НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:13

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стефан Апостолов, ГЕРБ: Изграждането на втори кабинков лифт в Банско ще спомогне за развитието на курорта и ще намали младежката безработица

Стефан Апостолов, ГЕРБ: Изграждането на втори кабинков лифт в Банско ще спомогне за развитието на курорта и ще намали младежката безработица

3 Септември 2017 | 14:49 | Агенция "Фокус"
Банско. Изграждането на втори кабинков лифт в Банско ще спомогне за развитието на курорта, но и ще намали младежката безработица. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Пирин Стефан Апостолов, депутат в 44-то Народно събрание, заместник-председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и член на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, в Парламента. Според него темата за втория кабинков лифт в Банско наистина е доста проблемна, защото в България еколозите непрекъснато намират нещо, което не е наред. „За мен това е много интересно, защото съм имал възможността да посещавам зимни курорти в Швейцария и Австрия, където очевидно нямат подобни затруднения. В тези държави има много кабинкови лифтове и десетки километри съоръжения, а в България за един кабинков лифт се правят толкова проблеми. За мен лично зад случващото се в България стоят нечии интереси или метафорично казано „нещата намирисват“. Смятам, че за да върви туризма в Банско, то трябва да има втори кабинков лифт, защото за всеки човек, който кара ски, това е много важно“, каза още депутатът Апостолов.
Той отбеляза, че не е скиор, но има много приятели, които са и знае от тях, че през зимния сезон опашките на лифта в Банско са огромни и се налага се чака се с часове, за да може съоръжението да бъде използвано. „Туристите искат, когато плащат, да имат възможността да ползват услугата, за която са заплатили определени средства. Наистина не е редно да дадеш пари, след което да ползващ дадена услуга максимум два-три пъти през целия ден. Ако има втори кабинков лифт, нещата ще станат доста по-организирани и ще е много по-лесно за туристите. Само така ще може да привлечем и повече посетители, защото според мен в момента ги отблъскваме. Всеки може да си направи справка в интернет и да види, че в много от международните форуми, чуждестранните туристи, които са били в Банско, споделят, че много се бавят на кабинковия лифт, което им създава дискомфорт“, посочи Апостолов. По думите му в България и по-специално - в Банско, трябва да има обслужване, което да привлича, а не да отблъсква посетителите.
„Освен това Банско е може би най-известният зимен курорт на Балканите и поради тази причина развитието му е много важно за нас. За Симитли също е добре да има добре развит туризъм в Банско, защото разстоянието между двете общини е 30 км. Има и още нещо, което е важно по отношение на Банско, и това е, че много хора от региона работят там. В Банско има хора от Област Благоевград, Кюстендил, София и въобще от цяла България, и то - все млади. Говорим за младежка безработица – ето един от инструментите за справяне с нея“, коментира народният представител Стефан Апостолов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Георги Динев, ГЕРБ – Благоевград: Създали сме добър екип, който ще докаже и оправдае доверието, гласувано ни от избиратели в областта

Георги Динев, ГЕРБ – Благоевград: Създали сме добър екип, който ще докаже и оправдае доверието, гласувано ни от избиратели в областта

19 Май 2017 | 14:55 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Всички народни представители от ПП ГЕРБ – Благоевград са един добър екип, който ще работи за решаване на проблемите в областта. Това каза на пресконференция Георги Динев, народен представител в 44-то Народно събрание и член на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. „Убеден съм, че с работата си в тези комисии ще бъда полезен за целия Благоевградски регион. Въпросът за автомагистрала „Струма“ е свързан именно с една от тях. В комисията по въпросите за децата, младежта и спорта пък мисля, че сме длъжници на целия регион. Смятам, че с моята работа в Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта ще бъда полезен“, посочи Динев.
Той отбеляза, че на днешния 19 май се навършва точно 1 месец откакто официално е положил клетва като депутат, заедно с останалите народни представители от ПП ГЕРБ – Благоевград. Динев изрази надежда, че представителите на медиите в региона също ще бъдат активни, като ги уведомяват за важни проблеми, които изискват вниманието на парламента. „Имам опит в управлението на общините, тъй като съм бил председател на Общински съвет – Петрич. Смея да твърдя, че имам необходимия опит, свързан с проблемите, които неминуемо ще възникнат в работата и на комисиите, и на Народното събрание като цяло“, подчерта Динев. Според него, още от първия ден на работа народните представители от Благоевградска област от ПП ГЕРБ са създали един добър екип и изрази надежда, че ще продължат да работят така и занапред. „Разбираме се, говорили сме и с Даниела Савеклиева, която има доста по-голям опит като народен представител от нас. Тя ни помага още от първия ден и се надявам, че благодарение на този добър екип, който сме създали в най-скоро време ще докажем, а и ще оправдаем доверието, което са ни гласували нашите избиратели от Благоевградска област“, каза още Динев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Александър Мацурев, ГЕРБ – Благоевград: Всички сме обединени около идеята за изграждане на втори кабинков лифт в Банско

Александър Мацурев, ГЕРБ – Благоевград: Всички сме обединени около идеята за изграждане на втори кабинков лифт в Банско

19 Май 2017 | 14:31 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Всички сме обединени около идеята за изграждане на втори кабинков лифт в Банско. Това каза на пресконференция на народните представители от ГЕРБ – Благоевград Александър Мацурев, народен представител в 44-то Народно събрание и член на Комисията по земеделие и храни и Комисията по околна среда и води, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Изграждането на втори кабинков лифт е много важно за Банско и за развитието на региона, защото Банско е един туристически център, в който работят хора от цялата област, а дори и от различните краища на страната, смята Мацурев. Той обеща, че ще направи всичко възможно, за да се реализира тази идея.
Сигурен съм, че в тези две комисии, в които членувам, ще бъда много полезен за района, като ще съдействам и на хората, подчерта Мацурев. Още от по-следващата седмица той ще започне реализирането на приемните в Община Банско, а след това и по съседните общини. Александър Мацурев каза още, че като човек от администрацията знае доста проблеми в някои от законите и много скоро ще стартират с предложения за промени в тях.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Генерал Уесли Кларк. 23 октомври 2017 г.
Генерал Уесли Кларк. 23 октомври 2017 г.

ВИДЕО
Референдумът в Каталония доведе до стачки и полицейско насилие
Референдумът в Каталония доведе до стачки и полицейско насилие
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.