НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:09

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Огнян Ценков, кмет на Община Видин: Извървяхме един дълъг път за да направим общината по-атрактивна за привличане на инвеститори

Огнян Ценков, кмет на Община Видин: Извървяхме един дълъг път за да направим общината по-атрактивна за привличане на инвеститори

14 Юли 2017 | 15:05 | Агенция "Фокус"
Видин. Извървяхме един дълъг път за да направим общината по-атрактивна за привличане на инвеститори. Това каза за Радио „Фокус“ – Видин Огнян Ценков, кмет на Община Видин, след подписване на меморандум за сътрудничество с "Национална компания индустриални зони" ЕАД. Той посочи, че за целта са приети различни документи и наредби. „Нека да спомена Наредбата за привличане на инвестиции от Общинския съвет. Има инвеститорски интерес към общината като възможности, които предлага, както и за транспортирането на стоки и услуги през различните коридори, преминаващи от тук – река Дунав, европейски коридор №4. Оценява се и това, което прави местната власт като административни условия за по-бързото развитие на тези инвестиционни намерения. Всичко това ни прави по-атрактивна територия“, каза Огнян Ценков. Той допълни, че "Национална компания индустриални зони" ще може да предостави на студентите от новоразкрития филиал на Русенския университет във Видин работните места, които се предоставят от различните работодатели в страната. Така ще може да се изгради връзката между местната власт, държавните институции и бизнеса“, каза Огнян Ценков. Той допълни, че когато има една по-добра комуникация между местната власт и държавните институции може да се постигне и по-добър резултат в привличането на инвеститори.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Видин: Подписан е Меморандум за сътрудничество между Общината и "Национална компания индустриални зони"

Видин: Подписан е Меморандум за сътрудничество между Общината и "Национална компания индустриални зони"

14 Юли 2017 | 14:25 | Агенция "Фокус"
Видин. Подписан е Меморандум за сътрудничество между Община Видин и "Национална компания индустриални зони", като подписите си под документа сложиха кметът на общината Огнян Ценков и изпълнителният директор на дружеството Антоанета Иванова – Барес, предаде репортер на Радио Фокус“ - Видин. Предложението да бъде подписан меморандума е подкрепено с решение, взето от Общинския съвет във Видин. „Целта е заедно да работим за създаването на условия и да подобрим взаимодействието между местната власт и държавните институции, в лицето на "Национална компания индустриални зони" за привличането на инвеститори и разкриване на нови работни места“, каза кметът на Видин Огнян Ценков. Той посочи, че инициативата за този меморандум е на изпълнителния директор на дружеството Антоанета Иванова – Барес, която се е срещнала с кмета още преди месец и заедно са обсъдили сключването на този меморандум. "Национална компания индустриални зони" ЕАД оперира в Свободна безмитна зона – Видин, като държавно предприятие с принципал министъра на икономика. 2009 г. част от портфолиото на компанията стана Свободна зова – Видин, със стратегическа локация. „Идеята на днешната ни среща е заради заявен инвестиционен интерес. Искаме да си сътрудничим по-успешно с Общината. Когато една инвестиция иска да се ситуира на определено място инвеститорите се интересуват от инфраструктурата и административното обслужване – това, което даваме ние, и това, което дава Общината, както и наличието на работна ръка“, каза Антоанета Иванова – Барес. Тя допълни, че има уверението на кмета на Общината, че ще имаме пълна подкрепа в логистиката и подпомагането на инвеститорите.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Австрийският канцлер Себастиан Курц пристигна в Берлин за среща с Ангела Меркел. 17 януари 2018 г.
Австрийският канцлер Себастиан Курц пристигна в Берлин за среща с Ангела Меркел....

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.