НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:22

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

 Вицепремиерът Екатерина Захариева: Трябва да направим съдебната реформа не заради Брюксел, а заради българските граждани

Вицепремиерът Екатерина Захариева: Трябва да направим съдебната реформа не заради Брюксел, а заради българските граждани

27 Май 2017 | 10:32 | Агенция "Фокус"
София. Трябва да се стегнем и да свършим работата. Не заради Брюксел, а заради българските граждани. Това каза заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева в предаването „Тази събота“ по bTV във връзка с готвената съдебна реформа. „Нека да се стегнем, сами трябва да си направим реформата, никой няма да дойде да ни я направи отвън. Да, те могат да дават предложения и съвети от гледна точка на споделяне на добри и лоши практики от другите държави, но оттам нататък нещата са в нашите ръце“, коментира Захариева. По думите ѝ през четирите изменения на конституцията Висшият съдебен съвет и самата съдебна система стават все по-независими и все по капсулирани и трябва да се внимава да не се отива в другата крайност, защото независимост не означава липса на отговорност и безпристрастност. „По-добре да седнем и да довършим нещата заедно. Много често съдиите и прокурорите са виждали промените, когато излизат в „Държавен вестник“. Това е подходът, заедно трябва да направим реформата“, каза тя.
Вицепремиерът коментира и изказването на руския президент Владимир Путин, че славянската писменост идва от македонските земи, като го определи за ненужна провокация. „Не бих ги нарекла „гавра“, но бяха непремерени. Ние реагирахме както трябва да реагира българският външен министър. За съжаление, Балканите винаги са източник на напрежение“, коментира Захариева. Според нея България няма интерес от обостряне на напрежението с Македония. „Ние бяхме първата държава, която призна нашите съседи. Винаги сме искали да помагаме за тяхната европейска интеграция. Ние искаме заедно да празнуваме общите ни празници“, каза тя.
По думите ѝ присъствието на руския президент на празненствата по случай 140 години от Освобождението на България догодина би било уместно. „Хубаво е колкото се може повече чужди президенти да идват у нас. Трябва да имаме прагматична външна политика. Моята цел е да водя малко по-практична икономически насочена външна политика“, посочи вицепремиерът.
Захариева определи НАТО като съюз за отстояване на правото и демократическите ценности. „Всяка държава трябва да има принос. Ние имаме план как да достигнем 2% за отбрана. Смисълът на съюза е съюзниците да допринасят в него“, допълни тя.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Главният прокурор Сотир Цацаров: Прокуратурата работи, колкото и това да е неудобно за някого

Главният прокурор Сотир Цацаров: Прокуратурата работи, колкото и това да е неудобно за някого

26 Май 2017 | 22:33 | Агенция "Фокус"
София. Прокуратурата работи, колкото и това да е неудобно за някого. Това каза Главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за Радио „Фокус“-Пирин Според главния прокурор активността на председателя на ВКС Лозан Панов в посока конституционни промени е лесно обяснима. "За съжаление обяснението, поне за мен, не е свързано с огромна загриженост за бъдещето на съдебната система, а преди всичко с лична загриженост и със загриженост на политически интереси на малка група хора. Не мога да приема тази рязка, силна и бих казал тотално противопоставяща намеса на политиката в съдебната система", коментира Цацаров. "Дайте да си зададем въпрос – какво всъщност е съдебна реформа. Аз съм бил 20 години съдия, 4 години съм прокурор. За тия 24 години постоянно се говори и прави съдебна реформа. Тя е нещо като това, дето историята нарича „перманентна революция“, отбеляза още той. По думите му с термина „съдебна реформа“ се упражняват всички. "С термина „съдебна реформа“ се упражняват огромно количество политици, които, ако бъдат попитани в какво се изразява съдебната реформа, част от тях, особено тези, които седят зад г-н Панов, просто ще кажат, че тя се изразява в смяна на главния прокурор. Добре – смяната на главния прокурор какво ще реши? Или какво ще решат една, две, три бройки нови или стари в прокурорската колегия?", запита главният прокурор. "Какво е нужно на българския гражданин? – Бърз процес, справедливост, по-малко условни присъди, по-малко върнати дела", отбеляза Сотир Цацаров. "Прокуратурата работи, колкото и това да е неудобно за някого. Съдът също работи. Изменения в конституцията? Какво ще доведат измененията в конституцията за бързина и справедливост? Дневният ред на хората, които в момента работят за съдебна реформа, е политика", заяви още той. по думите му този дневен ред не е успял до момента, няма и да успее. "Крайно време е да помислим, че съдебната реформа означава само едно – справедливост за хората. Всичко друго са вътрешни ежби и вътрешни противоречия, всичко друго са хленчения от телевизионния екран, които се повтарят вече трета или четвърта седмица. С това никой нищо няма да спечели. Така че дайте да си вършим работата. Това само, ако направим, стига", коментира главният прокурор.
"Ако имам грехове към системата, може би единият от тях е моят глас в подкрепа на г-н Панов. Но всеки се учи от грешките си", каза още той.

Пълния текст на интервюто четете в „Мнение”

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Премиерът Бойко Борисов: Имахме двучасова среща с Лозан Панов, каквото е имало, сме си го казали

Премиерът Бойко Борисов: Имахме двучасова среща с Лозан Панов, каквото е имало, сме си го казали

26 Май 2017 | 12:02 | Агенция "Фокус"
София. Г-н Лозан Панов поиска среща с мен, извиках вицепремиера, министъра и два часа си говорихме. Каквото е имало да си го кажем, сме си го казали. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, след като направи преглед на готовността за пускане в експлоатация на сградата, в която ще бъдат настанени Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура, предаде репортер на Агенция „Фокус“. На въпрос дали знае, че Лозан Панов е участвал в предизборни митинги заедно с „Да, България“ и „Нова република“, Борисов отговори: „Толкова хубави неща правим в днешния ден. Моят призив и към съдиите, и към прокурорите е, че обществото очаква от тях бързи съдебни процеси и справедливост. Колкото по-малко им се месят, обръщам се към всички политици, това са най-интелигентните хора – за да станеш прокурор учиш много, развиваш се, четеш много, за мен е най-важно да седнат и да направят така, че да работят по най-добрия начин в полза на обществото. Тръгнем ли всеки ден да говорим само по тези теми, нищо добро не очаква съдебната система. Затова аз не говоря по темата“.
На реплика на журналист, че е казал за кърлежите, които са се налепили по магистратите, Борисов отговори, че: „като са кърлежи, какво да кажа. Затова не искам да ги има. Не съм визирал никой. Г-н Панов и днес го покани г-жа Цачева, виждам, че го няма. Сега да се връщам и да си говоря за кърлежи, не ми се говори, искам да показваме това, което правим“.
„А чисто от материална гледна точка, тази сграда, за която на народа са му взети парите, да се направи едно безумно второ НДК за отбраната, вместо да им се купува техника тогава. Положихме огромни усилия и воля компрометирана сграда да я направим такава, че сега да я ползват“, каза още премиерът.
За назначението на Илиан Тодоров областен управител на София, Борисов коментира, че много назначения е подписал , вследствие на коалиционното споразумение. „Съвестта ми е чиста, защото никакъв друг вариант нямаше, а патриотите настояваха за тези хора“, каза още министър-председателят.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Главният прокурор Сотир Цацаров: Не са необходими конституционни промени, за да се търси отговорност на тримата първи в съдебната власт (ОБЗОР)

Главният прокурор Сотир Цацаров: Не са необходими конституционни промени, за да се търси отговорност на тримата първи в съдебната власт (ОБЗОР)

21 Май 2017 | 05:06 | Агенция "Фокус"
София. Според главния прокурор Сотир Цацаров не са необходими конституционни промени за да се въведе механизъм за търсене на отговорност на тримата първи в съдебната власт. По думите му, ако такъв механизъм бъде създаден, той трябва да обхване както двамата председатели на върховни съдилища, така и главния прокурор. „За създаване на такъв механизъм не е необходима промяна в Конституцията. За създаването му е необходима промяна само в Закона за Съдебната власт и НПК. Това е едно. Второ – моят статут, колкото и странно да звучи, може би и на самия г-н Панов, е напълно еднакъв с неговия. По един и същи начин сме избирани, по един и същи начин се урежда нашият статут, по един и същи начин се урежда нашето освобождаване”, коментира Цацаров във връзка със срещата между председателя на ВКС и премиера. Главният прокурор обяви, че подобни срещи не го притесняват, но отбеляза, че няма да допусне Лозан Панов да се упражнява с името му. Цацаров каза още, че ще направи всичко възможно, за да не се противопоставят съда и прокуратурата. Въпреки това той отбеляза, че ако Панов продължава, ще се стигне тотално противопоставяне. „Аз мога да работя в система на тотално противопоставяне. Свикнал съм, достатъчно неща са се изсипали на главата ми. Съмнявам се обаче, че той може”, коментира главният прокурор.
Той коментира и огласената в публичното пространство среща в ЦУМ между него, Георги Гергов и Сашо Дончев като заяви, че от чисто човешка гледна точка, не може да не съжалявам за срещата в ЦУМ, но от всяка друга гледна точка тази среща нито го притеснява, нито имам някакви страхове, нито се срамува за станалото там. „Грешно е Цацаров да се срещне със Сашо Дончев и Георги Гергов, не е грешно обаче Лозан Панов да се среща в адвокатска кантора в центъра на София. За това моят призив е много прост – дайте да въведем регламент, но не само за Сотир Цацаров, а за всички”, допълни той.
По-рано през деня държавняит глава Румен Радев също коментира призива на председателя на ВКС Лозан Панов за намеса на президента по темата със съдебната реформа. Радев заяви, че Панов знае много добре какви са формите на намеса на президента. По думите му държавата е силна институционално, когато всички институции работят според закона. Румен Радева каза още, че е отворен за диалог по темата за съдебната реформа и добави, че според него трябва да има сериозен дебат за нея.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Главният прокурор Сотир Цацаров: Не са необходими конституционни промени, за да се търси отговорност на тримата първи в съдебната власт (ОБЗОР)

Главният прокурор Сотир Цацаров: Не са необходими конституционни промени, за да се търси отговорност на тримата първи в съдебната власт (ОБЗОР)

20 Май 2017 | 21:50 | Агенция "Фокус"
София. Според главния прокурор Сотир Цацаров не са необходими конституционни промени за да се въведе механизъм за търсене на отговорност на тримата първи в съдебната власт. По думите му, ако такъв механизъм бъде създаден, той трябва да обхване както двамата председатели на върховни съдилища, така и главния прокурор. „За създаване на такъв механизъм не е необходима промяна в Конституцията. За създаването му е необходима промяна само в Закона за Съдебната власт и НПК. Това е едно. Второ – моят статут, колкото и странно да звучи, може би и на самия г-н Панов, е напълно еднакъв с неговия. По един и същи начин сме избирани, по един и същи начин се урежда нашият статут, по един и същи начин се урежда нашето освобождаване”, коментира Цацаров във връзка със срещата между председателя на ВКС и премиера. Главният прокурор обяви, че подобни срещи не го притесняват, но отбеляза, че няма да допусне Лозан Панов да се упражнява с името му. Цацаров каза още, че ще направи всичко възможно, за да не се противопоставят съда и прокуратурата. Въпреки това той отбеляза, че ако Панов продължава, ще се стигне тотално противопоставяне. „Аз мога да работя в система на тотално противопоставяне. Свикнал съм, достатъчно неща са се изсипали на главата ми. Съмнявам се обаче, че той може”, коментира главният прокурор.
Той коментира и огласената в публичното пространство среща в ЦУМ между него, Георги Гергов и Сашо Дончев като заяви, че от чисто човешка гледна точка, не може да не съжалявам за срещата в ЦУМ, но от всяка друга гледна точка тази среща нито го притеснява, нито имам някакви страхове, нито се срамува за станалото там. „Грешно е Цацаров да се срещне със Сашо Дончев и Георги Гергов, не е грешно обаче Лозан Панов да се среща в адвокатска кантора в центъра на София. За това моят призив е много прост – дайте да въведем регламент, но не само за Сотир Цацаров, а за всички”, допълни той.
По-рано през деня държавният глава Румен Радев също коментира призива на председателя на ВКС Лозан Панов за намеса на президента по темата със съдебната реформа. Радев заяви, че Панов знае много добре какви са формите на намеса на президента. По думите му държавата е силна институционално, когато всички институции работят според закона. Румен Радева каза още, че е отворен за диалог по темата за съдебната реформа и добави, че според него трябва да има сериозен дебат за нея.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Главният прокурор Сотир Цацаров: Няма да допусна да настроим съд срещу прокуратура

Главният прокурор Сотир Цацаров: Няма да допусна да настроим съд срещу прокуратура

20 Май 2017 | 19:56 | Агенция "Фокус"
София. Да ме прощава г-н Панов, но той не сред режисьорите. Той е сред изпълнителите. Режисьорите са хората, чиито слова и тези той повтаря. Това заяви пред журналисти в Съдебната палата Сотир Цацаров - главен прокурор на Република България, във връзка със срещата между председателя на ВКС Лозан Панов и премиера Бойко Борисов, на която са обсъждани евентуални конституционни промени в областта на съдебната реформа, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Това ли е целта – да настроим съд срещу прокуратура и прокуратура срещу съд? Аз лично няма да го допусна. Хората, които работят в съда и прокуратурата, не го заслужават”, смята Сотир Цацаров. По отношение на председателя на ВКС Лозан Панов, той заяви: „Това, ако продължава, ще стигне до някакъв край и този край ще е тотално противопоставяне. Аз мога да работя в система на тотално противопоставяне. Свикнал съм, достатъчно неща са се изсипали на главата ми. Съмнявам се обаче, че той може”. Цацаров допълни, че ще направи всичко възможно, за да не допуска противопоставяне между съд и прокуратура. „Аз не искам г-н Панов да се помирява с мен по една проста причина – аз не воювам с него”, коментира още главният прокурор.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Главният прокурор Сотир Цацаров: Няма да допусна Лозан Панов да се упражнява с името ми

Главният прокурор Сотир Цацаров: Няма да допусна Лозан Панов да се упражнява с името ми

20 Май 2017 | 19:44 | Агенция "Фокус"
София. Ако Лозан Панов желае личностно противопоставяне, аз от една страна няма да допусна той да се упражнява с името ми. От друга страна не бих въвлякъл институциите в това. Това заяви пред журналисти в Съдебната палата Сотир Цацаров - главен прокурор на Република България, във връзка със срещата между председателя на ВКС Лозан Панов и премиера Бойко Борисов, на която с обсъждани евентуални конституционни промени в областта на съдебната реформа, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Тези срещи не ме притесняват”, подчерта главният прокурор. Във връзка с една от обсъжданите теми на срещата, чрез нормативни промени да бъде създаден механизъм за търсене на отговорност от главния прокурор, Цацаров заяви: „За създаване на такъв механизъм не е необходима промяна в Конституцията. За създаването му е необходима промяна само в Закона за Съдебната власт и НПК. Това е едно. Второ – моят статут, колкото и странно да звучи, може би и на самия г-н Панов, е напълно еднакъв с неговия. По един и същи начин сме избирани, по един и същи начин се урежда нашият статут, по един и същи начин се урежда нашето освобождаване”. Според Сотир Цацаров, ако бъде създаден такъв механизъм, той трябва да обхване както двамата председатели на върховни съдилища, така и главния прокурор. Той коментира и огласената в публичното пространство среща в ЦУМ между него, Георги Гергов и Сашо Дончев. „От чисто човешка гледна точка, не мога да не съжалявам за срещата в ЦУМ. От всяка друга гледна точка мога да заявя, че тази среща нито ме притеснява, нито мога да имам някакви страхове, нито мога да се срамувам за станалото там”, заяви главният прокурор. „Грешно е Цацаров да се срещне със Сашо Дончев и Георги Гергов, не е грешно обаче Лозан Панов да се среща в адвокатска кантора в центъра на София. За това моят призив е много прост – дайте да въведем регламент, но не само за Сотир Цацаров, а за всички”, допълни още той.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев: Отворен съм за диалог по темата за правосъдната реформа, трябва да има сериозен дебат

Президентът Румен Радев: Отворен съм за диалог по темата за правосъдната реформа, трябва да има сериозен дебат

20 Май 2017 | 12:54 | Агенция "Фокус"
София. Аз ще изкажа своето становище по правосъдната реформа. Отворен съм за диалог и смятам, че трябва да има сериозен дебат. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Във връзка с призива на председателят на ВКС Лозан Панов за намеса на президента по темата със съдебната реформа, държавният глава отговори: „Г-н Панов знае много добре какви са формите на моята намеса. Държавата е силна институционално, когато всички институции работят според закона. Проверките, които иска г-н Панов трябва да извършат от тези институции, които имат съответните правомощия и по механизмите, които описани в закона”, подчерта държавният глава.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ВКС Лозан Панов и премиерът Бойко Борисов обсъдиха евентуални конституционни промени, свързани със съдебната реформа (ОБЗОР)

Председателят на ВКС Лозан Панов и премиерът Бойко Борисов обсъдиха евентуални конституционни промени, свързани със съдебната реформа (ОБЗОР)

20 Май 2017 | 01:03 | Агенция "Фокус"
София. По молба на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов се проведе среща между него и министър-председателя Бойко Борисов в сградата на Министерския съвет, където двамата обсъдиха взаимодействието между властите, както и евентуални законодателни и конституционни промени, свързани със съдебната реформа. Освен тях в срещата участие взеха заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на правосъдието Цецка Цачева, както и началникът на кабинета Румяна Бъчварова. Обсъждането продължи около два часа, а след края му двете страни очертаха основните акценти от дискутираните теми.
Председателят на ВКС Лозан Панов обясни, че с тази среща цели да запознае премиера Бойко Борисов с факта, че с последните законови и конституционни промени, отнасящи се до съдебната система, не е направена реформа в дълбочина. По думите му срещата е нормален институционален диалог между представители на съдебната и изпълнителната власт. Председателят на ВКС смята, че без реформа в прокуратурата, съдебна реформа в дълбочина не може да се случи. Той подчерта, че е аргументирал думите си пред премиера с различни казуси в миналото. „Костинброд“, подслушването на премиера в дома му, КТБ, „ЦУМгейт“, които сочат към това, че все трябва да носи отговорност и да има механизми за носене на такава отговорност. Всякакви интерпретации за някакви лични конфликти между мен и главния прокурор намирам за неоснователни. Внушения за политика – също. Реформата трябва да бъде в дълбочина. Такава за съжаление не се случи”, обясни председателят на ВКС и призова темата отново да влезе в дневния ред на парламента. Лозан Панов отново заяви, че ще продължи да настоява за среща по темата с президента Румен Радев и лидерите на всички парламентарно представени политически партии. „В дълбочина реформа трябва да бъде направена. Всяка мимикрия на реформа води до неверие в правосъдието”, заяви още Лозан Панов.
Министърът на правосъдието Цецка Цачева възрази срещу определянето на реформата в съдебната система като „мимикрия“ и посочи, че има много положителни промени, направени до момента. Като пример тя посочи прекия избор на съдиите, прокурорите и следователи, повечето отговорности на Инспектората на ВСС, както и завишените изисквания към магистратите. Тя одобри тази форма на междуинституционален диалог, но апелира за конкретни предложения за законодателни промени.
Вицепремиерът по правосъдната реформа Екатерина Захариева застъпи мнението, че съдебната реформа е важна тема, но не бива да се отлага всичко останало, отваряйки отново темата с Конституцията. Според нея могат да бъдат извършени достатъчно положителни промени на законодателно равнище, без да се извършват конституционни промени, а като пример посочи антикорупционното законодателство, измененията в НПК и др.
По-късно премиерът Бойко Борисов, който взе участие в първата копка на строежа на новите къщи на мястото на взрива в Хитрино също коментира темата. Той изрази оптимизъм относно съдебната реформа. „Ако съдиите почнат да наблюдават и да се самоконтролират, защото никой друг не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди, тъй като действително са много, ако прокурорите, полицаите, следователи се стегнат и внасят по-добри обвинителни актове, ще стане това, което хората очакват“, заяви Борисов.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ВКС Лозан Панов и премиерът Бойко Борисов обсъдиха евентуални конституционни промени, свързани със съдебната реформа (ОБЗОР)

Председателят на ВКС Лозан Панов и премиерът Бойко Борисов обсъдиха евентуални конституционни промени, свързани със съдебната реформа (ОБЗОР)

19 Май 2017 | 21:02 | Агенция "Фокус"
София. По молба на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов се проведе среща между него и министър-председателя Бойко Борисов в сградата на Министерския съвет, където двамата обсъдиха взаимодействието между властите, както и евентуални законодателни и конституционни промени, свързани със съдебната реформа. Освен тях в срещата участие взеха заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на правосъдието Цецка Цачева, както и началникът на кабинета Румяна Бъчварова. Обсъждането продължи около два часа, а след края му двете страни очертаха основните акценти от дискутираните теми.
Председателят на ВКС Лозан Панов обясни, че с тази среща цели да запознае премиера Бойко Борисов с факта, че с последните законови и конституционни промени, отнасящи се до съдебната система, не е направена реформа в дълбочина. По думите му срещата е нормален институционален диалог между представители на съдебната и изпълнителната власт. Председателят на ВКС смята, че без реформа в прокуратурата, съдебна реформа в дълбочина не може да се случи. Той подчерта, че е аргументирал думите си пред премиера с различни казуси в миналото. „Костинброд“, подслушването на премиера в дома му, КТБ, „ЦУМгейт“, които сочат към това, че все трябва да носи отговорност и да има механизми за носене на такава отговорност. Всякакви интерпретации за някакви лични конфликти между мен и главния прокурор намирам за неоснователни. Внушения за политика – също. Реформата трябва да бъде в дълбочина. Такава за съжаление не се случи”, обясни председателят на ВКС и призова темата отново да влезе в дневния ред на парламента. Лозан Панов отново заяви, че ще продължи да настоява за среща по темата с президента Румен Радев и лидерите на всички парламентарно представени политически партии. „В дълбочина реформа трябва да бъде направена. Всяка мимикрия на реформа води до неверие в правосъдието”, заяви още Лозан Панов.
Министърът на правосъдието Цецка Цачева възрази срещу определянето на реформата в съдебната система като „мимикрия“ и посочи, че има много положителни промени, направени до момента. Като пример тя посочи прекия избор на съдиите, прокурорите и следователи, повечето отговорности на Инспектората на ВСС, както и завишените изисквания към магистратите. Тя одобри тази форма на междуинституционален диалог, но апелира за конкретни предложения за законодателни промени.
Вицепремиерът по правосъдната реформа Екатерина Захариева застъпи мнението, че съдебната реформа е важна тема, но не бива да се отлага всичко останало, отваряйки отново темата с Конституцията. Според нея могат да бъдат извършени достатъчно положителни промени на законодателно равнище, без да се извършват конституционни промени, а като пример посочи антикорупционното законодателство, измененията в НПК и др.
По-късно премиерът Бойко Борисов, който взе участие в първата копка на строежа на новите къщи на мястото на взрива в Хитрино също коментира темата. Той изрази оптимизъм относно съдебната реформа. „Ако съдиите почнат да наблюдават и да се самоконтролират, защото никой друг не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди, тъй като действително са много, ако прокурорите, полицаите, следователи се стегнат и внасят по-добри обвинителни актове, ще стане това, което хората очакват“, заяви Борисов.
Иван ЛАЗАРОВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Настъпи моментът за справедливост за Ратко Младич - Трибуналът в Хага ще обяви присъдата срещу бившия командир на босненските сърби. 22 ноември 2017 г.
Настъпи моментът за справедливост за Ратко Младич - Трибуналът в Хага ще обяви п...

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.