НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:37

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Апелативният съд измени мярката за неотклонение “подписка“ и наложи „парична гаранция“ от 10 000 лв. на Тодор Неделчев, причинил при пътен инцидент смъртта на 85-годишен мъж

Пловдив: Апелативният съд измени мярката за неотклонение “подписка“ и наложи „парична гаранция“ от 10 000 лв. на Тодор Неделчев, причинил при пътен инцидент смъртта на 85-годишен мъж

25 Юли 2017 | 12:13 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Пловдивският апелативен съд измени определението на окръжния съд, с което на обвиняемия Тодор Стоянов Неделчев беше определена мярка за неотклонение “подписка“, като вместо това му наложи „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив. Съдът прецени, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че Неделчев е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, но няма реална опасност да се укрие.
Тодор Неделчев е обвинен за престъпление по чл. 343 ал.1, б. „В“, във връзка с чл. 342, ал.1 от НК за това, че на 13.07.2017 г. в гр. Пловдив при управление на автомобил „Нисан Навара“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на П. С.
Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Окръжният съд отказа да задържи под стража Тодор Неделчев, причинил при пътен инцидент смъртта на 85-годишен мъж

Пловдив: Окръжният съд отказа да задържи под стража Тодор Неделчев, причинил при пътен инцидент смъртта на 85-годишен мъж

17 Юли 2017 | 16:50 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжен съд – Пловдив отказа да уважи искането на Окръжна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тодор Н. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив. Съдът намери, че не са налице всички законови предпоставки, предвидени в чл. 63 от НПК, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. От доказателствата по делото не може да се направи извод за наличието на реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление от обвиняемия Тодор. Н. Целите на мярката за неотклонение по чл. 57 от НПК според съда биха се постигнали и чрез най-леката, предвидена в закона мярка, „подписка“.
Срещу Тодор Н. е повдигнато обвинение в това, че на 13 юли 2017 г. в град Пловдив при управление на автомобил „Нисан Навара“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на П. С. - престъпление по чл. 343 ал.1, б. „В“, във връзка с чл. 342, ал.1 от Наказателния кодекс.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 25.07.2017 г. от 10 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
ГСДП гласува на извънреден конгрес за влизането в преговори за нова коалиция със Съюза (ХДС/ХСС). 21 януари 2018 г.
ГСДП гласува на извънреден конгрес за влизането в преговори за нова коалиция със...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.