НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:28

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Добрич: Районната прокуратура привлече като обвиняем управителя на „Евроманган“ ЕАД

Добрич: Районната прокуратура привлече като обвиняем управителя на „Евроманган“ ЕАД

23 Ноември 2017 | 13:03 | Агенция "Фокус"
Добрич. Управителят и представляващ „Евроманган“ ЕАД Дейвид Уелингс е бил привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Днес с постановление на Районната прокуратура срещу него е било повдигнато обвинение, че в 30-дневен срок от спиране на плащанията на дружеството като негов управител и представляващ не е поискал от съда да открие производство по несъстоятелност.
69-годишният Уелингс не бил открит на постоянния си адрес във Варна. Разследващите направили повторен опит да бъде установено местонахождението му, за да бъде призован. Намерен е бил в седалището на дружеството в село Църква, където му е била връчена призовка. Управителят на „Евроманган“ е поданик на Кралство Великобритания, но е със статут на постоянно пребиваващ в България.
Районната прокуратура в Добрич е събрала достатъчно доказателства по делото, от които става ясно, че дружеството, на което с концесионен договор е отдадена мина "Оброчище", е изпаднало в несъстоятелност от 30 юни 2016 г. Натрупаните публични задължения към НАП са в размер около 1,.5 млн. лева. За тези задължения НАП е образувала принудително изпълнение за събирането им. Отделно от тях „Евроманган“ ЕАД има задължения и към частни кредитори за доставки и транспорт около 100 000 лева. Само към „Енерго про“ ЕАД дружеството на Уелингс дължи около 200 000 лева.
Престъплението се наказва с лишаване от свобода до 3 години или с глоба до 5000 лева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Прекратено е делото за обявяване в несъстоятелност на „Евроманган“

Добрич: Прекратено е делото за обявяване в несъстоятелност на „Евроманган“

20 Септември 2017 | 13:42 | Агенция "Фокус"
Добрич. Окръжен съд - Добрич е прекратил делото за обявяване в несъстоятелност на „Евроманган“ ЕАД, след като кредиторът, поискал производството, се е отказал от иска си, съобщиха от пресцентъра на съда. Търговското дело е образувано по молба на „Петрол Асет“ ЕООД - Добрич, заради натрупани от „Евроманган“ задължения в размер на 16 452 лева по търговски сделки с дизелово гориво и бензин. Ищецът в качеството си на кредитор твърди, че ответното търговско дружество не е в състояние да изпълни изискуемите и безспорни парични задължения по търговските продажби, поради което е поискал то да бъде обявено в несъстоятелност. Междувременно дължимите суми са били платени и по тази причина кредиторът е внесъл молба производството да бъде прекратено. Съдът, като е взел предвид молбата и данните по делото, е намерил искането за основателно и го е уважил.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
ГСДП гласува на извънреден конгрес за влизането в преговори за нова коалиция със Съюза (ХДС/ХСС). 21 януари 2018 г.
ГСДП гласува на извънреден конгрес за влизането в преговори за нова коалиция със...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.