НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:35

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Добрич: 81-годишен мъж от село Победа е предал 3 500 лева на телефонни измамници

Добрич: 81-годишен мъж от село Победа е предал 3 500 лева на телефонни измамници

13 Януари 2017 | 13:13 | Агенция "Фокус"
Добрич. 81-годишен мъж от село Победа е предал 3 500 лева на телефонни измамници, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Добрич. Сигналът е подаден вчера около 15:15 часа от възрастния мъж. По негови данни, около 14:00 часа е получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждения, мнимия полицай, заявява на потърпевшия, че тече акция за залавяне на телефонни измамници и за целта е необходимо да предаде сума пари. Малко по-късно възрастния мъж получава телефонно обаждане от жена, която уточнява мястото на предаване на парите. Пострадалият оставя сумата от 3 500 лева в найлонов плик пред църквата на село Победа. По случая е образувано досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Видин: 83-годишна видинчанка е станала жертва на телефонна измама

Видин: 83-годишна видинчанка е станала жертва на телефонна измама

13 Януари 2017 | 09:58 | Агенция "Фокус"
Видин. 83-годишна видинчанка е станала жертва на телефонна измама вчера, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Видин. Жената предала на непознато лице 310 лева, златни и сребърни накити, след като в телефонен разговор била убедена, че участва в полицейска операция за залавяне на група лица, извършващи измами. По случая работи РУ-Видин, образувано е досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: 83-годишна жена от Банско е станала жертва на телефонна измама със сумата от 1 000 евро и около 750 лева

Благоевград: 83-годишна жена от Банско е станала жертва на телефонна измама със сумата от 1 000 евро и около 750 лева

11 Януари 2017 | 10:09 | Агенция "Фокус"
Банско. 83-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 1 000 евро и около 750 лева. Това съобщиха от ОДМВР - Благоевград. Жена на 83 години от гр. Банско е сигнализирала в РУ - Банско за това, че за времето от 11.00 часа до 14.00 часа на 10 януари, чрез телефонно обаждане от непознат за нея мъж, който се представил за полицейски служител, й е поискана парична сума, необходима като съдействие при залавянето на телефонни измамници. Потърпевшата е предала сумата от около 1 000 евро и около 750 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
ОДМВР - Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. Няма практика, в която полицейски служители да искат пари от хората. За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Разград: 78-годишна жена е измамена по телефона със сумата от 6800 лв. и златни накити

Разград: 78-годишна жена е измамена по телефона със сумата от 6800 лв. и златни накити

11 Януари 2017 | 09:31 | Агенция "Фокус"
Разград. Две телефонни измами са извършени в Разград на 10 януари. Обаждащият се по телефона се представял за полицейски служител, провеждащ операция по залавяне на измамници. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Разград. 78-годишната Н.С. хвърлила през терасата си 200 лв, 4 златни пръстена и 3 златни синджира. След повторно обаждане възрастната разградчанка хвърлила още 1 400 лева, а после още 5000 лева. Измамата е поддържана от 19 часа на 9 януари до 11 часа на 10 януари. Между 15.30 и 16.50 часа на 10 януари в заблуждение е въведена и 55-годишната Х.А. Жената хвърлила 1240 лева, близо 50 грама злато/ гривни, пръстени, златна верижка/ и 2 дебитни карти. По двата случая се водят разследвания.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Две жени са станали жертви на телефонни измами в града

Благоевград: Две жени са станали жертви на телефонни измами в града

10 Януари 2017 | 11:18 | Агенция "Фокус"
Благоевград. На територията на Благоевград са регистрирани две телефонни измами. Това съобщиха от ОДМВР - Благоевград. В случаите е използвана схемата, при която лице, представящо се за полицейски служител, съобщава на потърпевшите, че е необходимо тяхното съдействие при залавянето на телефонни измамници, като предоставят наличните си златни накити и пари. Жена на 76 години от гр. Благоевград е предала златни накити и сумата от около 1 000 лв. на непознато за нея лице, с което й е нанесена щета на приблизителна стойност около 3 800 лева. На 65-годишна жена от гр. Благоевград е нанесена щета на приблизителна стойност около 800 лева. За случаите е уведомена РП - Благоевград. Образувани са досъдебни производства. ОДМВР - Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Разград: 65-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 9 337 лева

Разград: 65-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 9 337 лева

10 Януари 2017 | 10:06 | Агенция "Фокус"
Разград. 65-годишна жена е станала жертва на телефонна измама. Това съобщиха от ОДМВР - Разград. На 8 януари между 19.00 и 21.00 часа жена с инициали Р. Т. е била въведена в заблуждение от мним полицай, че помага за залавяне на престъпна група. Жената хвърлила през прозореца на дома си в град Лозница сумата от 9 337 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Американският държавен секретар Рекс Тилерсон (вдясно) заедно с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, Анкара, 30 март 2017 г.
Американският държавен секретар Рекс Тилерсон (вдясно) заедно с турския министър...

ВИДЕО
Председателят на Европейския съвет прие официалното уведомление за Брекзит, 29 март 2017 г.
Председателят на Европейския съвет прие официалното уведомление за Брекзит, 29 м...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.