НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:17

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на Тутракан Димитър Стефанов: Очакваме участниците в конкурса „Речни ноти“ да са над 250

Кметът на Тутракан Димитър Стефанов: Очакваме участниците в конкурса „Речни ноти“ да са над 250

16 Август 2017 | 12:03 | Агенция "Фокус"
Тутракан. Очакваме участниците в конкурса „Речни ноти“ да са над 250. Това каза кметът на Тутракан Димитър Стефанов в интервю за Агенция „Фокус“ за предвидените прояви в общината до края на 2017 г. „До момента интересът наистина е голям. Над 150 участници са се записали. Продължават и заявките за участие. До последния ден на самия конкурс не можем да кажем колко ще бъдат“, посочи Стефанов. Кметът на Тутракан обърна внимание, че за пръв път ще има участници от Чехия. „Другата държава, която проявява интерес към „Речни ноти“ е Молдова. От 24-ти, когато вечерта е откриването до 27-ми август, когато конкурсът се закрива, жителите и гостите на Тутракан ще се насладят на много хубави не само индивидуални участници, а и на изпълнения на дуети и ансамбли. По този начин предоставяме сцена на децата с изявени дарби, за да покажат своя талант и той да бъде оценен от хората“, каза Димитър Стефанов. Той подчерта, че „Речни ноти“ вече е превърнал Тутракан в международен център на детски изкуства. „Мога само да изброя държавите, които са участвали в този конкурс. Освен България това са: Румъния, Сърбия, Гърция, Босна и Херцеговина, Косово, Израел, Русия, Украйна, Унгария, Италия, Казахстан“, коментира Стефанов. По думите му това е голяма палитра от държави, които са участвали в конкурса „Речни ноти“. Кметът изрази надежда занапред броят на държавите да се увеличава, а и на децата участници от тези държави.
Деница КИТАНОВА

Пълният текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Тутракан Димитър Стефанов: За пръв път в конкурса „Речни ноти“ ще има нов раздел за изпълнение на арии и песни от мюзикъли и филми

Кметът на Тутракан Димитър Стефанов: За пръв път в конкурса „Речни ноти“ ще има нов раздел за изпълнение на арии и песни от мюзикъли и филми

16 Август 2017 | 10:30 | Агенция "Фокус"
Тутракан. За пръв път в конкурса „Речни ноти“ ще има нов раздел за изпълнение на арии и песни от мюзикъли и филми. Това каза кметът на Тутракан Димитър Стефанов в интервю за Агенция „Фокус“ за конкурса „Речни ноти“, който ще се проведе от 24-ти до 27 август в града. По думите му това е изненадата тази година. Според Димитър Стефанов новият раздел ще разнообрази още повече самия фестивал „Речни ноти“. Кметът обърна внимание, че този конкурс се провежда за 16-ти път в Тутракан. „Включен е в календара на МОН, като е в програмата за осъществяване на мерки за закрила на деца с изявени дарби. Индивидуалните топ изпълнители, които са във възрастовата група от 8-ми до 12-ти клас получават по една годишна парична стипендия за първо, второ и трето място от МОН“, коментира кметът.
Деница КИТАНОВА

Пълният текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Лондон се проведе среща между британския премиер Тереза Мей и френския президент Еманюел Макрон. 18 януари 2018 г.
В Лондон се проведе среща между британския премиер Тереза Мей и френския президе...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.