НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:38

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Добрич: Едно село в областта e без ток, 4 са с нарушено водоснабдяване

Добрич: Едно село в областта e без ток, 4 са с нарушено водоснабдяване

12 Януари 2017 | 08:35 | Агенция "Фокус"
Добрич. Едно село в областта e без ток - в Община Генерал Тошево, 4 са с нарушено водоснабдяване: в Община Добричка – 3 и в Община Генерал Тошево - 1. Това съобщи дежурният в Областния съвет за сигурност, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. В Добрич времето е облачно, без снеговалеж, температурата на въздуха е около минус 7 градуса, духа слаб вятър, снежната покривка е 45 см. След като вчера първоначално от Община град Добрич бе съобщено, че учебните занятия от днес ще бъдат възстановени, в края на деня бе оповестено, че ваканцията на учениците се удължава до края на седмицата. Всички детски ясли и градини ще работят. „След разговори с МОН се взе решение 12 и 13 януари да са неучебни и за училищата в Добрич. Удължаването на ваканцията се налага заради зимната обстановка. Въпреки усилията ни да затоплим сградите, все още някой от тях не покриват изисквания минимум“, се казва в прессъобщение на Община град Добрич.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Възстановено е електрозахранването в петте села в община Долни чифлик

Варна: Възстановено е електрозахранването в петте села в община Долни чифлик

11 Януари 2017 | 15:49 | Агенция "Фокус"
Варна. Възстановено е електрозахранването в петте села в община Долни чифлик. Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна областният управител Стоян Пасев. Към момента всички населени места в областта са с електрозахранване. В село Калиманци все още няма вода. Екипи на водното дружество работят по отстраняване на аварията. Няма данни за закъсали автомобили, допълни областният управител. При зимни условия се пътува по направленията Варна – София, Варна – Бургас и Варна – Добрич. В посока Бургас е отворен и пътят през Старо Оряхово, Дюлино, Оризаре и Каблешково. От Добрич за Варна е отворен пътят през Владимирово, Одринци, Ведрина, Оборище, Щипско, Генерал Киселово, Вълчи дол и Суворово, като движението е допустимо само за моторни превозни средства до 3.5 тона.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Хасково: Електрозахранването в цялата област е възстановено

Хасково: Електрозахранването в цялата област е възстановено

11 Януари 2017 | 15:43 | Агенция "Фокус"
Хасково. Електрозахранването в цялата в Хасковска област е възстановено. В шестте хасковски села и четирите димитровградски, където бе прекъснато електроподаването, заради аварии, вече има ток. Възстановено е и водоподаването.
В момента силен сняг вали в цялата област. Очакванията на метеоролозите са тези валежи да продължат до късно тази вечер и да се натрупа нова, значителна, снежна покривка. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково.
Вече падна забраната за движение на товарни камиони над 12т. по пътя за Хасково – Кърджали през Мост. Всички пътища в региона са проходими при зимни условия. На терен се работи по отделни пътни отсечки. В Ивайловградско, заради снегонавявания, се налага по няколко пъти да се пробиват преспите към високопланинските села. В момента има аварирала кола и на пътя Сираково-Спахиево в община Минерални бани. Временно е затворен пътят, до извеждане на автомобила от платното. В Свиленградско навяванията също предизвикаха доста критични ситуации. Там отсечката Студена-Радовец остава затворена. Всички останали пътища са проходими.
По републиканската пътна мрежа работят на непрекъснат режим 48 снегорина, 7 пясъкоразпръсквачки и 4 товарача. Това е техниката, която работи по пътищата, поддържани от ОПУ. По общинските пътни отсечки работят екипите на отделните общини. В момента няма недостъпни села в Хасковска област. Няма бедстващи хора и нуждаещи се от помощ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

27 населени места в страната са без електрозахранване към 14.00 часа

27 населени места в страната са без електрозахранване към 14.00 часа

11 Януари 2017 | 14:46 | Агенция "Фокус"
София. На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение“ няма населени места без електрозахранване. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката. Към 14.00 часа на територията на „EVN - Електроразпределение“ е прекъснато захранването в 16 населени места – предимно малки селца в Странджа. За отстраняване на авариите, които засягат 2 950 абоната на дружеството, работят 110 екипа. Очаква се до часове електроподаването да бъде възстановено.
На територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ без електричество са 11 населени места - 9 села в общините Добрич и Генерал Тошево, както и две – във Варна и Долни Чифлик. Дежурните екипи на дружеството работят за отстраняване на авариите.
Преносната мрежа, собственост на ЕСО, работи нормално и без аварии. Към 13.00 часа товарът на електроенергийната система е 7204 мегавата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: 21 села в областта са с прекъснато електрозахранване

Добрич: 21 села в областта са с прекъснато електрозахранване

11 Януари 2017 | 11:23 | Агенция "Фокус"
Добрич. 21 села в областта са с прекъснато електрозахранване, по данни на енергоразпределителното дружество, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Без ток са селата Божурово, Росеново, Овчарово, Сливенци, Ломница, Стефан Караджа, Ново Ботево в Община Добричка и Малина, Методиево, Змеево, Снягово, Огражден, Горняк, Вичево, Спасово, Александър Стамбoлийски, Сърнино, Средина, Сираково, Вичево, Бежаново. В община Генерал Тошево има скъсан далекопровод. Дежурният във ВиК съобщава, че с нарушено водоподаване в община Добричка са общо 6 села. В Добрич водоподаването също е намалено. Днес не е предвидено да бъдат отстранявани аварии. 6 са селата без вода и на територията на община Генерал Тошево - Дъбовик, Кардам, Сърнино, Чернооково, Средина, Великово. Служителите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Добрич са обезопасили с предупредителна лента район в близост до магазин до болницата, където има увиснала рекламна табела. Всички пътища в областта остават затворени за движение на автомобили. 13 машини на Областно пътно управление почистват пътни отсечки. В Добрич прехвърча лек сняг, тихо е, температурата е минус 7 градуса.
Жулиета НИКОЛОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Без ток са селата Стан, Енево, Зайчино ореше и по линията Сливак - Близнаци - Страхилица

Шумен: Без ток са селата Стан, Енево, Зайчино ореше и по линията Сливак - Близнаци - Страхилица

11 Януари 2017 | 08:37 | Агенция "Фокус"
Шумен. Без ток са селата Стан, Енево, Зайчино ореше на територията на община Нови пазар и по линията Сливак - Близнаци - Страхилица, по информация от дежурните в общините. Това съобщиха за Радио „Фокус“ - Шумен от Областния съвет по сигурността в Шумен. По информация от Областно пътно управление отворена за движение е автомагистрала „Хемус“ за лекотоварни автомобили, пътят Шумен - Търговище и старият път Шумен - Варна. Останалите пътища за затворени за движение.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Заради скъсан далекопровод 10 села в областта са без ток, остава в сила обявеното бедствено положение в общините Генерал Тошево и Добричка

Добрич: Заради скъсан далекопровод 10 села в областта са без ток, остава в сила обявеното бедствено положение в общините Генерал Тошево и Добричка

11 Януари 2017 | 08:16 | Агенция "Фокус"
Добрич. Заради скъсан далекопровод 10 села в областта са без ток. Това съобщи дежурният в Областния съвет за сигурност, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. С нарушено електрозахранване са село Стефан Караджа в община Добричка и още около 9 села в Община Генерал Тошево (село Спасово и околните на него населени места. С нарушено водоподаване са село Габер и още 4 села в Община Добричка. Остава в сила обявеното бедствено положение в общините Генерал Тошево и Добричка. Всичките 8 общини в областта са с усложнена обстановка, допълни дежурният в Областния съвет за сигурност. По информация на областния управител на Добрич Детелина Николова това е сериозен проблем, по който се работи. Осигурява се достъп на екипите на енергоразпределителното дружество. През нощта силният снеговалеж и нулевата видимост са станали причина в много участъци снегопочистването да бъде преустановено. Затова голяма част от пътищата остават засега затворени за движение на автомобили. „Въпреки сложната ситуация, със снегопочистващата техника на АПИ се направи необходимото и към 8.00 часа ще бъде отворен за движение пътят Добрич-Варна за движение в двете посоки за МПС до 3.5 тона", информира областният управител Детелина Николова, която е и председател на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия. Очаква се към 9.30 часа за движение на автомобили до 3.5 т да бъде отворен също пътят Добрич - Карапелит - Алфатар посока Силистра. Към обяд се очаква да бъде почистен и отворен за движение на МПС до 3.5 т пътят Добрич - Генерал Тошево. Работи се усилено за почистване и отваряне на пътя Добрич - Балчик и по участък от І-9 Дуранкулак - Балчик - Добрич. В Добрич времето е облачно, без снеговалеж, температурата на въздуха е около минус 9 градуса, тихо е.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Земетресение от 6,7 по Рихтер в Егейско море отне живота на двама души на гръцкия остров Кос. 21 юли 2017 г.
Земетресение от 6,7 по Рихтер в Егейско море отне живота на двама души на гръцки...

ВИДЕО
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.