НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:37

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Съдът освободи майката на изоставеното в „Западен парк“ бебе (ОБЗОР)

Съдът освободи майката на изоставеното в „Западен парк“ бебе (ОБЗОР)

24 Август 2017 | 21:20 | Агенция "Фокус"
София. Софийският градски съд освободи срещу подписка 18-годишната Юлия Василева, която изостави 8-месечното си бебе в „Западен парк”. Според магистратите няма опасност тя да се укрие или да извърши ново престъпление. Наказанието, което Юлия Василева може да получи е лишаване от свобода за 3 години.
Агенция „Фокус“ припомня, че бебето беше открито на 11 август в парка от случайни минувачи. След обстоен преглед медиците установиха, че детето е в добро здравословно състояние. То бе настанено в „Специализираната болница за лечение по детски болести - проф. д-р Ив. Митев”-София. Още на следващия ден бяха установени родителите на момиченцето – биологичният баща бе разпитан, а майката в продължение на няколко дни се издирваше от полицията. На 14 август тя бе арестувана, а на 16-ти бе оставена в ареста, тъй като според обвинението тя е създала опасност за физическото развитие на детето, което е било оставено на земята, само, без храна и вода, в безпомощно състояние, в рядко посещавана част на парка.
Това бе вторият случай на изоставено дете в София в рамките на две седмици, след като на 30 юли на детска площадка в кв. „Младост-1“ беше намерено момче на около 3 месеца. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето, а майката бе привлечена като за това, че е оставила тримесечното си бебе без надзор. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си, а експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Съдът освободи жената, изоставила бебето си в столичния „Западен парк”

Съдът освободи жената, изоставила бебето си в столичния „Западен парк”

24 Август 2017 | 12:10 | Агенция "Фокус"
София. Софийският градски съд освободи срещу подписка Юлия Василева, която изостави бебето си в столичния „Западен парк”, предаде бТВ. Според магистратите няма опасност тя да се укрие или да извърши ново престъпление. Бебето беше открито на 11 август в парка от случайни минувачи. Наказанието за това провинение е лишаване от свобода за 3 години.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Съдът остави в ареста майката, която изостави детето си в столичния "Западен парк"

Съдът остави в ареста майката, която изостави детето си в столичния "Западен парк"

16 Август 2017 | 20:07 | Агенция "Фокус"
София. Софийският районен съд остави в ареста майката, която изостави невръстното си дете в столичния "Западен парк", предаде БНР. Според обвинението, с действията си 18-годишната Юлия Василева е създала опасност за физическото развитие на детето, което било оставено на земята, само, без храна и вода, в безпомощно състояние, в рядко посещавана част на парка.
Мярката може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняема майката, изоставила малолетното си дете в столичния Западен парк

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняема майката, изоставила малолетното си дете в столичния Западен парк

14 Август 2017 | 16:26 | Агенция "Фокус"
София. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда разследване във връзка с изоставеното от майка му дете. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Юлия Василева е привлечена като обвиняема на 12 август 2017 г. за това, че на 11 август 2017 г., в обедните часове, оставила детето си, на една година и половина, без надзор и достатъчна грижа в столичния Западен парк. По този начин обвиняемата Василева е създала опасност за неговото физическо развитие, доколкото детето е изоставено само, на земята, безпомощно с оглед възрастта му, без храна и вода.
Детето е било забелязано от случайни минувачи, които са сигнализирали органите на полицията. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от страна на полицейските органи при 7 РУ - СДВР е била установена майката на детето. Същата е неосъждана към настоящия момент.
На 14 август 2017 г. на Василева е предявено обвинение за престъпление по чл. 182, ал. 1 НК, за което са предвидени наказания „лишаване от свобода“ до 3 години и „обществено порицание“, като същата е задържана за срок до 72 часа с постановление на СРП.
Разследването по делото продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Арестувана е майката, изоставила 9-месечното си бебе в "Западен парк"

София: Арестувана е майката, изоставила 9-месечното си бебе в "Западен парк"

14 Август 2017 | 13:35 | Агенция "Фокус"
София. Арестувана е майката, изоставила 8-месечното си бебе в "Западен парк", съобщиха от пресцентъра на МВР. С разпореждане на прокуратурата на 18-годишната Ю.В. е наложена мярка за неотклонение задържане под стража” за срок до 72 часа. Оперативно-издирвателните действия на криминалистите започнаха, след като на 11 август в полицията бе получен сигнал за изоставено дете на поляна в столичния Западен парк. Изпратените на място екипи на полицията и спешна помощ предприеха стъпки за настаняване на момиченцето в болнично заведение и издирване на родителите му. На място бе извършен оглед, образувано бе досъдебно производство. В резултат на предприетите професионални действия, ден по-късно - на 12 август, служители на столичното Трето РУ установиха биологичните родители на детето. Бащата се явил на призовката за разпит, а майката се укрила. В процеса на работа, на 13 август след обяд, майката на изоставеното 9- месечно момиченце, Ю.В./18г./, била открита при нейна приятелка в ж. к. „Овча купел”.
Ю.В. е задържана в Трето РУ с полицейска мярка до 24 часа, а материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура. Задържаната е привлечена като обвиняема по чл. 182 от НК, наложена й е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Столичните полицаи установиха родителите на намереното момиченце в „Западен парк“

Столичните полицаи установиха родителите на намереното момиченце в „Западен парк“

12 Август 2017 | 11:01 | Агенция "Фокус"
София. По-безспорен начин са установени родителите на изоставеното дете в „Западен парк“. Биологичният баща е в столичното Трето Районно управление „Полиция”, където ще бъде разпитан. Продължава да се издирва майката. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
От МВР припомнят, че вчера към 19.00 часа в столичната полиция бе съобщено за намерено малко момиченце. Веднага на място са били изпратени патрули на Столичното Трето Районно управление „Полиция” и екип на „Бърза помощ”. Детето бе прегледано на място и настанено в медицинско заведение.
Предстои образуванeто на досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Състоянието на изоставеното бебе в София, което бе открито в „Западен парк”, е добро

Състоянието на изоставеното бебе в София, което бе открито в „Западен парк”, е добро

12 Август 2017 | 09:56 | Агенция "Фокус"
София. Състоянието на изоставеното бебе в София, което бе открито в „Западен парк”, е добро. То е настанено в Специализираната болница за лечение по детски болести – проф. д-р Ив.Митев”-София. Това съобщиха от пресцентъра на болницата. Точната възраст на бебето продължава да не се знае. Според дежурните лекари детето е на видима възраст около 5 месеца, тежи 4.6 кг и направените му изследвания до този момент сочат, че е сравнително здраво. Момиченцето е било леко дехидратирано, тъй като не се знае колко часа е било изоставено в горещините, но след нахранване в болницата състоянието му е било стабилизирано.
В момента бебето е спокойно, през цялата нощ също е било спокойно. То се храни на всеки 2.5-3 часа. „Има отличен апетит, и когато е гладно разбира цялото отделение”, коментира д-р Михаил Желязков, лекар от болницата. Става въпрос за сравнително добре гледано бебе.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Все още не са установени родителите на изоставеното бебе в „Западен парк” в столицата

Все още не са установени родителите на изоставеното бебе в „Западен парк” в столицата

12 Август 2017 | 08:32 | Агенция "Фокус"
София. Към настоящия момент не са установени родителите на изоставеното бебе в „Западен парк” в столицата. Това съобщи пред Нова телевизия Илка Бонева, директор на дирекция „Социално подпомагане” – кв. „Възраждане”. Детето е добре, няма следи от насилие. Здравословното му състояние е добро и няма причини за притеснения. „В момента, в който детето бъде идентифицирано, тогава ще предприемем мярката по следващите действия по закрила на детето”, подчерта тя. Това означава, че бебето ще бъде или настанено в приемно семейство, или в специализиран център.

„Фокус” припомня:
Вчера към 19.00 часа в столичната полиция е било съобщено за намерено малко момиченце в „Западен парк”. На място веднага са били изпратени патрули от Трето Районно управление „Полиция” - София, екип на „Бърза помощ”. Медиците са прегледали детето, което е на видима възраст между 5 месеца и 1 годинка и е било в добро общо състояние.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Австрийският канцлер Себастиан Курц държи обръщение в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността. 17 февруари 2018 г.
Австрийският канцлер Себастиан Курц държи обръщение в рамките на Мюнхенската кон...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.