НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:09

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри полицейска приемна на "Женския пазар" (ОБЗОР)

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри полицейска приемна на "Женския пазар" (ОБЗОР)

13 Септември 2017 | 20:25 | Агенция "Фокус"
София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри приемна и офис на 3-то Районно управление на СДВР на "Женския пазар". Това е 110-ата приемна на територията на всички райони на Столична община. "Тук и в подлеза на Централна гара специално настоях да има приемни, защото постоянното присъствие на полицаите е достатъчно респектиращо“, обясни Фандъкова. По време на откриването на офиса, стана ясно, че той ще работи от 08.30 до 17.30 часа, като при усложнена обстановка центърът ще работи и през съботните и неделни дни.
Столичният кмет коментира, че ситуацията в района на "Женския пазар" коренно се е променила след реконструкцията му. "Продължаваме да си сътрудничим с кмета на район "Възраждане", за да върнем на това място стария блясък“, посочи Фандъкова. Тя отбеляза, че това на практика е най-добре запазеният район на стара София, но в същото време сградите са в лошо. По думите на Фандъкова до този момент на територията на "Женския пазар" е изградена система за видеонаблюдение, която включва 61 камери. Столичният кмет допълни, че на територията на пазара има център за видеонаблюдение с 24-часово дежурство, а в района действа постоянен патрул на общинска полиция и такъв на СДВР. "От няколко години работим и променяме средата на едно от знаковите места на София, което се беше превърнало в символ на ужас за хората, които живееха и минаваха от тук. След като направихме цялостната реконструкция на "Женския пазар", започнахме да влагаме огромни усилия по отношение на сигурността и на чистотата. Директорът на "Женския пазар" има много важни задачи, които контролираме заедно със Столичния инспекторат", каза още Фандъкова.
Във връзка с видеонаблюдението в столицата, тя отбеляза, че към близо 2700-те общински камери на територията на Столична община, ще бъдат добавени още 244 по основни пътни трасета. "В момента тече подготовката за реализирането на проекта за разширение на системата за видеонаблюдение в София, заедно със свързаност на различните центрове за управление. Това е проектът, който беше финансиран от държавата по повод предстоящото председателство на Съвета на ЕС и домакинството на София", уточни столичният кмет. По думите ѝ след като бъде реализиран този проект, ще има единна система и взаимодействие, което ще подобри значително сигурността в града.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри полицейска приемна на "Женския пазар"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри полицейска приемна на "Женския пазар"

13 Септември 2017 | 14:41 | Агенция "Фокус"
София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри приемна и офис на 3-то Районно управление на СДВР на "Женския пазар", предаде репортер на Агенция "Фокус". "Досега имаме изградени 110 приемни на територията на всички райони на Столична община", заяви Фандъкова и обясни, че за целта Общината се ангажира с предоставянето на помещения. "Тук и в подлеза на Централна гара специално настоях да има приемни, защото постоянното присъствие на полицаите е достатъчно респектиращо. Пазари "Възраждане" осигуриха помещението, оборудваха го с 3 работни места", обясни Фандъкова. По време на откриването на офиса, стана ясно, че той ще работи от 08.30 до 17.30 часа, като при усложнена обстановка центърът ще работи и през съботните и неделни дни.
Столичният кмет коментира, че ситуацията в района на "Женския пазар" коренно се е променила след реконструкцията му. "Продължаваме да си сътрудничим с кмета на район "Възраждане", за да върнем на това място стария блясък. Задачата, която има районният кмет г-жа Савова, е максимално да работи със собствениците имотите, за да може да може да видим блясъка на старите къщи. Знаете, че това е един от големите проблеми на района. Това на практика е най-добре запазения район от гледна точка на Стара София, но в същото време сградите са в лошо състояние и трябва да направим всичко възможно наистина да върнем блясъка на този квартал.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йорданка Фандъкова, кмет на София: До този момент на територията на "Женския пазар" е изградена система за видеонаблюдение, която включва 61 камери

Йорданка Фандъкова, кмет на София: До този момент на територията на "Женския пазар" е изградена система за видеонаблюдение, която включва 61 камери

13 Септември 2017 | 13:57 | Агенция "Фокус"
София. До този момент на територията на "Женския пазар" е изградена система за видеонаблюдение, която включва 61 камери. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, при откриването на приемна и офис на Трето Районно управление на СДВР на "Женския пазар" в столицата, предаде репортер на Агенция "Фокус". Столичният кмет каза още, че на територията на пазара има център за видеонаблюдение с 24-часово дежурство а в района действа постоянен патрул на общинска полиция и такъв от страна на СДВР. "От няколко години работим и променяме средата на едно от знаковите места на София, което се беше превърнало в символ на ужас за хората, които живееха и минаваха от тук. След като направихме цялостната реконструкция на "Женския пазар", започнахме да влагаме огромни усилия по отношение на сигурността и на чистотата. Директорът на "Женския пазар" има много важни задачи, които контролираме заедно със Столичния инспекторат. Задачата е именно по опазване на чистотата и по изграждане на система за сигурност", каза още Фансъкова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на приемна и офис на полицейското управление на територията на „Женски пазар“

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на приемна и офис на полицейското управление на територията на „Женски пазар“

13 Септември 2017 | 07:58 | Агенция "Фокус"
София. В присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова ще бъде открита приемна и офис на Трето Районно управление „Полиция”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. На събитието, което ще се проведе на територията на „Женски пазар“ от 12.30 часа, е поканен и старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сергей Лавров и Александър Вучич. 22 февруари 2018 г.
Сергей Лавров и Александър Вучич. 22 февруари 2018 г.

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.