НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:13

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Анита Мейзер обжалва присъдата си

Варна: Анита Мейзер обжалва присъдата си

2 Ноември 2017 | 18:42 | Агенция "Фокус"
Варна. До Апелативен съд – Варна е постъпила въззивна жалба от адвоката на Анита Ж., който обжалва присъдата „лишаване от свобода“ от 4 години и 6 месеца и размера на исковата молба на гражданския ищец -150 000 лв. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Варна. Въззивна жалба до Апелативен съд – Варна е подадена и от Петранка Д., наследник на починалия Николай Д., в която се иска увеличаване на присъда „лишаване от свобода“, както и увеличение на размера по гражданския иск до максималния – 300 000 лв.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: 4 години и 6 месеца затвор получи Анита Мейзер, призната за виновна за причиняване на смърт по непредпазливост и подкуп

Варна: 4 години и 6 месеца затвор получи Анита Мейзер, призната за виновна за причиняване на смърт по непредпазливост и подкуп

24 Октомври 2017 | 09:43 | Агенция "Фокус"
Варна. Варненският окръжен съд призна Анита Ж. за виновна в това, че на 14 август 2016 година във Варна, причинила смърт по непредпазливост на съпруга си. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Варна, където в понеделник бе гледано делото срещу Анита Ж. Тя бе призната за виновна и за това, че на същата дата, в сградата на ОД на МВР – Варна, предложила подкуп – сумата от 30 000 евро на полицейски служител, за да не извърши действие по служба – да не я задържи по Закона за МВР при налични данни за извършено престъпление от НК. Съдът ѝ наложи наказание от 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ за причинена смърт по непредпазливост. Четири години и 6 месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 8 000 лева е присъдата за предложен подкуп. Анита Ж. ще търпи най-тежкото от двете наказания, при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.
Съдът зачита предварителното задържане на подсъдимата по настоящото дело, считано от 14 август 2016 година. Анита Ж. е осъдена да плати обезщетение на наследниците на Н.Д. за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението – сума в размер на 150 000 лева, ведно със законната лихва върху нея, считано от 14 август 2016 година, до окончателното ѝ изплащане. Съдът отхвърли гражданския иск до сумата от 300 000 лв. като неоснователен. Анита Ж. ще трябва да плати и направените разходи по делото в размер на 9 816 лева.
Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жителите на Зимбабве протестират срещу президента Робърт Мугабе - 18 ноември 2017 година
Жителите на Зимбабве протестират срещу президента Робърт Мугабе - 18 ноември 201...

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.