НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:16

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: Наградиха участниците в междуучилищния конкурс „ЖИВей ЗДРАВословно“

Благоевград: Наградиха участниците в междуучилищния конкурс „ЖИВей ЗДРАВословно“

28 Април 2017 | 12:38 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Наградиха участниците в междуучилищния конкурс „ЖИВей ЗДРАВословно“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Учениците, които бяха отличени в конкурса получиха своите награди на провела се по-рано днес официална церемония в зала № 5 на Община Благоевград. На събитието специален гост бе директорът на Регионална здравна инспекция – Благоевград Лена Павлова. Конкурсът бе организиран от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Благоевград и Регионална здравна инспекция - Благоевград, а целта му бе да насочи младите хора към алтернативи, които биха им позволили да развиват своите възможности и талант.
В надпреварата участие взеха деца на възраст между 10 и 18 години. Всички ученици се представиха с различни творби – картини, презентации, колажи и кулинарни творби, които бяха разпределени в категориите „ Тютюнопушене“, „Алкохол“ и „Здравословно хранен“. В категория „Тютюнопушене“ са се надпреварвали ученици от СУИЧЕ „Св. Кл. Охридски“ град Благоевград на възраст 10 – 15 години, като победителите сред тях получиха специални книги и грамоти, за своите творби. В категория „Алкохол“ победителите станаха 10-класнициот VII СУ „Кузман Шапкарев“ град Благоевград. В категория „Здравословно хранене“ пък свои произведения представиха учениците от ПГТЛП „Г.Делчев“ град Благоевград с ученици от (9 – 11клас).
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Междуучилищен конкурс под надслов „ЖИВей ЗДРАВословно“ се провежда в града

Благоевград: Междуучилищен конкурс под надслов „ЖИВей ЗДРАВословно“ се провежда в града

28 Април 2017 | 10:22 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Конкурс „ЖИВей ЗДРАВословно“ се организира от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Благоевград и Регионална здравна инспекция - Благоевград, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Целта на инициативата е да насочи младите хора към алтернативи, които биха им позволили да развиват своите възможности и талант. Идеята на състезанието е да покаже верния път на младото поколение и как да избягват факторите, които отнемат свободата и здравето. Презентирането на дейностите от конкурса „ЖИВей ЗДРАВословно“ и награждаване на победителите ще се извърши днес, от 10.30 часа, в зала №5 на Община Благоевград. „ЖИВей ЗДРАВословно“ показва правилния избор на подрастващите. В надпреварата взимат участие деца на възраст между 10 и 18 години. Всички ученици се представят с различни творби – картини, презентации, колажи и кулинарни творби. Те участват групово и/или индивидуално в четири различни категории. Конкурсът засяга темите за тютюнопушенето, алкохола, здравословното хранене и показва тяхното влияние върху човека и човешкия организъм.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Йерун Дейселблум, председателят на Еврогрупата, даде начало на обсъжданията дали на Гърци да бъде отпуснат нов спасителен заем, Брюксел, 22 май 2017 г.
Йерун Дейселблум, председателят на Еврогрупата, даде начало на обсъжданията дали...

ВИДЕО
Еманюел Макрон встъпи в длъжност като президент на Франция, 14 май 2017 г.
Еманюел Макрон встъпи в длъжност като президент на Франция, 14 май 2017 г.
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.