НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:37

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Протестиращите срещу дейността на биоцентралата в село Труд подготвят поредица от срещи с ресорните министри

Пловдив: Протестиращите срещу дейността на биоцентралата в село Труд подготвят поредица от срещи с ресорните министри

5 Юли 2017 | 13:10 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Протестиращите срещу дейността на биоцентралата в село Труд подготвят поредица от срещи с ресорните министри. Това съобщиха за Радио „Фокус” - Пловдив представители на инициативния комитет. Срещите ще се състоят през идните дни. В случай, че проблемът не бъде решен, жителите на село Труд са готови за нова вълна от протести. До момента те са протестирали четири пъти срещу инсталацията, работеща с биологични отпадъци в село Труд. Стигна се до затваряне на движението по пътя Пловдив – Карлово.
Вчера Инициативна група от експерти и граждани участва в среща с министъра на околната среда и водите Нено Димов в министерството. Димов е запознал гражданите с констатираните от него обстоятелства при направена внезапна проверка. Срещата е преминала в активна дискусия относно дейността на централата. Станало е ясно, че е разпоредена повторна преценка за необходимост от ОВОС (оценка за въздействие върху околната среда) на централата. Липсата на ОВОС е сред първите въпроси, които поставиха протестиращите граждани още през 2016 г. При такава оценка ще се вземе предвид и общественото мнение, което е било пренебрегнато при построяването на централата, твърдят протестиращите.
На 17 юли се очаква и допълнителна информация относно развитието на темата.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Жителите на село Труд отново блокираха движението по главния път Пловдив – Карлово

Пловдив: Жителите на село Труд отново блокираха движението по главния път Пловдив – Карлово

8 Юни 2017 | 20:21 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Жителите на село Труд отново блокираха движението по главния път Пловдив – Карлово, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пловдив. Десетки протестиращи за пореден път изразиха недоволството си срещу дейността на инсталацията за биомаса, която се намира в населеното място. Сборният пункт на протестиращите беше пред читалището, след това с плакати и противогази жителите образуваха протестно шествие, преминавайки по Карловско шосе. „Борбата ни няма да спре. Изгубили сме вяра в институциите“, заяви Станимир Тончев от Инициативния комитет в селото. Той смята, че е крайно време хората от цялата страна да осъзнаят, че бездействието на институциите не засяга само пловдивското село Труд. В четвъртия протест на жителите на село Труд се включиха още два инициативни комитета от село Куртово Конаре и от Нова Загора.
Според последните резултатите на РИОСВ - Пловдив замърсяване на въздуха в селото няма. Измерванията са правени в периода 19 май – 2 юни тази година. Протестиращите се заплашиха, че следващият им протест ще бъде пред Министерството на околната среда и водите. Към 19.00 часа движението по главния път Пловдив – Карлово беше възстановено.
Кристиян ГАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Станимир Тончев, Инициативен комитет – село Труд: Не са адекватни данните за качеството на въздуха от мобилната станция на РИОСВ – Пловдив

Станимир Тончев, Инициативен комитет – село Труд: Не са адекватни данните за качеството на въздуха от мобилната станция на РИОСВ – Пловдив

8 Юни 2017 | 12:56 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Данните от мобилната станция на РИОСВ - Пловдив за измерване на качеството на въздуха не са адекватни. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Станимир Тончев от Инициативния комитет за чиста околна среда в село Труд по повод обявените от Регионалната инспекция по околната среда и водите резултати от измервания чистотата на атмосферния въздух в населеното място. „Тази станция работи с режими, който сама определя. Начинът й на работа няма нищо общо с този, когато мобилната станция е на терен и следи показателите. Пуснали сме молба да се направи проверка с какъв материал се зареждатреакторите на централата. Когато се извършва проверка с мобилната станция, от централата използват само позволените растителни суровини. Тогава няма азот и сяра. Ако ферментират животински продукти, емисиите ще бъдат едни, но ако работи 15 дни с растителни отпадъци, те ще бъдат съвсем други. Точно това се случва тук“, коментира Станимир Тончев. Той посочи, че в нощните часове през последните дни отново регулярно се изпускат задушливи миризми в околната среда.
„Според институциите всичко е наред и въздухът е чист. Естествено, че когато някой ми е на проверка и от това зависи дейността и печалбата ми, ще си измета всичко и ще направя така, че да не издам нищо. Това е показателно за всичко, което се случва в държавата ни“, смята Станимир Тончев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: За четвърти път жителите на село Труд ще блокират движението по Карловско шосе в знак на протест срещу дейността на инсталацията за биомаса

Пловдив: За четвърти път жителите на село Труд ще блокират движението по Карловско шосе в знак на протест срещу дейността на инсталацията за биомаса

8 Юни 2017 | 12:10 | Агенция "Фокус"
Пловдив. За четвърти път жителите на село Труд ще блокират движението по Карловско шосе в знак на протест срещу дейността на инсталацията за биомаса в населеното място. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Станимир Тончев от Инициативния комитет за чиста околна среда в село Труд. Сборният пункт на протестиращите ще бъде пред читалището, а протестното шествие ще потегли по Карловско шосе към 18:00 часа днес. Недоволните граждани ще преминат по променен и удължен маршрут, който ще обхване по-голяма част от пътната артерия. Шествието ще продължи около час.
„С добро настроение и хубава музика ще отстояваме правата и интересите си да живеем и дишаме нормално. Борбата ни няма да спре. Изгубили сме вяра в институциите“, заяви Станимир Тончев. Той смята, че е крайно време хората от цялата страна да осъзнаят, че бездействието на институциите не засяга само пловдивското село Труд. „Институциите сякаш се стараят повече да докажат, че няма проблем, отколкото да признаят за наличието му и да го решат бързо. Проверяващите органи заявяват, че няма надвишаване на нормите на замърсяване във въздуха, но никой не коментира какво се случва под границата на тези норми. Най-важното е, че хората излизат и показват, че ситуацията с чистотата на атмосферния въздух не е наред, колкото и документи да се вадят в зашита на обратната позиция“, коментира Тончев. Той посочи, че село Труд буквално е като квартал на град Пловдив, а не е безлично населено място с население от 100 - 200 души. „Тук живеят будни хора, които работят в Пловдив. Труд не е село, с което могат да се подиграват. Продължаваме да се борим и няма да се откажем докато не постигнем целите си“, категоричен е Станимир Тончев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Спазване на нормите показват резултатите от измерванията на качеството на атмосферния въздух в село Труд

Пловдив: Спазване на нормите показват резултатите от измерванията на качеството на атмосферния въздух в село Труд

7 Юни 2017 | 17:39 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Спазване на нормите показват резултатите от измерванията на качеството на атмосферния въздух от 19 май до 2 юни в село Труд. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от ръководството на Регионалната инспекция по околната среда и водите. От институцията обясниха, че в посочения период е проведен мониторинг с мобилна автоматична станция, позиционирана в непосредствена близост до централата за преработка на биомаса в населеното място. Мобилната автоматична станция на Регионалната лаборатория към в Пловдив е оборудвана с апаратура, аналогична на тези за наблюдение на въздуха, разположени в града и са част от европейската мрежа за мониторинг на атмосферния въздух.
„РИОСВ - Пловдив взе решение за поставяне на мобилната станция в село Труд и за провеждане на мониторинг на качеството на въздуха четири пъти годишно след многобройните сигнали от жители за неприятни миризми и замърсен въздух. Ще продължи контролът на всички обекти, потенциални замърсители на въздуха в региона“, добавиха от регионалното звено на институцията.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Жителите на село Труд отново излизат на протест срещу завода за преработка на биомаса на 8 юни

Пловдив: Жителите на село Труд отново излизат на протест срещу завода за преработка на биомаса на 8 юни

11 Май 2017 | 15:50 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Жителите на село Труд излизат отново на протест срещу завода за преработка на биомаса на 8 юни. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Пловдив Станимир Тончев от инициативния комитет. По думите му протестиращите отново ще блокират главния път Пловдив – Карлово, но този път за по-дълго време. Освен това се обмисля и удължаване на маршрута на протестното шествие, като първоначалните очаквания са протестиращите този път да стигнат до вратите на инсталацията за преработка на биомаса. Именно към нейната дейност е насочено общественото недоволство на жителите на пловдивското село Труд, като хората настояват заводътда прекрати работата си. Според тях, биоцентралата системно замърсява въздуха над селото, а хората са принудени да дишат неприятните миризми. Междувременно фирмата, чиято собственост е биоцентралата, е спечелила делото срещу РИОСВ-Пловдив, съобщиха организаторите на протеста.
„РИОСВ-Пловдив загуби на втора инстанция обжалването на акта съставен за вредни емисии. Ние говорихме и съобщихме на предишния протест, че има съществени пропуски в работата на РИОСВ-Пловдив и сега съдът потвърди нашата теза. Това не означава, че няма вредни емисии във въздуха, който дишаме“, коментира още Тончев. От инициативния комитет настояват държавата да се намеси в решаването на дългогодишния проблем. Сигнализирали са и националният омбудсман Мая Манолова, която посети селото и разговаря на място с протестиращите. „Тя пое ангажимента, че ще инициира среща с всички министерства, от които зависи съществуването на този обект в близост до жилищния район в село Труд“, каза Станимир Тончев. Той припомни, че ставаше дума за кръгла маса с екоминистъра, министъра на околната среда и водите и с министъра на енергетиката. „Тази среща би била изключителна полезна, защото отделните ведомства няма да могат да си прехвърлят отговорността, а ще заявят какво точно зависи от тях“, добави Тончев.
Очакванията на протестиращите от село Труд са срещата с различните министерства да стане факт най-късно през месец юли. В предстоящият 4-ти протест на жителите на село Труд ще се включат още два инициативни комитета от село Куртово Конаре и от Нова Загора. Отправени са покани и до мотоклубовете в Пловдив, които се очаква също да подкрепят каузата на хората в селото, съобщиха още от Инициативния комитет.
Кристиян ГАРОВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: С мобилна станция ще се измерва целогодишно чистотата на въздуха в село Труд

Пловдив: С мобилна станция ще се измерва целогодишно чистотата на въздуха в село Труд

2 Март 2017 | 18:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. С мобилна станция Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив ще измерва целогодишно чистотата на въздуха в село Труд. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурен служител от екоинспекцията. По думите му мобилна автоматична станция за извършване на измервания на качеството на атмосферния въздух е поставена в населеното място на 1 март. „Тя е позиционирана в непосредствена близост до Централата за биогаз на място, посочено от общинската администрация. Пробонабирането на мобилната станция на Изпълнителната агенция по околна среда започна още същия ден. Във връзка с множество сигнали на жителите на село Труд за влошено качество на въздуха, РИОСВ – Пловдив разпореди територията на населеното място да бъде включена в задължителния мониторинг на качеството на въздуха през 2017 година“, обясни дежурният. Той посочи, че измерването на чистотата на въздуха ще продължи 13 денонощия и ще се извърши във всеки един от четирите сезона, тоест общо 51 дни.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Жителите на село Труд отново ще блокират Карловско шосе, за да протестират срещу дейността на Централата за биогаз

Пловдив: Жителите на село Труд отново ще блокират Карловско шосе, за да протестират срещу дейността на Централата за биогаз

2 Март 2017 | 08:52 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Жителите на пловдивското село Труд излизат на пореден протест срещу Инсталацията за преработка на биомаса в населеното място. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив Станимир Тончев от Инициативния комитет в селото. По думите му протестното шествие ще започне от 17.30 часа, като сборният пункт на протестиращите е читалище „Светлина“. Тончев посочи, че живеещите в Труд ще изразят отново недоволството си, тъй като няма видими резултати по посока на разрешаване на проблема, а именно преустановяване на миризмите и вредните емисии във въздуха, произтичащи от дейността на Инсталацията. „В момента буксуваме на едно и също място. Оставаме с впечатление, че повечето институции се стараят да ни покажат, че няма проблем, отколкото да вникнат в ситуацията и да помогнат по някакъв начин за разрешаването му. Обезверени сме. Трябва да е ясно, че ние като Инициативен комитет не преследваме никакви икономически или политически интереси. Просто искаме да ни се обърне внимание, да дишаме чист въздух и да се помисли за здравето на всички в селото“, коментира Станимир Тончев. Той посочи, че протестните действия отново ще преминат с блокиране на движението по Карловско шосе в рамките на час. „Вече е настъпил момента, в който жителите искат да се направи нещо по-сериозно от предишните протести, тоест да бъде по-дълготрайно, по-масово, по-убедително. Ние сме оптимисти, че ще бъдем чути“, заяви Тончев.
Той добави, че проблемът и подписките срещу Инсталацията за биогаз в пловдивското село започват още през 2015 година. По думите на Тончев борбата за чист въздух и за нормален живот на жителите на село Труд ще продължи, докато се увенчае с успех. „Жителите на населеното място вече нямат вяра на нито една институция. Инсталацията за преработка на биомаса трябва да се затвори, докато проблемът не се реши генерално. Необходимо е обстойно да се прегледа цялата им технология, да се проверят всичките им налични филтри. Ако България беше нормална европейска държава, то досега Инсталацията щеше да е затворена до момента, в който се докаже, че действието й е безопасно. На нас ни се натрапва твърдението, че в село Труд не съществува проблем“, коментира Станимир Тончев. Той посочи, че дори и в малкото дни, в които вятърът се обръща към селото, жителите отново усещат неприятни миризми. „Всяка една миризма е свързана с някакъв състав. Може само да си мечтаем да разберем какъв комплекс от елементи сме вдишали в период на големи обгазявания“, добави Тончев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кристина Стефанова: Причината за силните миризми в село Труд са мръсни канализационни води, а не Централата за биогаз

Кристина Стефанова: Причината за силните миризми в село Труд са мръсни канализационни води, а не Централата за биогаз

26 Февруари 2017 | 20:06 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Причината за силните миризми в село Труд са мръсни канализационни води, а не Централата за биогаз. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Кристина Стефанова от фирмата-собственик на Централата. По думите ѝ е констатиран огромен разлив на фекална маса от широка канализационна тръба. „Новооткритата тръба е на 50 метра по права линия от централата. Поради ниското ниво на реката, миризмата е изключително силна. Трябва да отбележим, че селото няма пречиствателна станция. Съоръжението е проектирано през 2012-та година, но не е построено. Битово-фекални води се вливат безпрепятствено от поне пет различни канализационни тръби в река Потока, приток на защитената река Пясъчник, която е защитена“, коментира Стефанова. Тя посочи, че жители на селото периодично се оплакват от миризми с фекален произход и обвиняват за това Централата за биогаз. „Затова ние от фирмата-собственик организираме среща, за да покажем откритите от нас досега пет източника на замърсяване“, посочи Стефанова. Срещата е насрочена за 27 февруари, от 13:00 часа, в Централата за биогаз в село Труд.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: РИОСВ извърши извънредна проверка на биоцентралата в село Труд

Пловдив: РИОСВ извърши извънредна проверка на биоцентралата в село Труд

24 Февруари 2017 | 15:06 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив извърши извънредна проверка на биоцентралата в село Труд. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурен служител от екоинспекцията. По думите му при обследването за разпространение на миризми от производствената дейност, в радиус от около 300 метра около централата, не е констатирано наличие на миризми. „Направен е обход на площадката на централата, при който е установено, че перколатна вана не се използва и е покрита. Зареждането на течната торова маса се извършва директно от камионите във ферментаторите, чрез тръбна връзка в изпълнение на предписания. Няма разпиляване на силаж по площадката, защото той се съхранява в две бетонови клетки, като в момента на проверката едната е била празна, а другата е наполовина пълна“, обясни дежурният.
Той посочи, че при извършения на 22 февруари обход в село Труд, от западната страна на централата, по поречието на река „Пясъчник“, е констатирано наличие на струпани купове животинска торова маса и пепел. „На 23 февруари експерти на РИОСВ – Пловдив извършиха проверка на населеното място и землището на село Труд. Установени са нерегламентирани замърсявания с отпадъци в източния край на село Труд, в местност "Ганчовица". На отредено място за събиране на биоразградими отпадъци се констатира замърсяване със смесени битови отпадъци от опаковки – пластмасови, хартиени, стъклени, метални, както и строителни. В западния край на населеното място, в района на железопътната линия под надлеза на автомагистрала „Тракия“, също има нерегламентирано замърсяване с отпадъци по протежение на около 50 метра от двете страни на канавката на надлеза. Замърсяването е със строителни отпадъци, смесени битови отпадъци, отпадъци от опаковки“, каза дежурният служител. ПО думите му за нарушенията РИОСВ – Пловдив ще предприеме административно-наказателни мерки по Закона за управление на отпадъците.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Огромен излив на фекална маса до село Труд

Пловдив: Огромен излив на фекална маса до село Труд

24 Февруари 2017 | 11:37 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Отходната канализация на 5-хилядното село Труд се излива в басейна на защитената р. Пясъчник. Големи количества фекална маса се вливат безпрепятствено от пет различни канализационни тръби в река Потока, приток на р. Пясъчник. В сряда вечерта е забелязан сериозен излив от широка тръба, от която в момента изтичат големи количества мръсни канализационни води, съобщиха от фирмата „Билд инвест сит“, която оперира централата за биогаз в селото. Новооткритата тръба е на 50 метра по права линия от инсталацията. Поради ниското ниво на реката, миризмата е изключително силна.
Сигнал за нерегламентираното замърсяване е подаден в Министерството на околната среда и водите, Изпълнителната агенция по околна среда, РИОСВ-Пловдив и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“. Копие от сигнала е изпратено и до омбудсмана Мая Манолова.
Голяма е вероятността именно това да се окаже източникът на периодичните сероводородни изпарения, за които сигнализират някои жители на селището.
Оказва се, че в село Труд няма пречиствателна станция. Съоръжението е проектирано през 2012 г., но все още не е построено. Временното разрешение за заустване от Басейнова дирекция дава възможност да се изхвърлят битово-фекалните води на около 30 домакинства. За сметка на това, населението на най-голямото пловдивско село е приблизително 5000 човека.
Самата река Пясъчник попада в защитената зона на „Натура 2000“.
От септември 2016 г. до днес фирмата „Билд инвест сит“ ООД е подала 3 сигнала и е изпратила 12 жалби до компетентните органи, както и сигнали до Зеления телефон на Министерството на околната среда и водите. Очаква се прокуратурата да се самосезира във връзка със случая, засягащ живота и здравето на хиляди български граждани.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Жителите на село Труд излизат на протест срещу инсталацията за преработка на биомаса на 2 март

Пловдив: Жителите на село Труд излизат на протест срещу инсталацията за преработка на биомаса на 2 март

22 Февруари 2017 | 20:58 | Агенция "Фокус"
Пловдив. На 2 март жителите на пловдивското село Труд излизат на пореден протест срещу инсталацията за преработка на биомаса в населеното място. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив Станимир Тончев от инициативния комитет в селото. По думите му живеещите в Труд ще изразят отново недоволството си, тъй като няма видими резултати в посока на разрешаване на проблема, а именно - преустановяване на миризмите и вредните емисии във въздуха, произтичащи от дейността на инсталацията.
„В момента буксуваме на едно и също място. Оставаме с впечатление, че повечето институции се стараят да ни покажат, че няма проблем, отколкото да вникнат в ситуацията и да помогнат по някакъв начин за разрешаването му. Обезверени сме. Притесняваме се хората да не бъдат подведени от целенасочената медийна кампания, насочена в подкрепа на инсталацията. Трябва да е ясно, че ние, като инициативен комитет, не преследваме никакви икономически или политически интереси. Просто искаме да ни се обърне внимание, да дишаме чист въздух и да се помисли за здравето на всички в селото“, коментира Станимир Тончев. Той посочи, че на 2 март протестните действия отново ще преминат с блокиране на движението по Карловско шосе в рамките на час. „Вече е настъпил момента, в който жителите искат да се направи нещо по-сериозно от предишните протести, тоест да бъде по-дълготрайно, по-масово, по-убедително. Ние сме оптимисти, че ще бъдем чути“, заяви Тончев.
Той каза още, че проблемът и подписките срещу инсталацията за биогаз в пловдивското село започват още през 2015 година. По думите му борбата за чист въздух и за нормален живот на жителите на село Труд ще продължи, докато се увенчае с успех. „Жителите на населеното място вече нямат вяра на нито една институция. Инсталацията за преработка на биомаса трябва да се затвори, докато проблемът не се реши генерално. Необходимо е обстойно да се прегледа цялата им технология, да се проверят всичките им налични филтри. Ако България беше нормална европейска държава, то досега инсталацията щеше да е затворена до момента, в който се докаже, че действието й е безопасно. На нас ни се натрапва твърдението, че в село Труд не съществува проблем“, коментира Станимир Тончев. Той посочи, че дори и в малкото дни, в които вятърът се обръща към селото, жителите отново усещат лошите миризми. „Всяка една миризма е свързана с някакъв състав. Може само да си мечтаем да разберем какъв комплекс от елементи сме вдишали в период на големи обгазявания“, добави Тончев. Той каза още, че пред село Труд все още стои неразрешен проблемът с транспорта. „През средата на селото продължават да минават цистерни. Нека да не забравяме, че това е централна улица, има детски градини и ясли в района“, посочи Станимир Тончев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Обществено обсъждане заради неразрешения до момента проблем, свързан с дейността на Екоцентралата ще се проведе в село Труд

Пловдив: Обществено обсъждане заради неразрешения до момента проблем, свързан с дейността на Екоцентралата ще се проведе в село Труд

17 Февруари 2017 | 10:52 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Обществено обсъждане заради неразрешения до момента проблем, свързан с дейността на Екоцентралата ще се проведе в село Труд. Това съобщиха за Радио „Фокус”-Пловдив от Гражданският инициативен комитет и кметството в село Труд, които организират инициативата. Общественото обсъждане ще се състои от 18.00 часа в читалище “Светлина-1929” в село Труд. Поканени са Яков Джаров, представител на фирмата, собственик на централата, кметът на община Марица, общински съветници, директорите на Басейнова дирекция, РЗИ и РИОСВ. Очаква се пред гражданите да бъдат оповестени резултатите от всички, извършени проверки от институциите досега. Инициативният комитет обмисля подаване на сигнал към прокуратура за умишлено и целенасочено опорочаване на резултатите от проверките от страна на институциите. В края на обсъждането ще бъдат представени бъдещите действия на недоволните граждани, които твърдят, че проблемът тормози жителите на селото и води до трайно увреждане на качеството им на живот от дейността на „Централа за производство на електроенергия от течна тор и силаж“.
Жителите на селото твърдят, че въпреки всичките прояви и форми на гражданско недоволство, няма действия и актове, които да са внесли някаква промяна към настоящия момент.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Тринадесет души загинаха при падане на дърво на остров Мадейра. 16 август 2017 г.
Тринадесет души загинаха при падане на дърво на остров Мадейра. 16 август 2017 г...

ВИДЕО
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.