НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:48

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри полицейска приемна на "Женския пазар" (ОБЗОР)

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри полицейска приемна на "Женския пазар" (ОБЗОР)

13 Септември 2017 | 20:25 | Агенция "Фокус"
София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри приемна и офис на 3-то Районно управление на СДВР на "Женския пазар". Това е 110-ата приемна на територията на всички райони на Столична община. "Тук и в подлеза на Централна гара специално настоях да има приемни, защото постоянното присъствие на полицаите е достатъчно респектиращо“, обясни Фандъкова. По време на откриването на офиса, стана ясно, че той ще работи от 08.30 до 17.30 часа, като при усложнена обстановка центърът ще работи и през съботните и неделни дни.
Столичният кмет коментира, че ситуацията в района на "Женския пазар" коренно се е променила след реконструкцията му. "Продължаваме да си сътрудничим с кмета на район "Възраждане", за да върнем на това място стария блясък“, посочи Фандъкова. Тя отбеляза, че това на практика е най-добре запазеният район на стара София, но в същото време сградите са в лошо. По думите на Фандъкова до този момент на територията на "Женския пазар" е изградена система за видеонаблюдение, която включва 61 камери. Столичният кмет допълни, че на територията на пазара има център за видеонаблюдение с 24-часово дежурство, а в района действа постоянен патрул на общинска полиция и такъв на СДВР. "От няколко години работим и променяме средата на едно от знаковите места на София, което се беше превърнало в символ на ужас за хората, които живееха и минаваха от тук. След като направихме цялостната реконструкция на "Женския пазар", започнахме да влагаме огромни усилия по отношение на сигурността и на чистотата. Директорът на "Женския пазар" има много важни задачи, които контролираме заедно със Столичния инспекторат", каза още Фандъкова.
Във връзка с видеонаблюдението в столицата, тя отбеляза, че към близо 2700-те общински камери на територията на Столична община, ще бъдат добавени още 244 по основни пътни трасета. "В момента тече подготовката за реализирането на проекта за разширение на системата за видеонаблюдение в София, заедно със свързаност на различните центрове за управление. Това е проектът, който беше финансиран от държавата по повод предстоящото председателство на Съвета на ЕС и домакинството на София", уточни столичният кмет. По думите ѝ след като бъде реализиран този проект, ще има единна система и взаимодействие, което ще подобри значително сигурността в града.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри полицейска приемна на "Женския пазар"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри полицейска приемна на "Женския пазар"

13 Септември 2017 | 14:41 | Агенция "Фокус"
София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри приемна и офис на 3-то Районно управление на СДВР на "Женския пазар", предаде репортер на Агенция "Фокус". "Досега имаме изградени 110 приемни на територията на всички райони на Столична община", заяви Фандъкова и обясни, че за целта Общината се ангажира с предоставянето на помещения. "Тук и в подлеза на Централна гара специално настоях да има приемни, защото постоянното присъствие на полицаите е достатъчно респектиращо. Пазари "Възраждане" осигуриха помещението, оборудваха го с 3 работни места", обясни Фандъкова. По време на откриването на офиса, стана ясно, че той ще работи от 08.30 до 17.30 часа, като при усложнена обстановка центърът ще работи и през съботните и неделни дни.
Столичният кмет коментира, че ситуацията в района на "Женския пазар" коренно се е променила след реконструкцията му. "Продължаваме да си сътрудничим с кмета на район "Възраждане", за да върнем на това място стария блясък. Задачата, която има районният кмет г-жа Савова, е максимално да работи със собствениците имотите, за да може да може да видим блясъка на старите къщи. Знаете, че това е един от големите проблеми на района. Това на практика е най-добре запазения район от гледна точка на Стара София, но в същото време сградите са в лошо състояние и трябва да направим всичко възможно наистина да върнем блясъка на този квартал.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йорданка Фандъкова, кмет на София: До този момент на територията на "Женския пазар" е изградена система за видеонаблюдение, която включва 61 камери

Йорданка Фандъкова, кмет на София: До този момент на територията на "Женския пазар" е изградена система за видеонаблюдение, която включва 61 камери

13 Септември 2017 | 13:57 | Агенция "Фокус"
София. До този момент на територията на "Женския пазар" е изградена система за видеонаблюдение, която включва 61 камери. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, при откриването на приемна и офис на Трето Районно управление на СДВР на "Женския пазар" в столицата, предаде репортер на Агенция "Фокус". Столичният кмет каза още, че на територията на пазара има център за видеонаблюдение с 24-часово дежурство а в района действа постоянен патрул на общинска полиция и такъв от страна на СДВР. "От няколко години работим и променяме средата на едно от знаковите места на София, което се беше превърнало в символ на ужас за хората, които живееха и минаваха от тук. След като направихме цялостната реконструкция на "Женския пазар", започнахме да влагаме огромни усилия по отношение на сигурността и на чистотата. Директорът на "Женския пазар" има много важни задачи, които контролираме заедно със Столичния инспекторат. Задачата е именно по опазване на чистотата и по изграждане на система за сигурност", каза още Фансъкова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на приемна и офис на полицейското управление на територията на „Женски пазар“

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на приемна и офис на полицейското управление на територията на „Женски пазар“

13 Септември 2017 | 07:58 | Агенция "Фокус"
София. В присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова ще бъде открита приемна и офис на Трето Районно управление „Полиция”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. На събитието, което ще се проведе на територията на „Женски пазар“ от 12.30 часа, е поканен и старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Хорст Зеехофер по време на обръщение към своята партия ХСС. 24 ноември 2017 г.
Хорст Зеехофер по време на обръщение към своята партия ХСС. 24 ноември 2017 г.

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.