НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:44

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Димитър Бойчев, ГЕРБ: Китай е добър пример за внедряване на съвременните технологии в административното обслужване

Димитър Бойчев, ГЕРБ: Китай е добър пример за внедряване на съвременните технологии в административното обслужване

21 Септември 2017 | 11:07 | Агенция "Фокус"
София. Китай е добър пример за внедряване на съвременните технологии в административното обслужване на гражданите. Това коментира народният представител и председател на парламентарната група за приятелство с Китай Димитър Бойчев, който ръководи делегация на ГЕРБ в азиатската държава, съобщиха от пресцентъра на партията. „Намаляването на административната тежест за гражданите е сред приоритетите на кабинета на България, оглавяван от министър-председателя Бойко Борисов”, коментира Димитър Бойчев. Той подчерта, че усилията в тази сфера са насочени към внедряването на електронно правителство. „Амбицията ни е да се осигури максимално облекчен достъп на хората до административни услуги. Възможностите, които предлагат новите технологии, са важна част от този процес”, посочи народният представител при посещението си в модерен център за обслужване на граждани в град Фуджоу, провинция Фудзиен.
В делегацията на ГЕРБ участват и представители на местната власт в общини по българското Черноморие. Бургаска област е представена от кметовете на Поморие, Созопол и Царево - Иван Алексиев, Панайот Рейзи и Георги Лапчев, както и от председателя на Общинския съвет в Бургас Константин Луков. От Варненска област в състава на делегацията влизат кметовете на Аврен и Девня – Емануил Манолов и Свилен Шитов, а също и зам.-кметът на община Аксаково Руска Илиева. Добричка област е представена от зам. областния управител Красимир Николов.
Гостите бяха поканени да разгледат първия по рода си в Китай център за обслужване на граждани, в който към момента се предоставят 462 различни административни услуги – от регистрация на автомобил и жилищно кредитиране до издаване на виза. Голяма част от услугите се извършват чрез електронни устройства, като за 76 от административните процедури е организирано и денонощно обслужване. Подобни центрове вече функционират в много градове на Китай, но създаденият във Фуджоу интегрира най-голям брой услуги – над 90%, обясниха от китайската страна.
В града делегацията на ГЕРБ посети и жилищен комплекс с около 13 000 обитатели, където се предоставят и социални услуги – грижа за самотни възрастни хора и занималня за деца от 6 до 13-годишна възраст.
Българската делегация бе посрещната и в компанията „Newland”, която е сред лидерите в областта на новите технологии – има 130 патента за приложение на QR кодове, заема първо място в Азия и трето в света по разработването на дигитални устройства за разплащане. Пред гостите от България бяха демонстрирани и най-модерните технологии за опазване на околната среда, които се прилагат успешно с цел намаляване на замърсяването на въздуха в резултат от дейността на топлофикационните компании, както и за пречистване на промишлени отпадъчни води чрез озониращи системи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Американският вицепрезидент Майк Пенс пристигна на посещение в Израел. 21 януари 2018 г.
Американският вицепрезидент Майк Пенс пристигна на посещение в Израел. 21 януари...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.