НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:54

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Емил Караниколов: Държавата застава зад работниците и целия военнопромишлен комплекс „Емко“

Министър Емил Караниколов: Държавата застава зад работниците и целия военнопромишлен комплекс „Емко“

21 Август 2017 | 12:41 | Агенция "Фокус"
София. Държавата застава зад работниците и целия военнопромишлен комплекс „Емко“. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на брифинг за констатираните нарушения и спирането на лиценза на оръжейния завод „Емко“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „С цел защита интересите на населението и сигурността на работещите Междудевомственият съвет взе решение за спиране на лицензите на дружеството „Емко“ за срок до 6 месеца или до отстраняване на нередностите. Благодаря на работещите и представителите на фирмата, които потвърдиха, че има нередности и работят за тяхното отстраняване. Държавата застава зад работниците. Те ще работят, но все пак мисля, че вместо да бъдат изкарвани на улиците да затварят пътища, ръководството на дружеството трябва да предприеме незабавно действия за отстраняване на нередностите и незабавно ще им бъде възстановен лицензът за търговия“, заяви Караниколов.
По думите му няма замесени имена в решението за спиране на лицензите, а сигурност. „Длъжни сме да осигурим сигурността на населението и на работниците. Това сме го направили, защото ако се случи някой инцидент, ще ни питате защо като сме знаели всичко това, не сме предприели съответните мерки. Проверки са правени не само в това дружество, но и във всички други, включително и в държавните и там не са констатирани такива нередности. Ако бъдат обаче констатирани такива, независимо дали е държавно или частно дружество, ще предприемем абсолютно същите мерки“, допълни министърът на икономиката. Той добави, че на едно държавно дружество от системата на Министерството на отбраната, поради административни нарушения, не му е бил издаден лиценз точно в същото заседание, на което е бил спрян лицензът на завода „Емко“. Караниколов бе категоричен, че законът е един за всички и те ще го спазват. „Трябва да се преместят боеприпасите и веществата, които не бива да седят едно до друго, тъй като е изключително опасно. Другото е, че на производствената площадка боеприпаси и то на двора нямат място. Законът точно и ясно е казал, че при такива нарушения се отнема лицензът за търговия. Ако имаше основание да се спре и лицензът за производство, щяхме да го направим. Към момента няма такова основание, няма и такава правна норма да го извършим“, каза още Емил Караниколов.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Емил Караниколов ще даде брифинг относно констатирани нарушения и спиране на лиценза на оръжейния завод „Емко“

Министър Емил Караниколов ще даде брифинг относно констатирани нарушения и спиране на лиценза на оръжейния завод „Емко“

21 Август 2017 | 10:01 | Агенция "Фокус"
София. Министърът на икономиката Емил Караниколов ще даде брифинг относно констатираните нарушения и спирането на лиценза от Междуведомствения съвет по отбрана и сигурност на оръжейния завод „Емко“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката. Брифингът ще се състои днес, от 12.00 часа, в сградата на Министерството на икономиката на ул. "Славянска" 8.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Путин празнува Богоявление - 20 януари 2018 години
Владимир Путин празнува Богоявление - 20 януари 2018 години

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.