НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:47

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

АПИ: 4 са отворените ценови оферти за изграждането на 16 км от АМ „Хемус“ от п. в. „Белокопитово“ към Търговище

АПИ: 4 са отворените ценови оферти за изграждането на 16 км от АМ „Хемус“ от п. в. „Белокопитово“ към Търговище

19 Май 2017 | 17:04 | Агенция "Фокус"
София. Четири са отворените ценови оферти за изготвянето на технически проект и строителството на 16,3 км от АМ „Хемус“ - участъкът между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ в посока Търговище. Автомагистралната отсечка ще бъде изградена със средства от републиканския бюджет. Индикативната стойност на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отворените ценови оферти са на:
- Обединение „Хемус Лудогорие“, в което участват: „Трейс Груп Холд“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД и „Пътно строителство“ АД – 129 985 000 лв. без ДДС;
- ДЗЗД „Хемус 16320“, в което са: „Инфра Експерт“ ЕООД, „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, „Автомагистрали - Черно Море“ АД и „Трансконсулт-22 ООД – 119 785 000 лв. без ДДС;
- Обединение „Геопът Белокопитово“, с участници: „Геострой“ АД и „Пътстрой 92“ АД – 117 456 958,55 лв. без ДДС;
- „Хемус Изток-2016“ ДЗЗД, в което са: „ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС инфраструктура“ ООД – 99 992 000 лв. без ДДС.
Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети. Предвидено е изграждането на 6 виадукта, на пътен възел за връзка с път III-5102 Мировец - Певец, на нова връзка с път I-4 Шумен - Търговище при п. в. „Белокопитово“, на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища.
Срокът за „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на обект: АМ „Хемус“, участък от км 310+940 до км 327+260“ е 910 дни.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Регионалният министър Николай Нанков ще отговаря на депутатски въпрос за довършването на автомагистрала „Хемус“

Регионалният министър Николай Нанков ще отговаря на депутатски въпрос за довършването на автомагистрала „Хемус“

19 Май 2017 | 07:27 | Агенция "Фокус"
София. Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков ще отговаря на депутатски въпрос относно стратегията за довършването на автомагистрала „Хемус“. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Въпрос към министъра има и за степента на готовност за изграждането на скоростен път между София и Видин. Министърът на здравеопазването Николай Петров ще отговаря на депутатско питане относно завишаването над нормата на радиологични показатели на питейната вода в Хасково. Участие в петъчния парламентарен контрол ще вземат и министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Емерсон Мнангагва положи клетка като президент на Зимбабве. 24 ноември 2017 г.
Емерсон Мнангагва положи клетка като президент на Зимбабве. 24 ноември 2017 г.

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.