НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:56

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Обжалвано е решението на Общински съвет – Дупница относно преминаването на Големо село към Общината

Кюстендил: Обжалвано е решението на Общински съвет – Дупница относно преминаването на Големо село към Общината

28 Април 2017 | 12:54 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Обжалвано е решението на Общински съвет – Дупница относно преминаването на Големо село към Община Дупница. Това съобщи пред журналисти Йордан Татарски, областен управител на Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Според Йордан Татарски решението на Общинския съвет в Дупница е пристигнало в областна администрация, разпределено е на съответните длъжностни лица за произнасяне за законосъобразност. „То е в процедура по изготвяне на становище”, каза Йордан Татарски. Според него към момента има жалба по решението на Общински съвет – Дупница, с което е одобрено искането за присъединяване на Големо село към Община Дупница. В жалбата е посочено, че отразеното в протокола не съответства на реалното гласуване по решението.
„Моето лично становище е това, че решението трябва да бъде върнато за прегласуване, но ще видим какво ще кажат юристите”, каза Йордан Татарски. В случай, че решението е законосъобразно, областният управител трябва да открие процедура с която Общински съвет – Бобов дол да задейства провеждането на референдум за отделяне на Големо село и за преминаването му към Община Дупница. „Ако Общински съвет – Бобов дол се произнесе, че няма да организира такъв референдум, то процедурата спира”, каза Йордан Татарски.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Жители на бобовдолското село Големо село искат да преминат към Община Дупница

Кюстендил: Жители на бобовдолското село Големо село искат да преминат към Община Дупница

23 Януари 2017 | 21:26 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Жители на бобовдолското село Големо село искат да преминат към Община Дупница. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил кметът на населеното място Васил Васев. По думите му има внесено желание за организирането на местен референдум, чрез който населеното място да премине в състава на община Дупница. За тази цел е създаден инициативен комитет. Желанието е изразено в общинската администрация в Бобов дол, където е създаден и публичен регистър за местните референдуми. Посоченият въпрос е „Съгласни ли сте село Големо село да се отдели от Община Бобов дол и да се присъедини към Община Дупница”. Васил Васев каза, че към момента той няма отношение към организирането на референдума. „Когато дойде време, ще изразя своята позиция”, каза Васев. Според регистъра предложението е направено на 17 януари.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Кардинал Джордж Пел е изправен пред обвинения за сексуално посегателство срещу деца. 29 юни 2017 г.
Кардинал Джордж Пел е изправен пред обвинения за сексуално посегателство срещу д...

ВИДЕО
Пресечен е канал за трафик на хора през аерогара София
Пресечен е канал за трафик на хора през аерогара София
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.