НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:11

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Плевен:  Жителите на с. Ясен потърсиха помощ от народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по наболели проблеми, по време на изнесената му приемна в селото

Плевен: Жителите на с. Ясен потърсиха помощ от народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по наболели проблеми, по време на изнесената му приемна в селото

19 Юни 2017 | 14:30 | Агенция "Фокус"
Плевен. За сериозен проблем с блоковете на ул. Иван Вазов в Ясен потърсиха съдействие от народния представител Владислав Николов местни жители. Той се срещна с хората по време на изнесена приемна, която се проведе в клуба на партия ГЕРБ в село Ясен. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Проблемите с петте блока на ул. „Иван Вазов” в Ясен са от години. Хората са пропищели от тормоза на ромски семейства, които по цял ден и цяла нощ слушат музика от изнесени на терасите тонколони. „Мърсотията е невъобразима. Няколко семейства полагаме грижи, косим тревата, почистваме, но усилията ни остават напразни, когато веднага след това ромите си изхвърлят боклуците и пускат животните си свободно в квартала.”, оплакаха се хората.
По думите на хората съседите им роми не плащат сметките си за ток и вода, неправомерно са се присъединили към електропреносната мрежа, с което застрашават живота на околните заради стърчащи кабели.
По време на разговорите жители в квартала изразиха благодарност за това, че единствено от народния представител Владислав Николов и партия ГЕРБ са получили подкрепа. Те припомниха, че преди две години със съдействието на господин Николов улица "Иван Вазов” е била насипана с трошен камък. Втора година след сигнал на народния представител Владислав Николов по съдебен път се търси решение и на въпроса с изграден бент на реката, който е една от причините за повишеното ниво на подпочвените води в района.
Веднага след края на приемната си в Ясен народният представител Владислав Николов сигнализира за проблема управителя на ВиК – Плевен, от когото получи уверение, че проверки ще бъдат извършени и ще се предприемат адекватни мерки. В разговор с директора на ОД на МВР народният представител Владислав Николов помоли за по-засилено присъствие на полицейски патрули в този квартал, като превенция срещу тормоза от страна на ромските съседи. В лична среща час с кмета на Плевен час след края на приемния си ден в Ясен господин Николов предаде молбата на местните хора да се осигури трошен камък, с който да бъде насипана отново ул. „Иван Вазов”. За сигнала веднага бе уведомен главния инженер на Общината, за да се предприемат нужните действия за удовлетворяване молбата на хората.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Путин на посещение при руските военни в Сирия. 14 декември 2017 г.
Владимир Путин на посещение при руските военни в Сирия. 14 декември 2017 г.

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.