НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:19

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Обжалвано е решението на Общински съвет – Дупница относно преминаването на Големо село към Общината

Кюстендил: Обжалвано е решението на Общински съвет – Дупница относно преминаването на Големо село към Общината

28 Април 2017 | 12:54 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Обжалвано е решението на Общински съвет – Дупница относно преминаването на Големо село към Община Дупница. Това съобщи пред журналисти Йордан Татарски, областен управител на Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Според Йордан Татарски решението на Общинския съвет в Дупница е пристигнало в областна администрация, разпределено е на съответните длъжностни лица за произнасяне за законосъобразност. „То е в процедура по изготвяне на становище”, каза Йордан Татарски. Според него към момента има жалба по решението на Общински съвет – Дупница, с което е одобрено искането за присъединяване на Големо село към Община Дупница. В жалбата е посочено, че отразеното в протокола не съответства на реалното гласуване по решението.
„Моето лично становище е това, че решението трябва да бъде върнато за прегласуване, но ще видим какво ще кажат юристите”, каза Йордан Татарски. В случай, че решението е законосъобразно, областният управител трябва да открие процедура с която Общински съвет – Бобов дол да задейства провеждането на референдум за отделяне на Големо село и за преминаването му към Община Дупница. „Ако Общински съвет – Бобов дол се произнесе, че няма да организира такъв референдум, то процедурата спира”, каза Йордан Татарски.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Жители на бобовдолското село Големо село искат да преминат към Община Дупница

Кюстендил: Жители на бобовдолското село Големо село искат да преминат към Община Дупница

23 Януари 2017 | 21:26 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Жители на бобовдолското село Големо село искат да преминат към Община Дупница. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил кметът на населеното място Васил Васев. По думите му има внесено желание за организирането на местен референдум, чрез който населеното място да премине в състава на община Дупница. За тази цел е създаден инициативен комитет. Желанието е изразено в общинската администрация в Бобов дол, където е създаден и публичен регистър за местните референдуми. Посоченият въпрос е „Съгласни ли сте село Големо село да се отдели от Община Бобов дол и да се присъедини към Община Дупница”. Васил Васев каза, че към момента той няма отношение към организирането на референдума. „Когато дойде време, ще изразя своята позиция”, каза Васев. Според регистъра предложението е направено на 17 януари.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Йерун Дейселблум, председателят на Еврогрупата, даде начало на обсъжданията дали на Гърци да бъде отпуснат нов спасителен заем, Брюксел, 22 май 2017 г.
Йерун Дейселблум, председателят на Еврогрупата, даде начало на обсъжданията дали...

ВИДЕО
Еманюел Макрон встъпи в длъжност като президент на Франция, 14 май 2017 г.
Еманюел Макрон встъпи в длъжност като президент на Франция, 14 май 2017 г.
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.