НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:39

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стояна Димитрова, Община Благоевград: 107 са приемните семейства в областта

Стояна Димитрова, Община Благоевград: 107 са приемните семейства в областта

22 Август 2017 | 17:34 | Агенция "Фокус"
Благоевград. 107 са приемните семейства в област Благоевград. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин Стояна Димитрова, експерт в Община Благоевград. „В 68 от тези приемни семейства има настанени деца под формата на приемна грижа. За Община Благоевград в 25 професионални приемни семейства се полагат грижа за деца, в среда близка до биологичната“, каза още Димитрова. „Има хора, които се възползват от това и единственият водещ мотив като цяло при тях е финансовият аспект на услугата „Приемна грижа“. Нашата роля е социалният работник да направи едно проучване, едно мотивирано становище и съответно лицето да не бъде одобрено като такова“, обясни Димитрова. Тя каза още, че всички заинтересовани могат да получат повече информация за услугата „Приемна грижа“ в сградата на Община Благоевград в стая 515 и 514.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стояна Димитрова, Община Благоевград: Няма определен срок за подаване заявления за приемни родители за областта

Стояна Димитрова, Община Благоевград: Няма определен срок за подаване заявления за приемни родители за областта

22 Август 2017 | 16:13 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Няма определен срок за подаване заявления за приемни родители за областта. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Стояна Димитрова, експерт в Община Благоевград. По думите й, трябва да бъдат изпълнени индикаторите, които са заложени спрямо плана за развитие на социалната услуга „Приемна грижа“ за 2017 - 2018 г. „Направен е анализ за потребността от развитието на социалната услуга „Приемна грижа“, който анализ ни дава конкретни насоки за работа, към които ние трябва да се придържаме“, обясни Димитрова.
За община Благоевград според изготвения анализ има потребност да наберат нови 8 кандидати за приемни семейства. „5 броя ще бъдат за деца на възраст от 0 до 15 години и 3 семейства, които ще се грижат за деца с увреждане. Съобразно изготвения анализ за развитието на социалната услуга „Приемна грижа“ за община Гоце Делчев сме заложили, че имаме потребност от едно ново приемно семейство, което да полага грижи да дете с профил увреждане от 0 до 15 години“, каза още Димитрова. За община Петрич има потребност от едно ново утвърдено приемно семейство, което да полага грижи за дете от 0 до 3 години. За община Сандански са заложили нови трима кандидати за приемни родители, които да полагат грижи за деца до 3 години.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Американският държавен секретар Рекс Тилърсън по време на визитата си в Париж. 23 януари 2018 г.
Американският държавен секретар Рекс Тилърсън по време на визитата си в Париж. 2...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.