НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:01

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Марина Иванова, Фондация „Четири лапи“: През последните години се увеличават осиновените безпородни животни

Д-р Марина Иванова, Фондация „Четири лапи“: През последните години се увеличават осиновените безпородни животни

18 Август 2017 | 20:45 | Агенция "Фокус"
София. През последните години се увеличават осиновените безпородни животни. Това каза д-р Марина Иванова, директор на Фондация „Четири лапи“ за България в интервю за Агенция “Фокус“ по повод Международния ден на бездомните животни, отбелязван на 18 август. „По мои наблюдения през последните години се увеличават хората, които разхождат безпородни животни и този факт ме радва. Една голяма част от тях са осиновени директно от улицата. Всеки от нас знае колко често, пътувайки в България може да види, както малки кученца, така и по-възрастни животни. Случват се най-различни инциденти с тях“, посочи д-р Иванова. По думите й много често, когато се случи инцидент с бездомно животно, живеещо пред блок или офис сграда, се намира някой, който да реши, че е настъпил момента да го осинови. Според нея нараства броят на осиновените животни и от улицата, и от приютите. „Това ме радва, защото за мен най-перфектният домашен любимец е този от смесена порода, защото е уникален“, допълни д-р Иванова.
Деница КИТАНОВА

Пълният текст на интервюто четете в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Марина Иванова, Фондация „Четири лапи“: Важно е да работим за правилното възпитание на нашия домашен любимец

Д-р Марина Иванова, Фондация „Четири лапи“: Важно е да работим за правилното възпитание на нашия домашен любимец

18 Август 2017 | 15:38 | Агенция "Фокус"
София. Важно е да работим за правилното възпитание на нашия домашен любимец. Това каза д-р Марина Иванова, директор на Фондация „Четири лапи“ за България в интервю за Агенция “Фокус“ по повод Международния ден на бездомните животни, отбелязван на 18 август. Според нея върху това в България не се обръща толкова внимание. По думите й възпитанието на домашния любимец е важно, за да се държи той адекватно на улицата или в парка. „Въпросът не е едно животно само да се храни и да се извежда на разходка. Трябва да отделяме достатъчно внимание да играем с него и да развиваме по-добра и близка комуникация с него. Това ще заздрави връзката собственик – куче“, коментира д-р Иванова. Тя посъветва хората, които са си осиновили бездомно животно да имат търпение и да му покажат, че го обичат и че са осигурили най-спокойния и безопасен дом за него. „В повечето случаи бездомните животни, веднъж прибрани вкъщи, се чувстват много комфортно. Трябва им известно време, за да свикнат с новите условия на средата, но са вечно благодарни затова, че са приютени и осъзнават какъв е бил техният живот на улицата и какво е да имаш дом и стопанин до себе си“, допълни директорът на фондация „Четири лапи“.
Деница КИТАНОВА

Пълният текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Путин празнува Богоявление - 20 януари 2018 години
Владимир Путин празнува Богоявление - 20 януари 2018 години

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.