НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:41

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Съдът освободи майката на изоставеното в „Западен парк“ бебе (ОБЗОР)

Съдът освободи майката на изоставеното в „Западен парк“ бебе (ОБЗОР)

24 Август 2017 | 21:20 | Агенция "Фокус"
София. Софийският градски съд освободи срещу подписка 18-годишната Юлия Василева, която изостави 8-месечното си бебе в „Западен парк”. Според магистратите няма опасност тя да се укрие или да извърши ново престъпление. Наказанието, което Юлия Василева може да получи е лишаване от свобода за 3 години.
Агенция „Фокус“ припомня, че бебето беше открито на 11 август в парка от случайни минувачи. След обстоен преглед медиците установиха, че детето е в добро здравословно състояние. То бе настанено в „Специализираната болница за лечение по детски болести - проф. д-р Ив. Митев”-София. Още на следващия ден бяха установени родителите на момиченцето – биологичният баща бе разпитан, а майката в продължение на няколко дни се издирваше от полицията. На 14 август тя бе арестувана, а на 16-ти бе оставена в ареста, тъй като според обвинението тя е създала опасност за физическото развитие на детето, което е било оставено на земята, само, без храна и вода, в безпомощно състояние, в рядко посещавана част на парка.
Това бе вторият случай на изоставено дете в София в рамките на две седмици, след като на 30 юли на детска площадка в кв. „Младост-1“ беше намерено момче на около 3 месеца. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето, а майката бе привлечена като за това, че е оставила тримесечното си бебе без надзор. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си, а експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Съдът освободи жената, изоставила бебето си в столичния „Западен парк”

Съдът освободи жената, изоставила бебето си в столичния „Западен парк”

24 Август 2017 | 12:10 | Агенция "Фокус"
София. Софийският градски съд освободи срещу подписка Юлия Василева, която изостави бебето си в столичния „Западен парк”, предаде бТВ. Според магистратите няма опасност тя да се укрие или да извърши ново престъпление. Бебето беше открито на 11 август в парка от случайни минувачи. Наказанието за това провинение е лишаване от свобода за 3 години.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Съдът остави в ареста майката, която изостави детето си в столичния "Западен парк"

Съдът остави в ареста майката, която изостави детето си в столичния "Западен парк"

16 Август 2017 | 20:07 | Агенция "Фокус"
София. Софийският районен съд остави в ареста майката, която изостави невръстното си дете в столичния "Западен парк", предаде БНР. Според обвинението, с действията си 18-годишната Юлия Василева е създала опасност за физическото развитие на детето, което било оставено на земята, само, без храна и вода, в безпомощно състояние, в рядко посещавана част на парка.
Мярката може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняема майката, изоставила малолетното си дете в столичния Западен парк

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняема майката, изоставила малолетното си дете в столичния Западен парк

14 Август 2017 | 16:26 | Агенция "Фокус"
София. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда разследване във връзка с изоставеното от майка му дете. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Юлия Василева е привлечена като обвиняема на 12 август 2017 г. за това, че на 11 август 2017 г., в обедните часове, оставила детето си, на една година и половина, без надзор и достатъчна грижа в столичния Западен парк. По този начин обвиняемата Василева е създала опасност за неговото физическо развитие, доколкото детето е изоставено само, на земята, безпомощно с оглед възрастта му, без храна и вода.
Детето е било забелязано от случайни минувачи, които са сигнализирали органите на полицията. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от страна на полицейските органи при 7 РУ - СДВР е била установена майката на детето. Същата е неосъждана към настоящия момент.
На 14 август 2017 г. на Василева е предявено обвинение за престъпление по чл. 182, ал. 1 НК, за което са предвидени наказания „лишаване от свобода“ до 3 години и „обществено порицание“, като същата е задържана за срок до 72 часа с постановление на СРП.
Разследването по делото продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Арестувана е майката, изоставила 9-месечното си бебе в "Западен парк"

София: Арестувана е майката, изоставила 9-месечното си бебе в "Западен парк"

14 Август 2017 | 13:35 | Агенция "Фокус"
София. Арестувана е майката, изоставила 8-месечното си бебе в "Западен парк", съобщиха от пресцентъра на МВР. С разпореждане на прокуратурата на 18-годишната Ю.В. е наложена мярка за неотклонение задържане под стража” за срок до 72 часа. Оперативно-издирвателните действия на криминалистите започнаха, след като на 11 август в полицията бе получен сигнал за изоставено дете на поляна в столичния Западен парк. Изпратените на място екипи на полицията и спешна помощ предприеха стъпки за настаняване на момиченцето в болнично заведение и издирване на родителите му. На място бе извършен оглед, образувано бе досъдебно производство. В резултат на предприетите професионални действия, ден по-късно - на 12 август, служители на столичното Трето РУ установиха биологичните родители на детето. Бащата се явил на призовката за разпит, а майката се укрила. В процеса на работа, на 13 август след обяд, майката на изоставеното 9- месечно момиченце, Ю.В./18г./, била открита при нейна приятелка в ж. к. „Овча купел”.
Ю.В. е задържана в Трето РУ с полицейска мярка до 24 часа, а материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура. Задържаната е привлечена като обвиняема по чл. 182 от НК, наложена й е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Откриха родителите на оставеното в столичния „Западен парк“ 8-месечно момиченце (ОБЗОР)

Откриха родителите на оставеното в столичния „Западен парк“ 8-месечно момиченце (ОБЗОР)

12 Август 2017 | 20:03 | Агенция "Фокус"
София. Откриха родителите на оставеното в столичния „Западен парк“ 8-месечно момиченце. Детето беше намерено в петък. На място веднага бяха изпратени патрули от Трето РУ-СДВР и екип на „Бърза помощ“. След обстоен преглед медиците установиха, че детето е в добро здравословно състояние. То е настанено в „Специализираната болница за лечение по детски болести - проф. д-р Ив. Митев”-София, където лекарски екип се грижи за него през цялата вечер. „Става въпрос за сравнително добре гледано бебе“, коментира д-р Михаил Желязков, лекар от болницата. Още на следващия ден бяха установени родителите на момиченцето – биологичният баща бе разпитан от полицията, а майката продължава да се издирва. Пред журналисти бащата заяви, че тя е на 18 години и има още едно дете от друг мъж. Той каза още, че не е знаел за намеренията ѝ да изостави 8-месечното бебе, тъй като двамата не живеят заедно. Бащата живее в кв. „Христо Ботев“ и увери, че има условия да гледа детето.Това е вторият случай на изоставено дете в София. На 30 юли на детска площадка в кв. „Младост-1“ беше намерено момче на около 3 месеца. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето, а майката бе привлечена като за това, че е оставила тримесечното си бебе без надзор. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си, а експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Столичните полицаи установиха родителите на намереното момиченце в „Западен парк“

Столичните полицаи установиха родителите на намереното момиченце в „Западен парк“

12 Август 2017 | 11:01 | Агенция "Фокус"
София. По-безспорен начин са установени родителите на изоставеното дете в „Западен парк“. Биологичният баща е в столичното Трето Районно управление „Полиция”, където ще бъде разпитан. Продължава да се издирва майката. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
От МВР припомнят, че вчера към 19.00 часа в столичната полиция бе съобщено за намерено малко момиченце. Веднага на място са били изпратени патрули на Столичното Трето Районно управление „Полиция” и екип на „Бърза помощ”. Детето бе прегледано на място и настанено в медицинско заведение.
Предстои образуванeто на досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Състоянието на изоставеното бебе в София, което бе открито в „Западен парк”, е добро

Състоянието на изоставеното бебе в София, което бе открито в „Западен парк”, е добро

12 Август 2017 | 09:56 | Агенция "Фокус"
София. Състоянието на изоставеното бебе в София, което бе открито в „Западен парк”, е добро. То е настанено в Специализираната болница за лечение по детски болести – проф. д-р Ив.Митев”-София. Това съобщиха от пресцентъра на болницата. Точната възраст на бебето продължава да не се знае. Според дежурните лекари детето е на видима възраст около 5 месеца, тежи 4.6 кг и направените му изследвания до този момент сочат, че е сравнително здраво. Момиченцето е било леко дехидратирано, тъй като не се знае колко часа е било изоставено в горещините, но след нахранване в болницата състоянието му е било стабилизирано.
В момента бебето е спокойно, през цялата нощ също е било спокойно. То се храни на всеки 2.5-3 часа. „Има отличен апетит, и когато е гладно разбира цялото отделение”, коментира д-р Михаил Желязков, лекар от болницата. Става въпрос за сравнително добре гледано бебе.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Все още не са установени родителите на изоставеното бебе в „Западен парк” в столицата

Все още не са установени родителите на изоставеното бебе в „Западен парк” в столицата

12 Август 2017 | 08:32 | Агенция "Фокус"
София. Към настоящия момент не са установени родителите на изоставеното бебе в „Западен парк” в столицата. Това съобщи пред Нова телевизия Илка Бонева, директор на дирекция „Социално подпомагане” – кв. „Възраждане”. Детето е добре, няма следи от насилие. Здравословното му състояние е добро и няма причини за притеснения. „В момента, в който детето бъде идентифицирано, тогава ще предприемем мярката по следващите действия по закрила на детето”, подчерта тя. Това означава, че бебето ще бъде или настанено в приемно семейство, или в специализиран център.

„Фокус” припомня:
Вчера към 19.00 часа в столичната полиция е било съобщено за намерено малко момиченце в „Западен парк”. На място веднага са били изпратени патрули от Трето Районно управление „Полиция” - София, екип на „Бърза помощ”. Медиците са прегледали детето, което е на видима възраст между 5 месеца и 1 годинка и е било в добро общо състояние.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Втори случай на изоставено малко дете за последните две седмици (ОБЗОР)

Втори случай на изоставено малко дете за последните две седмици (ОБЗОР)

11 Август 2017 | 21:48 | Агенция "Фокус"
София. За последните две седмици е регистриран втори случай на изоставено малко дете. Тази вечер към 19.00 часа в столичната полиция е било съобщено за намерено малко момиченце в Западен парк. На място веднага са били изпратени патрули от Трето РУ-СДВР, екип на "Бърза помощ". Медиците са прегледали детето, което е на видима възраст между 5 месеца и 1 годинка и е в добро общо състояние.
Уведомени са социалните служби, екипът на "Бърза помощ" го е откарал в столична педиатрия.
Агенция „Фокус“ припомня: Първият случай бе на 30 юли, когато на детската площадка, в близост до бл. 20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът бе получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите установяват добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ. Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Тя коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето, а майката бе привлечена като за това, че е оставила тримесечното си бебе без надзор. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си, а експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: СДВР реагира на сигнал за открито малко момиченце в Западен парк

София: СДВР реагира на сигнал за открито малко момиченце в Западен парк

11 Август 2017 | 20:12 | Агенция "Фокус"
София. Към 19.00 часа в столичната полиция е съобщено за намерено малко момиченце в Западен парк. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. На място веднага са изпратени патрули от Трето РУ-СДВР, екип на "Бърза помощ". Медиците са прегледали детето, което е на видима възраст между 5 месеца и 1 годинка и е в добро общо състояние.
Уведомени са социалните служби, екипът на "Бърза помощ" го е откарал в столична педиатрия.
Агенция „Фокус“ припомня: За близките две седмици това е вторият случай на намерено малко дете. На 30 юли на детската площадка, в близост до бл. 20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът бе получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите установяват добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ. Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Тя коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето, а майката бе привлечена като за това, че е оставила тримесечното си бебе без надзор. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си, а експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Тримесечното бебе, което бе изоставено от майка си, ще получи индивидуална грижа в Център за настаняване от семеен тип

Тримесечното бебе, което бе изоставено от майка си, ще получи индивидуална грижа в Център за настаняване от семеен тип

7 Август 2017 | 08:39 | Агенция "Фокус"
София. Тримесечното момче, което бе изоставено от майка си на 30 юли т.г. пред блок в столичния квартал „Младост“, ще бъде настанено в Център за настаняване от семеен тип в София, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане. Това ще стане днес, при изписването му от болничното заведение, където бе прието след инцидента. Тази мярка за закрила е преценена като най-подходяща след обстойно проучване на ангажираната дирекция „Социално подпомагане“ и след като липсват близки и роднини, оценени като подходящи да се грижат адекватно за бебето. Не са установени и подходящи приемни семейства на територията на град София и област София. Настаняването на детето в приемно семейство от отдалечена област е неприемливо с оглед на идеята мярката за закрила да не попречи на емоционалната връзка между родителката и момчето. На нея ще й се помага в Център за обществена подкрепа, намиращ се в близост до избрания за бебето Център за настаняване от семеен тип, така при желание майката ще може да общува с детето си. Работата с нея включва психологическо консултиране и подкрепа, определен е водещ социален работник, ще се включи и семеен консултант, но това ще стане, след като тя проведе лечение.
Междувременно жената е консултирана за характера на мярката за закрила на детето й, за реда и условията на реинтеграция на дете в биологичното семейство, както и за всички действия и мерки, предприети от органа по закрила.
Доставчик на избрания Център за настаняване от семеен тип е неправителствена организация. Капацитетът на детската къща е за 6 деца на възраст от 0 до 7 години, като има възможност да бъдат настанени и деца с увреждания. За обгрижването на малките работи екип от квалифицирани специалисти в среда, доближаваща се до семейната, където всяко дете може да получи индивидуална грижа и внимание.
Агенция „Фокус“ припомня, че: на 30 юли на детската площадка, в близост до бл. 20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът бе получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите установяват добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ. Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Тя коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето, а майката бе привлечена като за това, че е оставила тримесечното си бебе без надзор. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си, а експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Майката, изоставила тримесечното си бебе в столичния ж.к. „Младост“, беше привлечена като обвиняема

Майката, изоставила тримесечното си бебе в столичния ж.к. „Младост“, беше привлечена като обвиняема

1 Август 2017 | 14:39 | Агенция "Фокус"
София. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда разследване във връзка с изоставеното от майка му тримесечно бебе, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Мария Иванова е привлечена като обвиняема на 31 юли за това, че на 30 юли в обедните часове оставила тримесечното си бебе без надзор и достатъчна грижа в градинка в столичния ж.к. „Младост“. По този начин обв. Иванова е създала опасност за неговото физическо и душевно развитие, доколкото детето е изоставено само, на слънце, безпомощно с оглед възрастта му, без храна и вода.
Детето е било забелязано от свид. И.Б., живуща в близкия блок. Същата незабавно е слязла при него, като заедно с друга жена, която в този момент е била в градинката, са сигнализирали органите на полицията. На място е пристигнал екип на полицията, инспектор при детска педагогическа стая и екип на „Спешна медицинска помощ“. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от страна на полицейските органи при 7 Районно управление - СДВР е била установена майката на тримесечното бебе.
Мария Иванова е неосъждана към настоящия момент. Спрямо същата е взета мярка за неотклонение „Подписка“.
На 01.08.2017 г. на Иванова е предявено обвинението за престъпление по чл. 182, ал. 1 НК, за което са предвидени наказания „лишаване от свобода“ до 3 години и „обществено порицание“. Същата се е възползвала от възможността да даде обяснения, като пред разследващия полицай е заявила, че се намира в тежко материално положение.
Разследването по делото продължава.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Все още не е ясно дали изоставеното в кв. „Младост“ бебе ще бъде върнато на майка му (ОБЗОР)

Все още не е ясно дали изоставеното в кв. „Младост“ бебе ще бъде върнато на майка му (ОБЗОР)

1 Август 2017 | 02:26 | Агенция "Фокус"
София. Мярката за закрила на изоставеното бебе в столичния квартал „Младост“ ще се реши едва след изписването му от болницата, съобщиха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика. От там поясниха също, че съвместен екип на дирекция „Социално подпомагане“ – Елин Пелин и бюрото по труда в Ихтиман е посетил майката, която вчера изостави 3-месечния си син в столичния квартал „Младост“. Експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа. Междувременно стана ясно, че 38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си. Предстои изследване на родителския й капацитет, а като първа стъпка за подкрепа в тази посока жената ще бъде насочена да ползва социална услуга в център за обществена подкрепа. По данни на дирекцията „Социално подпомагане“ в Елин Пелин жената е получавала всички полагащи се по закон помощи – месечни помощи за отглеждане на деца, 600 лева еднократна помощ за раждане на второ дете, 100 лева месечна помощ за отглеждане на дете до 1 година при неосигурени лица. Консултирана е и да подаде заявление за отпускане на еднократна помощ в размер до 325 лева във връзка с предстояща операция, както и да заяви отпускане на целева помощ за отопление. Същевременно екип на дирекция „Социално подпомагане“ – Лозенец, е във връзка с лечебното заведение, където е настанено бебето. При изписването му ще бъде предприета адекватна мярка за закрила до завършване на проучването за родителския капацитет на неговата майка.
Агенция „Фокус“ припомня, че: в неделя на детската площадка, в близост до бл. 20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът е получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ. Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Жената коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Грижите за детето бяха поети от Държавната агенция за закрила на детето.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Мярката за закрила на изоставеното бебе в столичния квартал „Младост“ ще се реши след изписването му от болницата

Мярката за закрила на изоставеното бебе в столичния квартал „Младост“ ще се реши след изписването му от болницата

31 Юли 2017 | 11:48 | Агенция "Фокус"
София. Съвместен екип на дирекция „Социално подпомагане“ – Елин Пелин и бюрото по труда в Ихтиман посети майката, която вчера изостави 3-месечния си син в столичния квартал „Младост“. Експертите са я консултирали за възможностите за подкрепа за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.
38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си. В тази връзка предстои изследване на родителския й капацитет. Като първа стъпка за подкрепа в тази посока жената ще бъде насочена да ползва социална услуга в център за обществена подкрепа.
По данни на дирекцията „Социално подпомагане“ в Елин Пелин жената е получавала всички полагащи се по закон помощи – месечни помощи за отглеждане на деца, 600 лева еднократна помощ за раждане на второ дете, 100 лева месечна помощ за отглеждане на дете до 1 година при неосигурени лица.
Консултирана е и да подаде заявление за отпускане на еднократна помощ в размер до 325 лева във връзка с предстояща операция, както и да заяви отпускане на целева помощ за отопление. Същевременно екип на дирекция „Социално подпомагане“ – Лозенец, е във връзка с лечебното заведение, където е настанено бебето. При изписването му ще бъде предприета адекватна мярка за закрила до завършване на проучването за родителския капацитет на неговата майка.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Майката на намереното в столичния кв. „Младост“ 1 бебе си го иска обратно (ОБЗОР)

Майката на намереното в столичния кв. „Младост“ 1 бебе си го иска обратно (ОБЗОР)

31 Юли 2017 | 01:00 | Агенция "Фокус"
София. В неделя на детската площадка, в близост до бл.20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът е получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев".
По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ.
Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Тя обясни, че мислела, че е оставила детето си като кученце, за да го приберат добри хора. Жената коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Тя добави, че е останала без работа 4 дни преди да започне майчинството й. Заради здравословни проблеми се е наложило да влезе в болница преди няколко дни. Изписана е оттам в неделя по обяд. Малко след това е оставила детето край блок в столичния квартал „Младост" 1 заедно с дрехите, играчките и храната му.
Тя уточни, че е гледала детето с майка си, като са го издържали със 180 лв. на месец. По думите й бившият й мъж не й помага. Той се грижи за по-голямата им дъщеря.
За момента грижите за детето ще бъдат поети от Държавната агенция за закрила на детето.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Майката на намереното в столичния кв. „Младост“ 1 бебе си го иска обратно (ОБЗОР)

Майката на намереното в столичния кв. „Младост“ 1 бебе си го иска обратно (ОБЗОР)

30 Юли 2017 | 21:00 | Агенция "Фокус"
София. В неделя на детската площадка, в близост до бл.20 в столичния квартал „Младост“ 1 бе открито изоставено момче на около 3 месеца. Сигналът е получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето. Момченцето е настанено в неонатологията на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев".
По-късно майката се е обадила в полицията и е обяснила, че се намира в село Габра, в близост до София. Жената бе разпитана в 7-мо РПУ.
Пред журналисти, след разпита, майката заяви, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Тя обясни, че мислела, че е оставила детето си като кученце, за да го приберат добри хора. Жената коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Тя добави, че е останала без работа 4 дни преди да започне майчинството й. Заради здравословни проблеми се е наложило да влезе в болница преди няколко дни. Изписана е оттам в неделя по обяд. Малко след това е оставила детето край блок в столичния квартал „Младост" 1 заедно с дрехите, играчките и храната му.
Тя уточни, че е гледала детето с майка си, като са го издържали със 180 лв. на месец. По думите й бившият й мъж не й помага. Той се грижи за по-голямата им дъщеря.
За момента грижите за детето ще бъдат поети от Държавната агенция за закрила на детето.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Установена е майката на бебето, изоставено в столичния квартал „Младост“ 1

Установена е майката на бебето, изоставено в столичния квартал „Младост“ 1

30 Юли 2017 | 16:27 | Агенция "Фокус"
София. Установена е майката на бебето, изоставено в столичния квартал „Младост“ 1. Предстои тя да бъде разпитана. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицията изяснява обстоятелствата около случая.
Сигнал за оставено без надзор бебе на детската площадка, в близост до бл.20 в столичния квартал „Младост “ 1 е получен на телефон 112 в 14:25 часа. Гражданка съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето. Те ще го настанят в неонатологията на "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". Полицейските служители правят оглед на мястото, където е намерено бебето и разпитват свидетели. Междувременно в полицията е позвънила майката на детето, която заявила, че се намира в село близо до София. В предстоящия разпит ще се изяснят обстоятелствата около случилото се.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Полицията издирва родителите на бебе, намерено в столичния квартал „Младост“ 1

Полицията издирва родителите на бебе, намерено в столичния квартал „Младост“ 1

30 Юли 2017 | 15:57 | Агенция "Фокус"
София. Полицията издирва родителите на бебе, намерено в столичния квартал „Младост“ 1. Момченцето е на видима възраст 4-5 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Сигнал за оставено без надзор бебе на детската площадка, в близост до бл.20 в столичния квартал „Младост“ 1 е получен на телефон 112 в 14:25 часа. Гражданка съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето. Те ще го настанят в неонатологията на "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". Полицейските служители правят оглед на мястото, където е намерено бебето и разпитват свидетели.
Умоляват се всички, които имат информация за детето или неговите родители, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото районно управление. Анонимността им е гарантирана.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Заключителна среща на върха на лидерите на ЕС. 15 декември 2017 г.
Заключителна среща на върха на лидерите на ЕС. 15 декември 2017 г.

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.