НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:01

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Зам.-кметът Евгени Крусев: Очаква се утре движението на бул. „Шипченски проход“ да бъде възстановено и да се пристъпи към завършване на платното на бул. „Асен Йорданов“

Зам.-кметът Евгени Крусев: Очаква се утре движението на бул. „Шипченски проход“ да бъде възстановено и да се пристъпи към завършване на платното на бул. „Асен Йорданов“

16 Август 2017 | 12:41 | Агенция "Фокус"
София. Очаква се утре движението на бул. „Шипченски проход“ да бъде възстановено и да се пристъпи към завършване на платното на бул. „Асен Йорданов“. Това каза заместник-кметът с направление „Транспорт и транспортни комуникации“ в Столична община Евгени Крусев при проверка ремонтните дейности на бул. „Шипченски проход“ и на бул. „Асен Йорданов“, предаде репортер на Агенция „Фокус". „Очаква се в рамките на утрешния ден движението на бул. „Шипченски проход“ да бъде възстановено и съответно да се пристъпи към завършване на платното на бул. „Асен Йорданов“, което също е в ремонт. Общата стойност на ремонтните дейности на отсечките на двата булеварда е около 3 млн. лв.“, обясни Крусев. „Трябва да отбележим, че под. бул. „Асен Йорданов“ се изгражда нов водопровод и топлопровод, които са изцяло за София Тех Парк, едва тогава асфалтираме и обновяваме пътните платна. На бул. „Шипченски проход“ се обновиха изцяло пътни платна, изгради се нова канализация. Проблемът с образуването на големи локви вече е решен. Ремонтът продължи около 2 месеца и половина, наложи се забавяне заради канализационните работи. Те бяха допълнително възложени“, каза още той.
По думите му ремонтът на бул. „Асен Йорданов“ трябва да приключи в рамките на седмица, след като движението на бул. „Шипченски проход“ бъде пуснато. „Разделихме двата обекта, за да не се затормозява движението по два булеварда едновременно. Ще се асфалтира през нощта. Около 10 часа ще трае асфалтирането“, добави Евгени Крусев.
„За момента ремонтите в столицата вървят относително в срок. При бул. „Прага“ се наложи забавяне заради допълнителни работи, които трябва да се извършват. Бул. „Скобелев“ беше стеснен в зоната на „Петте кьошета" за около 2 седмици. Там работата е приключена, говоря за канализацията и водопровода, който се изгражда изцяло на ново по бул. „Прага“. В момента се трамбова новото пътно платно, в най-скоро време започва поставянето на бордюрите и съответно асфалтиране. Смятаме, че асфалтирането е по-подходящо, изпратили сме това наше възражение до Министерство на културата и очакваме отговор“, поясни Крусев.
Във връзка със сигнал на общинския съветници, че туристически автобуси, които паркират пред храм „Ал. Невски“, Крусев заяви: „Наясно сме с този проблем. Догодина започва изпълнението на Зона 4 от проект за обновяване на градския център. Пространството около „Ал. Невски“ ще стане изцяло пешеходно. С тази цел в момента търсим подходящо място, където автобусите да оставят туристите“.

Относно предстоящи ремонти в столицата, Крусев заяви: „Около 20-ти август трябва да стартира разширението на бул. „Тодор Каблешков“. Оттук нататък всички ремонти, които се изпълняват предстои да приключат до началото на учебната година, а няколко след това“.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Пресконференция на Ангела Меркел и Бойко Борисов. 20 януари 2018 г.
Пресконференция на Ангела Меркел и Бойко Борисов. 20 януари 2018 г.

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.