НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:44

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Служебният министър Стефан Янев: Завършен е докладът по проверката на обществените поръчки в Министерство на отбраната, изпратен е и в Прокуратурата

Служебният министър Стефан Янев: Завършен е докладът по проверката на обществените поръчки в Министерство на отбраната, изпратен е и в Прокуратурата

14 Февруари 2017 | 14:04 | Агенция "Фокус"
София. Ревизията, в пълния смисъл на думата, още не е завършила. Проверки продължават и към момента, по различни направления и различни дейности, предвидени да бъдат проверени. Това, което към момента е завършено е един доклад по отношение на проверката на състоянието на обществените поръчки, които са в отговорностите на Министерство на отбраната. Това каза по време на брифинг служебният заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев, във връзка с резултата от ревизията на работата на предишното ръководство на МО, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Този доклад е завършен. Вчера беше подписан и предаден на министър-председателя по установения ред”, посочи министър Янев. Той подчерта, че по препоръка на проверяващите органи, които са правили проверката, този доклад е изпратен и на Прокуратурата. „Приблизително над 100 беше броят на различните обществени поръчки, в които има някакви нередности. В детайли не мога да говоря, защото обемът е много голям и ако кажа нещо, ще се окаже, че не съм го казал в пълния ред или смисъл”, обясни Янев.
Във връзка с недокомплектът на Българската армия, като основна причина, за който бе изтъкнато ниското възнаграждение на военнослужещите, министър Янев заяви: „Ще направим всичко необходимо да повишим социалния статус на военнослужещите и в този аспект търсим определени резерви, за да направим необходимото”. На въпрос дали ще бъдат положени усилия за повишаване заплатите на военнослужещите, той отговори: „Да, търсим варианти. Търсим такива възможности. Анализът, който вече е заповядано да се направи, още не е готов. До края на седмицата ще имаме отговор на този въпрос”.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Напрежение в Стария град на Йерусалим - 23 юли 2017година
Напрежение в Стария град на Йерусалим - 23 юли 2017година

ВИДЕО
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.