НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:32

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Смолян: На пет езика се предоставя информация на туристите на Момчилова крепост

Смолян: На пет езика се предоставя информация на туристите на Момчилова крепост

15 Август 2017 | 18:15 | Агенция "Фокус"
Смолян. На пет езика се предоставя информация на туристите на Момчилова крепост, която е една от най-посещаваните в община Смолян. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян Севдалин Медов, кмет на село Градът, над което е разположена крепостта. През месец юли обектът е посетен от над 1000 души, а този месец се очаква да са двойно повече. Посещават го и много чужди туристи, затова информацията се предоставя на пет езика: английски, френски, немски, руски и гръцки. „В зависимост от това каква е групата и на какъв език говорят, се пуска записът и беседата на техния език“, обясни Медов.
Всяка събота от 21.10 часа се прожектира върху скалите филмът за Момчил юнак. При заявки от групи може да се излъчи и в друг ден от седмицата, ако времето позволява това. Цените за входната такса и за прожекцията не са променяни и са 4.00 лева на човек. Входната такса е 3.00 лв. за възрастни и 2.00 лв. за пенсионери. От Община Смолян имат намерение на Момчилова крепост да поставят допълнително осветление, но това по всяка вероятност ще стане следващата пролет.
Даниела БОЙКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Над 1000 души са посетили Момчиловата крепост през месец юли, очаква се през август посещаемостта да е два пъти повече

Смолян: Над 1000 души са посетили Момчиловата крепост през месец юли, очаква се през август посещаемостта да е два пъти повече

9 Август 2017 | 20:07 | Агенция "Фокус"
Смолян. Над 1000 души са посетили Момчиловата крепост през месец юли, очаква се през август посещаемостта да е два пъти повече. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян Севдалин Медов – кмет на село Градът, над което е разположена крепостта. По думите му крепостта целогодишно се посещава, но най-силните месеци са юли, август и септември. Всяка събота от 21.10 часа се излъчва върху скалите прожекцията на филма за Момчил юнак, а ако има заявки от групи може да се излъчи и в друг ден от седмицата, ако времето позволява това. Прожекциите продължават до 30 септември. Медов каза още, че крепостта се посещава от много чужди туристи, затова информация се предоставя на пет чужди езика – английски, френски, немски, руски и гръцки. „В зависимост от това каква е групата и на какъв език говорят, се пуска записът и беседата на техния език“, обясни Медов.
Даниела БОЙКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Американският вицепрезидент Майк Пенс пристигна на посещение в Израел. 21 януари 2018 г.
Американският вицепрезидент Майк Пенс пристигна на посещение в Израел. 21 януари...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.