НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:35

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Добрич: Отпадат ограниченията за тежкотоварни автомобили над 12 тона по път III-7106 Карапелит-Кочмар

Добрич: Отпадат ограниченията за тежкотоварни автомобили над 12 тона по път III-7106 Карапелит-Кочмар

14 Януари 2017 | 18:33 | Агенция "Фокус"
Добрич. Отпадат ограниченията за тежкотоварни автомобили над 12 тона по път III-7106 Карапелит-Кочмар, в област Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Николай Ангелов, кмет на Община Балчик: Общинските пътища са проходими, налице са краткотрайни прекъсвания в електрозахранването

Николай Ангелов, кмет на Община Балчик: Общинските пътища са проходими, налице са краткотрайни прекъсвания в електрозахранването

12 Януари 2017 | 16:56 | Агенция "Фокус"
Балчик. Пътищата в Община Балчик са проходими, налице са краткотрайни прекъсвания в електрозахранването. Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна кметът на общината Николай Ангелов. Той допълни, че още вчера е пратен роторен снегорин, който да отвори пътя Дропла – Змеево, но няма информация от военните дали той вече е достъпен, тъй като е част от републиканската мрежа. „Всичко е нормално на територията на общината. Децата са на училище. Единствено има краткосрочни прекъсвания в електрозахранването на места, но те се премахват бързо. Последно авария имаше в Змеево“, каза още кметът Николай Ангелов.
Деница НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Хасково: Сурова е зимната обстановка в община Тополовград, няма бедстващи хора

Хасково: Сурова е зимната обстановка в община Тополовград, няма бедстващи хора

11 Януари 2017 | 11:57 | Агенция "Фокус"
Хасково. Сурова е зимната обстановка в община Тополовград, няма бедстващи хора. Обилният снеговалеж в тополовградския район създаде типичните зимни затруднения, но засега положението е овладяно. Това съобщиха от пресцентъра на Община Тополовград. По информация около десет часа няма бедстващи хора и недостъпни селища. Водоподаване и електрозахранване има навсякъде.
Проблем засега е преустановеното движение за всички МПС по пътищата Тополовград – Харманли и Тополовград-Радовец. Всички автомобили в тополовградския край трябва да са с вериги.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Илия Илиев: Всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Кърджали са проходими, няма населени места без ток и вода

Илия Илиев: Всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Кърджали са проходими, няма населени места без ток и вода

11 Януари 2017 | 09:26 | Агенция "Фокус"
София. Всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Кърджали са проходими при зимни условия. Има ограничение за камионите над 12 тона за цялата област, съобщи за Радио „Фокус“ областният управител на Кърджали Илия Илиев. „Към този час няма населени места без ток и вода. Няма бедстващи хора на територията на областта. Има създадена организация, от електроразпределителното дружество имат готовност с 20-30 допълнителни екипи, които да реагират при прекъсване на тока някъде. Пътищата също се обработват и почистват“, увери още Илиев.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Започва поетапно отваряне на главни пътни артерии

АПИ: Започва поетапно отваряне на главни пътни артерии

11 Януари 2017 | 09:04 | Агенция "Фокус"
София. Министър-председателят Бойко Борисов участва в оперативно заседание на Националния щаб за изпълнение на Националния план за защита при бедствия в Агенция "Пътна инфраструктура", което се проведе рано тази сутрин. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
На съвещанието беше обсъдена обстановката от изминалата нощ и набелязани мерки за бързото и поетапно отваряне на главните пътни артерии и възстановяване на нормалния ритъм на живот в страната.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова съобщи на брифинга след заседанието, че днес започва поетапно отваряне на главните направления за леки коли и пускане на товарните. Всички магистрали са почистени и проходими, както и повечето пътища втори и трети клас в страната, обобщи тя. В Добричка област ще се постараем до края на деня да отворим пътищата. Аналогично е в Разград, Шумен, Силистра. Бедствено е при Долни Чифлик, където помагаме на общината да се справи, уточни министърът.
Проходима е АМ „Хемус“ от Шумен до Варна. Включително е разрешено движение на тежкотоварни МПС. Усложнена остава обстановката в Бургаска област – остава затворена АМ „Тракия“ от Зимница до Бургас. Усилено в момента се работи за отваряне на пътя през Петолъчката, както и пътя към Слънчев бряг. Все още до региона се стига през Ямбол – Средец - Елхово, посочи министър Павлова. Тя припомни, че поради влошената пътна обстановка от гледна точка на обилните снеговалежи и ураганния вятър се наложи да предприемем драстични мерки и през нощта да остане затворена цялата републиканска пътна мрежа за тежкотоварния трафик с изключение на магистралите в Южна България - „Люлин“ и „Струма“, София - Калотина и АМ „Тракия“ до п. в. Зимница в област Бургас“.
На територията на ЧЕЗ няма населени места без захранване, на ЕВН са 68 населени места, повечето в област Бургас, на Енерго про - 48 селища в област Шумен, обобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова. АЕЦ работи при нормални условия.
Днес усилията ни са насочени към възстановяване на ел. захранването и пробиването на пътища, както и доставяне на стоки от първа необходимост където е нужно, каза директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР главен комисар Николай Николов. Той обобщи изминалата нощ като спокойна, без бедстващи хора. Екипите са реагирали на около 100 сигнала, предимно от района на Добрич и Бургас. 62-ма души са изведени от автомобилите им.
Отбелязваме спад на тежки произшествия, отчете началникът на "Пътна полиция" Бойко Рановски. Той уточни, че екипите на МВР са на местата, където е необходимо да бъде подпомогната почистващата техника или да бъдат контролирани затварянето на пътища и спазването на ограниченията за тирове.
През уикенда отново очакваме застудяване и валежи. Това каза проф. Христомир Брънзов, директор на НИМХ-БАН, по чиито прогнози се ръководи в действията си Междуведомственият щаб. Той отчете, че днес сутринта в страната има драстична разлика в температурите – от минус 15 в Западна България до минус 3 в Източна, а през следващите дни до уикенда се очаква дори повишаване на температурите от нула до плюс 3-4 градуса.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Проф. Христомир Брънзов, НИМХ:  Хубавата новина за днес е, че вятърът ще затихва и валежите постепенно ще спират

Проф. Христомир Брънзов, НИМХ: Хубавата новина за днес е, че вятърът ще затихва и валежите постепенно ще спират

11 Януари 2017 | 08:26 | Агенция "Фокус"
София. Тази сутрин има голяма разлика в температурите – в Западна България минус 15 градуса, в Източна – минус 3. Хубавата новина за днес е, че вятърът ще затихва и валежите постепенно ще спират. Това каза проф. Христомир Брънзов, директор на НИМХ към БАН по време на брифинг в АПИ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Не много добрата новина е, че в Югоизточна България следобяд пак ще има нахлуване, пак ще има валежи. Утре очакваме затопляне и изясняване“, добави той. По думите му дневните температури ще минат 0 градуса. „Валежи ще поспрат и ще има източен вятър“, добави той. „В петък също без валежи ще продължи малко затоплянето. Дневните температури ще стигнат 3-4 градуса и вятърът ще стане южен“, поясни той. „В събота обаче очакваме от Северозапад да премине студен фронт, който ще премине бързо над страната с валежи. Първоначално ще бъдат от дъжд след това ще застудее, което означава, че ще има заледявания. Върху него ще падне сняг, което ще усложни работата на колегите. В неделя валежите ще спрат и времето ще се изясни. В понеделник обаче от юг този път отново ще започне нахлуване със сняг, който ще започне първо в Родопите и по същия начин това нещо ще премине през цялата страна с валежи, но също ще бъде бърз процес. Предполага, че до вторник вечерта на 17 януари това нещо ще премине над нас и валежите ще спрат“, прогнозира Брънзов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Гл. комисар Николай Николов: 62 души са изведени от автомобилите им, няма информация за бедстващи хора

Гл. комисар Николай Николов: 62 души са изведени от автомобилите им, няма информация за бедстващи хора

11 Януари 2017 | 08:15 | Агенция "Фокус"
София. Тази нощ е сравнително спокойна. Въпреки това сме реагирали на около стотина сигнали, свързани преди всичко с необходимост от извеждане на хора. Това каза директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов на брифинг във връзка с усложнената обстановка в страната, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Изведени са 62 души от автомобилите им, като автомобилите са останали на място. Няма информация при нас за бедстващи хора“, поясни Николов. „Въпреки това отработва се всеки сигнал. Даже да не е бедстващ се приема се бедстващ човекът, който е казал за себе си, че е така“, поясни той. По думите му днес продължават усилията за възстановяване на електрозахранването и пробиването на пътищата, като Българската армия се включва още по-активно в тези усилия. „Там, където е необходимо да бъдат доставени стоки от първа необходимост ще бъде направено“, увери той. Николов поясни, че към момента най-много сигнали получават от област Добрич и област Бургас и по-малко от Варна. „Като цяло в останалата част от страната е значително по-спокойно“, подчерта гл. комисар Николов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министърът в оставка Теменужка Петкова: Към момента 117 са населените места в страната без електрозахранване, засегнати са 22 900 абоната

Министърът в оставка Теменужка Петкова: Към момента 117 са населените места в страната без електрозахранване, засегнати са 22 900 абоната

11 Януари 2017 | 08:12 | Агенция "Фокус"
София. Към настоящия момент 117 са населените места в страната без електрозахранване. Засегнати са 22 900 абоната. Това каза министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „По електроразпределителни предприятия състоянието е следното – на територията на ЧЕЗ няма места без електрозахранване, на територията на EVN са 69 населените места без електрическо захранване и съответно засегнати 11 300 абоната. Най-тежко е положението на територията на област Бургас, където са 95% от населените места без електрическо захранване от тези 69“, обясни Петкова. „На територията на „Енерго -Про“ са 48 населените места без електрическо захранване, като са засегнати 11 600 абоната. Най-тежко е положението на територията на област Добрич, проблемът там се състои в това, че са на лице скъсани електропроводи и достъпът до тях е затруднен“, уточни още тя. „Надявам се днес, заедно с колегите от АПИ, ПБЗНХ и армията да достигнем до авариралите електропроводи и повредите да бъдат отстранени максимално бързо. Товарът в системата на ЕСО към момента е 6500 мегавата, в рамките на нормалното, няма проблеми в системата“, коментира Теменужка Петкова и допълни, че ситуацията е в нормални условия и се надява днес до края на деня да бъдат отстранени повредите.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министърът в оставка Лиляна Павлова: Всички магистрали са отворени за движение

Министърът в оставка Лиляна Павлова: Всички магистрали са отворени за движение

11 Януари 2017 | 08:06 | Агенция "Фокус"
София. От ранните часове на деня започваме поетапно отваряне на главни пътни артерии. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова на брифинг във връзка с усложнената обстановка в страната, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Тя заяви, че остават отворени всички магистрали. „Обработени и проходими са в основната си част с изключение на участъка Карнобат – Бургас не бяха затваряни изобщо“, припомни Павлова. „Всички магистрали са отворени за движение. Вече включително и АМ „Хемус“ в участъка от Варна до Шумен“, каза Павлова. „Това, в което ще вложим своите усилия е отварянето на участъка Бургас – „Петолъчката“ – главният път и надявам се, че малко по-късно и магистрала „Тракия“ в този участък. Всички останали автомагистрални пътни направления в страната са отворени за движение“, увери министърът. Тя добави, че по тях е разрешено движението на тежкотоварни превозни средства.
„В Бургаска област обстановката остава все още по-усложнена. В момента колегите отварят направлението Бургас – Слънчев бряг. Достъпът до Бургас все още се осъществява по обходния маршрут през Елхово – Средец и Болярово“, каза Павлова.
„Област Варна – магистралата Варна – Шумен е отворена и са отворени една голяма част от третокласните,второкласните и първокласните пътища в областта“, каза Павлова. По думите й най-сложна остава ситуацията при Долни Чифлик. „Там работят екипите усилено, за да помогнем и на общината, тъй като там е най-сложно и с общинската пътна мрежа“, заяви Павлова. „Ситуацията в Добрич също се подобрява. Отваряме пътя Добрич – Варна за движение, за да може да имаме достъп до Добричка област и поетапно усилията ще са насочени към отваряне и на по-малките пътища в областта в рамките на деня“, добави тя. По думите й аналогична е ситуацията в областите Разград, Търговище, Шумен и Силистра, където главните направление се отварят поетапно за движение. „Пробиват се и малките пътища“, каза тя. Павлова добави, че забраните за движение на тежкотоварни автомобили остават валидни там. Тя уточни, че основен фокус на усилията днес ще бъде да се отворят всички пътни направления за леките превозни средства и поетапно да се пуска тежкотоварното движение. „Въпреки, че в момента то може да се движи по всички магистрали с изключение на участъка Карнобат – Бургас“, поясни Павлова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Временно е ограничено движението на всички МПС по път I-1 Мездра - Враца при Руска Бела  поради изтеглянето на аварирал товарен камион

АПИ: Временно е ограничено движението на всички МПС по път I-1 Мездра - Враца при Руска Бела поради изтеглянето на аварирал товарен камион

10 Януари 2017 | 23:38 | Агенция "Фокус"
София. Временно е ограничено движението на всички МПС по път I-1 Мездра - Враца при Руска Бела поради изтеглянето на аварирал товарен камион. Ограничено е движението по път I-1 Благоевград-ГКПП "Кулата" поради обилен снеговалеж в района на Сандански. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Актуална пътна обстановка към 22.30 часа

Актуална пътна обстановка към 22.30 часа

10 Януари 2017 | 22:39 | Агенция "Фокус"
София. Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).
Температурите са в интервала от - 18 до - 1 С°. Времето над страната е облачно. Вятър духа в почти цялата страна. Сняг вали в цялата страна, с изключение на Пловдив, Добрич, Шумен и Видин.

І. Ограничения за движение по области:


ІІ. Състояние на автомагистралите:

АМ „Тракия“: Област Бургас: Ограничено е движението на всички МПС на територията на Област Бургас. Област Ямбол: Затворена за движение на МПС е АМ ”Тракия” от п.в.Зимница до Бургас. Влошените метеорологични условия – бурен северен вятър и ниските температури – създават условия за снегонавявания.
АМ „Хемус“: Затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки, за област София, поради снегопочистване; област Шумен: Затваря се за движение на всички МПС двупосочно, поради снегонавяване; област Варна: ограничава се движението за всички МПС, поради обилен снеговалеж.
АМ „Струма“: Отворена за всички МПС.
АМ „Марица“: Отворена за всички МПС.
АМ „Черно море“: Затворена за всички МПС.
АМ „Люлин“: Отворена за всички МПС.


ІІI. Въведени ограничения по основните пътни направления:

1. Проходи:
- „Върбишки” - затворен за всички МПС;
- „Златишки” - затворен за всички МПС;
- „Айтоски” – затворен за всички МПС;
- „Котленски” - затворен за всички МПС;
- „Обзорски”- затворен за всички МПС;
- „Републиката” - затворен за всички МПС;
- „Ришки” - затворен за всички МПС;
- „Троянски” - затворен за всички МПС;
- „Шипка” - затворен за всички МПС;
- „Вратник” - забранен за МПС над 10 т;
- „Дюлински” - забранен за МПС над 3,5 т;
- „Пампорово” - забранен за МПС над 3,5 т. задължително с вериги;
- „Петрохан” - забранен за МПС над 12 т;
- „Печинско” - всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;
- „Превала” - всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;
- „Предел”- ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета.
- „Рожен” - всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;
- „Рожен” – всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;
- „Твърдишки” - забранен за МПС над 10 т;

ІV. Състояние на републиканската пътна мрежа:

Ограничения в движението на МПС по първокласната пътна мрежа:
- път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция: Ограничено е движението на МПС над 12 т. за областите Видин, Монтана, Враца, София – поради почистване на АМ Хемус;
- път І-2 Граница Румъния-Русе-Цар Калоян-Разград-Шумен-Девня-Варна:
област Шумен – ограничено е движението на МПС за всички МПС; област Варна: Ветрино до Варна от км 158+000 до км 198+800 – забранено за движение на МПС над 12 т.; област Разград – затваря се за движение на всички МПС и в двете посоки. Път І-2 на територията на Област Русе – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки.

- път І-3 Гара Бяла-Плевен-Луковит-Коритна-Ябланица-Ботевград: Път І-3 на територията на Област Ловеч – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки. Път І-3 на територията на Област Плевен – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки. Път І-3 на територията на Област В.Търново – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки.

- път І-4 Коритна-Български Извор-Микре-Севлиево-В. Търново-Омуртаг-Търговище-Шумен: Път І-4 на територията на Област Ловеч – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки; Път I-4 на територията на Област Габрово – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки. Път І-4 на територията на Област Търговище – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки. Път І-4 на територията на Област В. Търново – затваря се за движение за всички МПС в двете посоки. Път І-4 на територията на Област Шумен – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т в посока София.

- път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-Стара Загора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция: ОПУ Кърджали: от граница Кърджали до граница Хасково ограничено е движението на МПС над 12 т. – за почистване. Път І-5 на територията на Област Русе – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки.

- път І-6 Граница Македония-Гърляно-Кюстендил-Перник-София-Пирдоп-Карлово-Сливен-Карнобат-Бургас: ОПУ Бургас: от Петолъчката-Бургас забранено за всички автомобили.; ОПУ Пловдив: Ограничено движение по път I-6 Антон-Калофер за МПС над 12 т, поради силен снеговалеж и намалена видимост. Автомобилите да се изтеглят по път II-64 Карлово-Пловдив, а за обход да се използва А1 АМ Тракия; ОПУ София: ограничено движение на МПС над 12 т.; ОПУ Ямбол: за всички МПС е затворен път І-6 участък от км 421+100 до км 428+200 - Петолъчката – Лозенец – граница с ОПУ – Бургас. (Обходен път: Петолъчката – Окоп – Елхово-Болярово-Средец); ОПУ Сливен: Затворен за движение на всички МПС път І-6 /Гран.Ст.Загора-гр.Сливен/ км 352+400 до км 388+000 и път ІІ-55 /Гурково-Н.Загора/ от км 72+150 до км 86+000. ОПУ Кюстендил: Ограничение на МПС над 12 т. по I-6 Перник Кюстендил ГККП Гюешево в двете посоки, поради силен снеговалеж. Област Перник: Ограничение на МПС над 12 т. по I-6 Перник Кюстендил ГККП Гюешево в двете посоки, поради силен снеговалеж; ОПУ Стара Загора: В участъка Мъглиж – Гурково затворен за всички МПС.

- път І-7 Граница Румъния-Силистра-Дулово-Преслав-Върбишки проход-Петолъчката-Елхово-Лесово-граница Турция: ОПУ Шумен: Движението по път I-7 Силистра-граница Бургас е затворен за всички МПС.; ОПУ Силистра: ограничено е движението за всички МПС от Силистра до граница ОПУ Шумен. ОПУ Ямбол: от п.в. „Петолъчката“-ГКПП „Лесово“ – ограничава се движението на МПС над 12 т.

- път І-8 Граница Сърбия-Драгоман-София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-граница Турция: ОПУ София: Отворен за всички МПС.

- път І-9 граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция: ОПУ Варна: ограничено е движението за всички МПС; ОПУ Бургас: Бургас-Слънчев бряг – ограничено движение за всички МПС; I-9 Бургас – Малко Търново ограничение над 12 т.; I-9 Варна-Сл. Бряг затворен за всички автомобили. Област Добрич: Каварна-Дуранкулак отворен за МПС до 12 т.; забранен за МПС над 12 т

V. Състояние на републиканската пътна мрежа II и III клас:

ОПУ Благоевград:
Път III-197 Гоце Делчев-Сатовча-Доспат-Борино-Тешел-Настан-Девин от км 27+700 до км 41+900 само в посока от Сатовча-Доспат, /между Сатовча и границата с област Смолян/ във връзка със снегопочистване, се забранява движението на товарни МПС с тегло над 12 т; път III-198 в района на Попови Ливади от с. Катунци до Гоце Делчев – връзка със снегопочистване, се забранява движението на товарни МПС с тегло над 12 т;

ОПУ-Бургас:
Ограничение на всички МПС по третокласната пътна мрежа.
Участъка Провадия-Руен – затворен МПС над 12 т.; Ограничава се движението за всички МПС по път II-53 Ямбол-Средец, поради влошени зимни условия. Път II-99 ограничение на автомобили до 3.5 тона с вериги. Път II-79 ограничение на товарни автомобили над 12 т.; път II-99 Царево-М Търново ограничение до 3,5 т и задължително с вериги.; път III-208 Провадия-Айтос – затворен за всички МПС; път III-906 Дюлино-Горица затворен за всички МПС; път III-9901 Царево-Резово – затворен за всички МПС

ОПУ Варна: ограничено е движението по цялата пътна мрежа за всички МПС на територията на област Варна

ОПУ Велико Търново: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-4 Севлиево-В. Търново и път II-55 Дебелец-Гурково; път ІІІ-403 Царевец-Г.Студена 3.5 т.; път ІІІ-403 Крамолин-Коевци-отворен за МПС до 3.5 т.; път ІІІ-405 Козловец-Свищов – отворен за МПС до 3,5 тона; път ІІІ-407 Царевец-Павел – отворен до 12т.; път ІІІ-407 Свищов-Совата – движение на МПС до 12 т.; път III-504 Ресен-Ст. Стамболово – ограничено е движението, поради силен снеговалеж. Обходен маршрут: Ресен-Самоводене-П. Каравелово-Ст. Стамболово.

ОПУ-Видин:
Път III-112 Монтана-Славотин-Добри дол – ограничено движение за всички МПС поради снегопочистване;
Път III-121 между с. Шишенци и разклона за с. Бориловец, ограничено движението, поради снегопочистване; път III-122 Негованци-Ново село – ограничено движение, поради снегопочистване и снегонавяване. Обходен маршрут: път II-12 Видин-Брегово-Ново село.път III-140 Кула-Грамада от км 0+000 до км 14+000 – затворен за всички МПС, поради снегонавявания. път III-1401 Раковица-Киряево – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1411 Буковец-Церова вода – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1412 Церова Вода-Раковица – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1413 Синаковци-Божурица – ограничено движението, поради снегопочистване.

ОПУ-Враца: няма ограничение.

ОПУ-Габрово: няма.

ОПУ-Добрич:
В област Добрич са затворени за движение на МПС всички направления, с изключение на:
път II-29 Добрич-Генерал Тошево-Кардам;
Направлението Добрич-Силистра: II-71 Добрич - Карапелит; III-7106 Карапелит - Кочмар; път III-207 Алеково - Тервел – Кочмар

ОПУ-Кюстендил:
Път ІІІ-107 Рила-Рилски манастир в участъка след Рилски манастир от Бачкова чешма до Кирилова поляна – ограничено движение, поради снегонавяване. Срок до 09:00 часа на 16.01.2017 год.; път III-602 „(о.п. Кюстендил-Радомир)-Коняво-Горна Козница-Мала Фуча-Бобов дол в участъка Таваличево-Горна Козница, движение в една лента поради бурен вятър, снегонавявания и образували се преспи. Срок до 10:00 часа на 10.01.2017 г.; път III 623 в участъка „Бобов дол –Жедна“ от км 14+600 до км 17+490, движение в една лента поради снегонавяване. Срок до 10.01.2017 год.; път III-6012 Долно Уйно-Горно Уйно-Долни Кортен-Горни Кортен-Трекляно в участъка отклонение с.Уши – с.Трекляно“ от км 15+890 до км 21+000 ограничено движение през зимния сезон поради сложни планински и атмосферни условия. Сигнализиран е с пътни знаци.Срок до 31.03.2017 г. път ІІІ-6222 Смоличано-Пелатиково от км 10+000 до км 14+000 е ограничено движението за товарни автомобили, поради пропадане на част от пътното тяло при км 10+650, км 11+720, км 12+830 и км 13+360. Сигнализирано с пътни знаци.Срок 31.03.2017 г.

ОПУ-Кърджали:
Ограничение на всички МПС по третокласната пътна мрежа.
Въведени ограничения за движение на МПС с тегло над 12т. по следните пътища:
- път II-58 (Конуш - Черноочене) - Комунига - Тополово – Асеновград от км 0+000 до км 25+047;
- път II-59 сп. Джебел - Момчилград - Звездел - Крумовград - Ивайловград - Славеево - граница Гърция от км 7+000 км 55+845;
- път III-508 сп. Джебел - п.в. Кирково) - Джебел - Рогозче - Фотиново - (Бенковски - Подкова) от км 0+000 до км 32+823;
- път III-591 Крумовград - Ковил - Джанка - Поточница - Студен кладенец - Рабово – Пчелари от км 0+000 до км 24+900;
- път III-592 (Момчилград-Крумовград) - Подкова - Кукуряк - Токачка – Крумовград от км 0+000 до км 67+558;
- Път III-593 (Крумовград - Ивайловград) - Падало - Орешари - Маджари - Долно Ботево от км 0+000 до км 18+000;
- път III-5009 (Конуш - Черноочене) - Зорница - Бели пласт - Стремци - Рани лист -(Черноочене-Кърджали) от км 5+000 до км 26+080;
- път III-5072 (Чифлик - Мост) - Перперек - Кокиче - Миладиново - Рудина - Сестринско - Поповец -Зимовина - Лясковец - (Силен - Долно Ботево) от км 0+000 до км 16+000;
- път III-5073 (Мургово - Горна крепост) - Археологически комплекс "Перперикон" от км 0+000 до км 1+207;
- път III-5082 Джебел - Папрат - Мишевско - Църквица - Синчец - (Ардино - Бойно) от км 0+0000 до км 19+974;
- път III-5084 (Джебел - Рогозче) - Мрежичко - Устрен – Припек от км 0+000 до км 11+400;
- път III-5901 Момчилград - Раван - Нановица - Гургулица - Зорница от км 0+000 до км 27+400;
- път III-5902 (Момчилград - Звездел) - п.к. Звездел - п.к. Голяма чинка - (Токачка - Крумовград) от км 0+000 до 16+668;
- път III-5904 Крумовград - Дъскари - Голямо Каменяне - Аврен - граница Гърция от км 0+000 до км 26+174;
- път III-5906 (Крумовград - Ивайловград) - Железино - Гугутка - Бял градец - Казак -п.к. Черничево - (Голямо Каменяне - Аврен) от км 21+520 до км 49+750;
- път III-8653 (Ардино - Бойно) Кобиляне - Брезен - Боровица – Сполука от км 0+000 до км 22+500;
- път III-8672 (Бенковски - Подкова) – Кирково от км 0+000 до км 1+921;
- път III-8673 (Златоград - Бенковски) - Добринци - Генерал Гешево - (Устрен - Припек) от км 0+0000 до км 11+700.

Въведени ограничение за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по следните пътища:
- път III-8632 Баните - Стояново - п.к. Стояново от км 7+720 до км 14+498;
- път III- 8652 (П.к. Стояново - Ардино) - Бял извор - Падина - Неделино - (Мадан - Златоград) от км 0+000 до км 8+620.

ОПУ-Ловеч:
Ограничение на всички МПС по третокласната пътна мрежа.
Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-4 Ябланица-В. Търново и път I-3 Ботевград-Русе.
Път II-358 Шипково-Рибарица от км 13+125 до км 32+800 – ограничено движение за всички МПС, поради лоши метеорологични условия. Срок до 16.01.2017 г.; път III-401 Микре-Соколово-Ловеч – отворен за МПС до 12 т., поради снегопочистване; път III-3011 Горско Сливово-Крамолин от км 13+500 до км 16+850 ограничено движение по поради почистване. Обходен маршрут: Летница-Левски-Градище-Върбовка-Сухиндол; път III-3013 Деветаки-Брестово – затворен за всички МПС, поради снегопочистване.

ОПУ-Монтана:
Път III-112 Монтана-Славотин-Добри дол – ограничено движение за МПС над 12 т, поради снегопочистване

ОПУ-Пазарджик
Път II-37 Пещера-Батак-Доспат – движението на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета е ограничено; Път II-84 Велинград-Юндола – ограничено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 т. поради снегопочистване;

ОПУ-Перник:
Път ІІІ-623 ограничено движение на МПС до 3,5т. Мламолово-Бобов дол-Жедна-Извор-Лобош-Земен-Враня стена-Габрешевци (в участъка за ОПУ-Перник от граница), поради снегонавяване в област Кюстендил;

ОПУ-Плевен:
Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-3
Път II-11 Крушовене-граница Враца-Плевен-Ловеч – ограничено движението поради снегонавявания; път-306 Кнежа-Салановци – затворен за движение поради силни снегонавяваня; път III-3402 Въчитрън-гр. Ловеч затворен за движение поради снегонавяваня;

ОПУ-Пловдив: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на Област Пловдив с изключение па път II-64 Пловдив-Карлово, път I-8 Пазарджик-Пловдив-Хасково и АМ Тракия; път II-56 Павел баня - Зелениково ограничено движение за МПС над 7,0 т. МПС до 7,0 т. да се движат задължително с вериги.; път III-8604 Гълъбово-Бяла черква и път III 862 Храбрино-Лилково, път-III 861 Югово-Лъки-Здравец; път III 8611 Лъки-Белица ограничение е до 3,5 т с вериги.

ОПУ Разград:
Път II-23 граница Рус-Кубрат-Исперих-граница Силистра – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път II-49 Търговище-Разград-Кубрат-граница Силистра – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път II-51 граница Търговище-Чудомир-Лозница – път I-2 – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път III-204 път І-2-Разград-Благоево-Попово – забранено е движението на МПС над 3.5 т;
Път III-205 път І-2-Разград-Исперих – граница Силистра – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-206 път І-2-Пороище-Студенец-Лозница – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-702 граница Шумен-Подайва-Исперих – ограничено движение за всички МПС
Път ІІІ-2001 граница Русе-Глоджево-път ІІ-49 – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-2002 път І-2-Костанденец-гран. Търговище – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-2003 път І-2-Дряновец-граница Русе – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път IIІ-2004 ”Балкански-ІІІ-204/Благоево/” /от с. Балкански до път III-204/ –ограничено движение за всички МПС;
Път ІІІ-2005 път І-2-Самуил-Хърсово-Здравец-ІІІ-702 /Подайва/ – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-2102 граница Русе-Юпер-Бисерци- пътІІ-49 – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-2302 граница Русе-Просторно- път ІІ-49 – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-2304 път ІІ-23-резид. Воден-Острово-ІІІ-4902 – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път IIІ-2305 път ІІ-23-Яким Груево-Конево-граница Силистра от с. Конево към граница със Силистра – ограничено движение за всички МПС;
Път ІІІ-2306 път ІІ-23-Печеница-Къпиновци-ІІІ-702 – забранено е движението на МПС над 12 т.
Път ІІІ-4902 път ІІ-49-Побит камък-Завет – ІІІ-205/Веселец/ – забранено е движението на МПС над 12 т.:
Път ІІІ-4904 път ІІ-49-ж.п.гара-/Разград-Дянково/ – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-7002 граница Шумен-Г. вода-Хърсово – Г. извор – ограничено движение за всички МПС;

ОПУ Русе:
Път II-21 Русе-Силистра – затворен за всички МПС;път II-23 Русе-Кубрат – отворен за МПС до 12 т.; път II-51 Бяла-Попово – МПС над 12 т. задължително с вериги; път II-52 Пиргово-Стълпище – отворен за МПС до 12 т.; II-54 Бяла-Свищов - Движение на МПС над 12 т. с вериги; път III-202 Щръклево-Нисово-Кацелово-Проходим, движение на МПС до 12 т.; път III-2001 Русе-Писанец-Ветово-Глоджево-Проходим, отворен за движение на МПС до 12 т.; път-III-2003 Дряновец-Сеново-Глоджево-Проходим, движение на МПС до 12 т. Работи се по уширяване.; път III-5201 Новград-Джулюница-Движение на МПС над 12 т. с вериги.;път III-2302 Ч.вода-Семерджиево-Ветово-Сеново-Проходим, движение на МПС до 12 т.; път III-5001 /Русе-Бяла/-Две Могили-Широково-Острица-Кацелово-Проходим, движение на МПС до 12 т.
Път III-2102 С.поле-Борисово-Черешово-Проходим, движение на МПС до 12 т.

ОПУ Силистра: ограничава се движението по третокласната пътна мрежа в област Силистра за всички МПС
Път II-21 Русе-Силистра – затворен за всички МПС; път II-23 Кубрат-Исперих-Дулово – отворен за МПС до 12 т.; път II-49 движение на МПС до 12 т. до границата с ОПУ Разград; път II-71 Силистра-Добрич е проходим за МПС до 12 т.; път III-207 Тервел-Алеково отворен за МПС до 3,5 т.; път III-701 Грънчарово-Нови Пазар – ограничено движение за всички МПС; път III-2305 Конево-Зебил - отворен за МПС до 3,5 т; път III-7001 Aлфатар-Кайнарджа-Караново - отворен за МПС до 3,5 т; Напълно затворен за всички МПС е участък на път III-2307 от км 8+000 до км 11+872 (м/у Яребица и Правда). Напълно затворен за всички МПС е участък на път III-216 от км 17+600 до 21+160 Чернолик и Златоклас; път III-2077 Межден – Каблешково поради ограничение в съседна област.

ОПУ-Сливен:
Път II-48 Тича-Омуртаг /Котленски проход/– ограничено движението за всички МПС поради обилен снеговалеж; Път-484 Кипилово-разклон за път II-53 /Твърдишки проход/ - ограничено е движението на МПС над 10т. ; път III-5007 Конаре-Твърдица – затворен за всички МПС.
Път II-66 Сливен-Нова Загора – отворен за всички МПС.
Отворени за над 12 т са пътищата: път II-53 Ямбол-Сливен, път II-55 Нова-Загора-Гурково, път III-554 Нова Загора-Раднево.

ОПУ София:
Път II-82 Костенец-Долна Баня – затворен, поради ремонт на ЧЕЦ. Обход през Пчелин.

ОПУ-Смолян:
В област Смолян, всички МПС да са с вериги, а товарните МПС без ремаркета и полуремаркета.
Път II-37 Доспат-Батак – ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета; път III-197 Доспат-Тешел – ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета; път III-866 Стойките-Девин-Михалково – ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета.
ОПУ-Стара Загора: без ограничения.

ОПУ-Търговище: Ограничено е движението за всички МПС по третокласната пътна пътна мрежа. Движението по втори клас пътна мрежа в област Търговище до 12 т само с вериги.
Път III-204 Разград-Попово отворен за движение на МПС до 3.5 т.

ОПУ-Хасково:
Временно движението по републиканските пътища на територията на Община Топловград за МПС над 3.50 тона е задължително с вериги.
Път II-76 Харманли-Тополовград – ограничено е движението на МПС над 12 т.; път III-507 Хасково-Кърджали през Мост – ограничено е движението на МПС над 12 т.; път III-5507 Студена-Радовец-Временно е ограничено движението за всички МПС поради обилен снеговалеж и снегонавявания за снегопочистване; път 5509 Щит-Маточина – ограничено е движението за всички МПС поради силен снеговалеж и снегонавявания.

ОПУ Шумен: ограничено е движението на всички МПС по пътища втори и трети клас на територията на ОПУ-Шумен
Път II-74 Велики Преслав-Имренчево за всички МПС поради обилен снеговалеж
Третокласни пътища 7301 Ивански-Янково,7302 Смядово - Велики Преслав, 7304 Риш- Върбица отворени за движение без ограничения; Път III- 731 Радко Димитриево Друмево затворен за движение,работи се – ротор.

Третокласни пътища: път III-701, път III-7003, път-2075, път 7005, път-2006, път-2007 проходими без ограничения.
Път III-207 Векилски-граница ОПУ Силистра; път III-2073 Векилски-Никола Козлево непроходими.
Третокласни пътища път III-2082, път III-7002 път III-7004, проходими без ограничения.
Третокласни пътища 702 Пристое Духовец, 703 Пристое - Ц.Брод -Шумен непроходими работи се с ротор.

ОПУ-Ямбол:
Път II-53 гр. Ямбол-Войника от км 154+000 до км 184+800 – затворен за движение за всички МПС поради снегонавяване и ограничена видимост
Път ІІІ-707 Воденичене-Александрово от км 12+000 до км 44+200 – ограничено движение за МПС над 12 т;
Път III-5308 Калчево-Стефан Караджово от км 0+000 до км 39+300 - затворен за движение за всички МПС поради снегонавяване и ограничена видимост;
Път III-7072 Недялско- к-ще с път III-5305 – затворен за движение за всички МПС поради снегонавяване и ограничена видимост
Път ІІІ–7008 с. Малък Манастир – с. Голям Манастир от км 16+000 до км 22+000 затворен за движение за всички МПС поради снегонавяване и ограничена видимост

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Разград: Oграничава се движението на всички МПС по републиканските пътища в областта с изключение на няколко направления

Разград: Oграничава се движението на всички МПС по републиканските пътища в областта с изключение на няколко направления

10 Януари 2017 | 22:38 | Агенция "Фокус"
Разград. Oграничава се движението до 3.5 т по път I-2 Разград - Русе, път II-49 Търговище-Разград-Тутракан, път II-23 Русе-Кубрат-Исперих-Дулово, път III-204 Разград-Попово, път III-205 Разград-Исперих. Ограничава се движението по останата част от републиканските пътища в област Разград за всички МПС. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Ограничава се движението на всички МПС по път ll-71 Добрич-Силистра, по третокласната пътна мрежа в област Силистра, по път III-7106 Карапелит-Кочмар и път III-207 Кочмар-Тервел

АПИ: Ограничава се движението на всички МПС по път ll-71 Добрич-Силистра, по третокласната пътна мрежа в област Силистра, по път III-7106 Карапелит-Кочмар и път III-207 Кочмар-Тервел

10 Януари 2017 | 22:17 | Агенция "Фокус"
Силистра. Ограничава се движението на всички МПС по път ll-71 Добрич-Силистра, по третокласната пътна мрежа в област Силистра, по път III-7106 Карапелит-Кочмар и път III-207 Кочмар-Тервел поради обилен снеговалеж. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Комисар Бойко Рановски: Пешеходец е загинал при пътен инцидент в района на 135 км на АМ „Тракия“

Комисар Бойко Рановски: Пешеходец е загинал при пътен инцидент в района на 135 км на АМ „Тракия“

10 Януари 2017 | 22:16 | Агенция "Фокус"
София. Пешеходец е загинал при пътен инцидент в района на 135 км на АМ „Тракия“. Това каза комисар Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция“ по време на брифинг в АПИ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „През изминалите два дни – на 8 и 9 януари имаше изключително малко пътнотранспортни произшествия с леко ранени граждани. За съжаление днес в края на деня имаме един инцидент със загинал - на автомагистрала „Тракия“, на 135 км е блъснат пешеходец“, съобщи ком. Рановски. „За това в тази тежка обстановка нека да призовем гражданите да преценяват къде се движат, къде се движат пеша, защото не е редно на магистралата да има движещи се пешеходци“, призова той.
По думите му като цяло броят на пътнотранспортните произшествия е намалял значително и усилията на полицейските служители са насочени предимно към това да спират движението в участъците, в които се взима решение да бъдат затваряни, както и да подпомагат почистваща техника. „Нека водачите на тежкотоварни автомобили да изчакват спокойно, без да назрява напрежение. Пътищата са затворени, няма на къде да продължат. Полицейските екипи са там, за да гарантират, че те няма да се движат и да стигнат там, до където са тръгнали“ призова още ком. Рановски.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Ограничава се движението за всички МПС по път I-9 Бургас-Слънчев бряг и път II-21 Русе-Силистра

АПИ: Ограничава се движението за всички МПС по път I-9 Бургас-Слънчев бряг и път II-21 Русе-Силистра

10 Януари 2017 | 22:14 | Агенция "Фокус"
Бургас. Ограничава се движението за всички МПС по път I-9 Бургас-Слънчев бряг и път II-21 Русе-Силистра. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Ще продължим почистването на улиците и булевардите в столицата през цялата нощ

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Ще продължим почистването на улиците и булевардите в столицата през цялата нощ

10 Януари 2017 | 22:13 | Агенция "Фокус"
София. Ще продължим почистването на улиците и булевардите в столицата през цялата нощ .Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на брифинг в АПИ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите й през последните часове обстановката в столицата е била усложнена заради силния снеговалеж и сериозния трафик. Тя уточни, че на терен са над 120 машини, които почистват и обработват. "В кризисните центрове са настанени 204 човека до този момент. Само за последните часове екипите на аварийно-спасителното звено са реагирали на сигнали и са закарали трима души. Умолявам всички граждани, ако забележат хора, които са без дом и са на улицата, да подават сигнали на телефон 112. Имаме готовност през цялата нощ да реагираме, така че да не останат хора през нощта навън“, заяви още Фандъкова. „В момента продължава работата и ще продължим през цялата нощ и да почистваме“, увери тя. „Искам да благодаря на колегите от „Пътна полиция“ и СДВР специално, защото успяхме да почистим основните големи булеварди благодарение на съдействието им там, където беше необходимо, включително и в момента се работи на Околовръстен път на Южната дъга, отново със съдействието на „Пътна полиция“ екипите на почистващите фирми се движат на ветрило, за да може да се почиства целия участък и ще продължим“, каза още тя.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министърът в оставка Румяна Бъчварова: При една уникално сложна обстановка, не допуснахме да има голям брой бедстващи хора и реагирахме бързо

Министърът в оставка Румяна Бъчварова: При една уникално сложна обстановка, не допуснахме да има голям брой бедстващи хора и реагирахме бързо

10 Януари 2017 | 22:05 | Агенция "Фокус"
София. Досега планиранията на действията бяха изцяло базирани само на прогнозите, които ни даваха Метеорологичния институт на БАН. Това каза на извънреден брифинг министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Нещо, което ни подпомогна да предприемем превантивните мерки и да получим резултата, който имаме в момента - при една изключително уникално сложна обстановка да не допуснем да има голям брой бедстващи хора, да можем бързо да реагираме и да предотвратим усложнения основно по линия на ограничаване на пътуванията“, коментира Бъчварова. Тя подчерта, че Националният щаб за изпълнение на Националния план за защита при бедствия е бил непрекъснато в контакт с областните управители от цялата страна, за да следят ситуацията съвсем конкретно във всяка една от областите.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Проф. Христомир Брънзов, НИМХ: Времето до 22 януари ще бъде неустойчиво  с валежи, ветрове, циклони и смущения, преминаващи през територията ни

Проф. Христомир Брънзов, НИМХ: Времето до 22 януари ще бъде неустойчиво с валежи, ветрове, циклони и смущения, преминаващи през територията ни

10 Януари 2017 | 21:59 | Агенция "Фокус"
София. Времето до 22 януари ще бъде неустойчиво с валежи, ветрове, циклони и смущения, които ще преминават през нашата територия. Това каза проф. Христомир Брънзов, директор на НИМХ по време на брифинг в АПИ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Той заяви, че не може да каже нищо обнадеждаващо за времето, което ни очаква. „През нощта ще поспрат валежите в западната част на страната и вятърът, но ще остане в източната и особено в североизточната част и утре. Четвъртък и петък ще има малко почивка. Събота и неделя ще мине фронт, този път от северозапад на югоизток“, каза директорът на НИМХ. По думите му в момента основният проблем е, че в България има много студен въздух и поради силния вятър от Черно море навлиза влажен. Той уточни, че това е причината за подобни обстановки. Проф. Брънзов отбеляза, че от НИМХ към БАН са мобилизирали всички свои ресурси. „Мисля, че добре успяваме да помогнем на националния щаб, който трябва да отбележа, че за пръв път е включен представител на НИМХ, колкото и странно да звучи това“, коментира проф. Брънзов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-министър Ваньо Шарков: Няма необслужени адреси, подадени към центровете за спешна медицинска помощ в страната

Зам.-министър Ваньо Шарков: Няма необслужени адреси, подадени към центровете за спешна медицинска помощ в страната

10 Януари 2017 | 21:57 | Агенция "Фокус"
София. Към момента нямаме необслужени адреси, подадени към центровете за спешна медицинска помощ. Това каза на брифинг в АПИ заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „При тези условия с известно закъснение успяваме да ги изпълним, благодарение на тясно сътрудничество с АПИ, „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и благодарение на помощта на военните“, обясни той. Зам.-министърът поясни, че или снегорините вървят напред, а линейките след тях или екипите на спешна помощ се качват директно на тежките машини, за да могат да осъществяват повикванията при тази затруднена ситуация. „Прави впечатление, че при утежнената зимна обстановка обикновено поради някаква причина или страх от закъсване в снега шофьорите са малко по-нетолерантни към екипите на спешна помощ“, посочи Ваньо Шарков и призова всички за повече разбиране към екипите на спешна помощ, които работят в изключително тежка обстановка и се справят със ситуацията.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Гл. комисар Николай Николов: Завършиха две спасителни операции на територията на област Добрич, няма бедстващи хора по пътищата

Гл. комисар Николай Николов: Завършиха две спасителни операции на територията на област Добрич, няма бедстващи хора по пътищата

10 Януари 2017 | 21:53 | Агенция "Фокус"
София. Добрата новина е, че в момента няма бедстващи хора по нашите заснежените пътища. Това каза гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" по време на извънреден брифинг във връзка с усложнената обстановка в страната, предаде репортер на Агенция "Фокус". Той заяви, че току-що са завършили две операции на територията на област Добрич. По думите му първата е в село Дропла, където в преспите са закъсали 20 леки автомобила и два буса. "Общо 40 човека току-що бяха изведени. Няма опасност за тяхното здраве", увери Николов. Другата операция е била в село Рогозина, Добричко. "Два буса и 10 леки автомобила, 19 човека - току-що са извадени и те. Качени са на вископроходима машина ратрак, ще минат през село Чернооково, където ще натоварят една родилка и прибират всички по къщите", обясни той. "Продължават всички наши екипи да имат пълна готовност за реакция през нощта", увери гл. комисар Николов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министърът в оставка Теменужка Петкова: 78 населени места с близо 24 356 абонати са без ток

Министърът в оставка Теменужка Петкова: 78 населени места с близо 24 356 абонати са без ток

10 Януари 2017 | 21:49 | Агенция "Фокус"
София. 78 населени места с близо 24 356 абонати са без ток. Това каза министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова по време на извънреден брифинг в АПИ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Тя коментира, че най-голям е броят на абонатите без ток на територията на EVN, които са 201 хил., като те обхващат 64 населени места. „Причината за това състояние на електроенергийното дружество към този момент е наличието на ураганен вятър“, каза тя. Министърът на енергетиката в оставка заяви, че 75 екипа работят по отстраняване на авариите и допълни, че са в тясна комуникация с АПИ, „Гражданска защита“ и армията. Тя уточни, че на територията на „Енерго-Про“ има 5 населени места без захранване, като 4 от тях са на територията на област Варна и едно на територията на област Добрич. По думите й става въпрос за 2056 абонати. Министърът в оставка уточни, че при ЧЕЗ има 5 населени места без ток в рамките на община Сандански. Тя уточни, че става въпрос за 1300 абонати. „Екипите са на място, работят колегите по отстраняване на авариите“, посочи министър Петкова. По думите й работата на щаба до момента дава необходимите резултати. Министърът в оставка подчерта, че няма хора, които да са в тежко критично положение. „Това е състоянието на енергийната система към този момент. Ще ви информираме периодично какво се случва и какви мерки се предприемат“, коментира Петкова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Лиляна Павлова:  Апелираме да не се предприема пътуване в тъмните части на денонощието заради ураганния вятър, всички проходи за затворени

Лиляна Павлова: Апелираме да не се предприема пътуване в тъмните части на денонощието заради ураганния вятър, всички проходи за затворени

10 Януари 2017 | 21:46 | Агенция "Фокус"
София. Наистина ситуацията в страната се усложни. Това каза на извънреден брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „В Централна и Източна България ситуацията не само се влоши от гледна точка на обилните снеговалежи, но поради ураганния вятър се наложи да предприемем драстични мерки. Цялата републиканска пътна мрежа е затворена за тежкотоварния трафик с изключение на магистралите в южната част, а именно „Люлин“ и „Струма“ в посока Кулата, София-Калотина, „Тракия“ до Зимница и „Марица“. Абсолютно всички останали пътища от републиканската и общинската пътна мрежа са затворени за движение на тежкотоварни превозни средства“, подчерта министърът в оставка.
Тя допълни, че са затворени изцяло за движение всички проходи за тежкотоварния трафик. „За леки автомобили също са затворени всички проходи с изключение на „Петрохан“ за леки коли. По отношение на лекотоварния трафик, тежка е метеорологичната обстановка в Източна България. Изцяло затворени за движение за всички превозни средства са всички пътища в областите Бургас, Варна, Добрич, Търговище и Шумен, както и частично в Разград“, заяви Павлова.
„Апелираме всички граждани и пътуващи да не предприемат пътуване в тъмните части на деня и в момента да не се предприемат пътувания във всички области, които споменах. Ураганният вятър е много силен. Техниката на гражданска защита също не може да върви и имаме преустановено движение“, добави тя. По думите й има пълното съдействие и на място са техниката и на военните, и на ПБЗН.
„Те съдействат в момента в област Добрич. Ситуацията в тази част на страната е много сложна. Пътищата в Централна и Западна България остават отворени за движение за леките превозни средства, с изключение на проходите и автомагистралите, които остават отворени само в западната част на страната. Най-рано в сутрешните часове ще дадем информация къде и кои пътища ще могат да бъдат отворени“, добави Павлова. Тя уточни, че Хаинбоаз е затворен изцяло, поради сериозното навяване. „Връзката между севера и юга е затворена, с изключение на Петрохан“, каза още Лиляна Павлова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Ограничава се движението на МПС над 12 т по път I-7 п.в. „Петолъчката“-ГКПП „Лесово“

АПИ: Ограничава се движението на МПС над 12 т по път I-7 п.в. „Петолъчката“-ГКПП „Лесово“

10 Януари 2017 | 21:23 | Агенция "Фокус"
Ямбол. Ограничава се движението на МПС над 12 т по път I-7 п.в. „Петолъчката“-ГКПП „Лесово“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Отворен за движение на МПС до 3.5 т е път III-204 Разград-Попово

АПИ: Отворен за движение на МПС до 3.5 т е път III-204 Разград-Попово

10 Януари 2017 | 21:09 | Агенция "Фокус"
Разград. Отворен за движение на МПС до 3.5 т е път III-204 Разград-Попово. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Премиерът в оставка Бойко Борисов участва в оперативно заседание на щаба за изпълнение на Националния план за защита при бедствия в АПИ

Премиерът в оставка Бойко Борисов участва в оперативно заседание на щаба за изпълнение на Националния план за защита при бедствия в АПИ

10 Януари 2017 | 21:07 | Агенция "Фокус"
София. Министър-председателят в оставка Бойко Борисов участва в оперативно заседание на Националния щаб за изпълнение на Националния план за защита при бедствия в Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщиха от правителствената информационна служба. В съвещанието участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, министрите на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, на транспорта Ивайло Московски и на енергетиката Теменужка Петкова, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР главен комисар Николай Николов, началникът на „Пътна полиция“ Бойко Рановски, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, заместник-министрите на здравеопазването Ваньо Шарков и на земеделието Георги Костов, изпълнителният директор на ЕСО Иван Йотов и др.
На съвещанието чрез конферентни телефонни разговори областните управители от Северна и Северозападна България - Силистра, Търговище, Добрич, Шумен, Русе, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Монтана и Плевен, докладваха, че обстановката се усложнява. В областите има силни ветрове, нулева видимост и снегонавявания.
Именно поради усложняващата се зимна обстановка, по-рано днес бе спряно движението на камионите над 12 тона по републиканските пътища. Без ограничение за тежкотоварния трафик е движението по автомагистралите „Марица“, „Струма“, „Люлин“, „Тракия“ от София до пътен възел „Зимница“ и от София до Калотина. За всички превозни средства е спряно движението по АМ „Тракия“ в участъка от пътен възел „Зимница“ (в района на Ямбол) до Бургас и по Подбалканския път I-6 от „Петолъчката“ до Бургас. Алтернативният маршрут е през Елхово - Болярово.
Критична е обстановката в областите Варна, Бургас, Търговище и Шумен. За всички превозни средства е ограничено движението по пътищата в област Варна. Заради силен вятър и навявания са затворени за всички превозни средства второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на област Шумен, както и третокласните пътища в областите Търговище и Бургас. В Бургаска област само за леки коли са отворени за движение пътя Бургас - Малко Търново и Бургас - Царево и Бургас - Средец - Елхово. Заради много силния ураганен вятър в област Добрич и с оглед безопасността на шофьорите в следващите часове може да се ограничава движението и за леките автомобили в областта.
За всички превозни средства са затворени проходите Ришки, Републиката, Обзорски, Айтоски, Троянски, Златишки и Върбишки.
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че към 20:30 часа има 78 населени места без електрическо захранване в района на Бургас, Варна и Сандански. 75 екипа на EVN работят за отстраняване на повредата в рамките на тази вечер.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Ограничава се движението през Котленски проход в участъка Омуртаг - Тича поради обилен снеговалеж

АПИ: Ограничава се движението през Котленски проход в участъка Омуртаг - Тича поради обилен снеговалеж

10 Януари 2017 | 21:03 | Агенция "Фокус"
Сливен. Ограничава се движението през Котленски проход в участъка Омуртаг - Тича поради обилен снеговалеж. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура. Движението по път III-204 Разград - Попово се осъществява от МПС до 12 т задължително с вериги.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Затворени за движение на МПС са всички пътища на територията на областта, с изключение на няколко пътни направления

Добрич: Затворени за движение на МПС са всички пътища на територията на областта, с изключение на няколко пътни направления

10 Януари 2017 | 20:59 | Агенция "Фокус"
Добрич. Затворени за движение на МПС са всички пътища на територията на област Добрич, с изключение на път II-71 Добрич - Карапелит; път III-7106 Карапелит - Кочмар и път III-207 Тервел - Алеково. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Ограничено е движението по път II-74 Велики Преслав-Имренчево за всички МПС поради обилен снеговалеж

Шумен: Ограничено е движението по път II-74 Велики Преслав-Имренчево за всички МПС поради обилен снеговалеж

10 Януари 2017 | 20:47 | Агенция "Фокус"
Шумен. Ограничено е движението по път II-74 Велики Преслав-Имренчево за всички МПС поради обилен снеговалеж. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Ограничено е движението по цялата пътна мрежа за всички МПС на територията на областта

Варна: Ограничено е движението по цялата пътна мрежа за всички МПС на територията на областта

10 Януари 2017 | 20:46 | Агенция "Фокус"
Варна. Ограничено е движението по цялата пътна мрежа за всички МПС на територията на област Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Забранено е движението на всички МПС на територията на област Силистра по път l-7 Силистра - Шумен и lll-701 Грънчарово-Нови пазар

АПИ: Забранено е движението на всички МПС на територията на област Силистра по път l-7 Силистра - Шумен и lll-701 Грънчарово-Нови пазар

10 Януари 2017 | 20:44 | Агенция "Фокус"
Силистра. Забранено е движението на всички МПС на територията на област Силистра по път l-7 Силистра - Шумен и lll-701 Грънчарово-Нови пазар поради ограничения на територията на област Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура. Затваря се за движение път II-48 Омуртаг - Котел за всички МПС поради навявания в района на с Зелена Морава. Ограничава се движението по път III-7008 Малък Манастир-Голям Манастир за всички МПС поради снеговалеж.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Ограничава се движението в двете посоки по автомагистрала "Черно море"

АПИ: Ограничава се движението в двете посоки по автомагистрала "Черно море"

10 Януари 2017 | 20:42 | Агенция "Фокус"
Варна. Ограничава се движението в двете посоки по автомагистрала "Черно море". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Ограничава се движението по път I-7 Силистра - Шумен в участъка Загориче - Белокопитово в областта

Шумен: Ограничава се движението по път I-7 Силистра - Шумен в участъка Загориче - Белокопитово в областта

10 Януари 2017 | 20:18 | Агенция "Фокус"
Шумен. Ограничава се движението на всички МПС по път I-7 Силистра - Шумен в участъка Загориче - Белокопитово в област Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Плевен: Отворен за движение е път III-3402 Вълчитрън-Ловеч в областта

Плевен: Отворен за движение е път III-3402 Вълчитрън-Ловеч в областта

10 Януари 2017 | 20:06 | Агенция "Фокус"
Плевен. Отворен за движение е път III-3402 Вълчитрън-Ловеч в област Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Ограничава се движението по второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на областта

Шумен: Ограничава се движението по второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на областта

10 Януари 2017 | 20:05 | Агенция "Фокус"
Шумен. Ограничава се движението по второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на област Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Затворени са за движение на всички МПС всички пътища на територията на областта, с изключение на няколко пътни направления

Добрич: Затворени са за движение на всички МПС всички пътища на територията на областта, с изключение на няколко пътни направления

10 Януари 2017 | 20:03 | Агенция "Фокус"
Добрич. Затворени са за движение на всички МПС всички пътища на територията на област Добрич, с изключение на път II-29 Добрич - Кардам; път II-71 Добрич - Карапелит; път III-7106 Карапелит - Кочмар и път III-207 Тервел- Алеково. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Ограничава се движението по път I-4 Велико Търново - Търговище поради неблагоприатната метеорологичната обстановка в областите Търговище и Шумен

АПИ: Ограничава се движението по път I-4 Велико Търново - Търговище поради неблагоприатната метеорологичната обстановка в областите Търговище и Шумен

10 Януари 2017 | 19:45 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Ограничава се движението по път I-4 Велико Търново - Търговище поради неблагоприатната метеорологичната обстановка в областите Търговище и Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура. Ограничава се движението на всички МПС по третокласната пътна мрежа в област Търговище поради снеговалеж и снегоавявания. Възстановено е движението по път III-3501 Гривица - Згалево.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Забранено е движението на товарни автомобили над 12 т по път II-76 Княжево - Тополовград - Харманли, а всички останали МПС да се движат задължително с вериги

АПИ: Забранено е движението на товарни автомобили над 12 т по път II-76 Княжево - Тополовград - Харманли, а всички останали МПС да се движат задължително с вериги

10 Януари 2017 | 19:32 | Агенция "Фокус"
Хасково. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 т по път II-76 Княжево - Тополовград - Харманли, а всички останали МПС да се движат задължително с вериги. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура. Движението по път II-55 Главан - Младиново се осъществява задължително с вериги.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Хасково: Ограничено е движението на МПС над 3,5 т в община Тополовград, леките автомобили да се движат задължително с вериги

Хасково: Ограничено е движението на МПС над 3,5 т в община Тополовград, леките автомобили да се движат задължително с вериги

10 Януари 2017 | 19:25 | Агенция "Фокус"
Тополовград. Ограничено е движението на МПС над 3,5 т на територията на община Тополовград, леките автомобили да се движат задължително с вериги. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Ограничено е движението на МПС над 7 т по път II-56 Павел баня - Зелениково, автомобилите до 7 т да се движат задължително с вериги

АПИ: Ограничено е движението на МПС над 7 т по път II-56 Павел баня - Зелениково, автомобилите до 7 т да се движат задължително с вериги

10 Януари 2017 | 19:24 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Ограничено е движението на МПС над 7 т по път II-56 Павел баня - Зелениково, автомобилите до 7 т да се движат задължително с вериги. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Затворена за движение на автомобили е републиканската пътна мрежа в областта заради нулева видимост и рязко влошена метеорологична обстановка

Добрич: Затворена за движение на автомобили е републиканската пътна мрежа в областта заради нулева видимост и рязко влошена метеорологична обстановка

10 Януари 2017 | 19:07 | Агенция "Фокус"
Добрич. Затворена за движение на автомобили е републиканската пътна мрежа в областта заради нулева видимост и рязко влошена метеорологична обстановка, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. По информация на областния управител на Добрич и председател на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия Детелина Николова към 18.30 часа все още са били отворени за движение на МПС някои участъци - път II-29 в участъка Добрич-Генерал Тошево-Кардам- границата за всички МПС без ограничение; път II-71 в участъка Добрич-Карапелит- Коларци-Силистра – за МПС до 3.5 т; Добрич- Карапелит-Тервел- Алфатар – за МПС до 12 т. Влошаването на метеорологичната обстановка е довело до проблеми. Има закъсали автомобили на територията на областта. Към 18.30 часа е извършена евакуация на граждани, закъсали с автомобили в участъка между селата Спасово и Рогозина и в района на село Горица. Областният управител Детелина Николова увери, че всички бедстващи граждани ще бъдат евакуирани с наличната техника. Към този час времето в Добрич рязко се влоши – снеговалежът е интензивен, духа умерен вятър, температурата е минус 3 градуса.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Ограничено е движението по път III-2077 Межден – Каблешково поради ограничение в област Добрич

АПИ: Ограничено е движението по път III-2077 Межден – Каблешково поради ограничение в област Добрич

10 Януари 2017 | 19:03 | Агенция "Фокус"
Добрич. Ограничено е движението по път III-2077 Межден – Каблешково поради ограничение в област Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ямбол: Ограничено е движението на МПС над 12 т по път II-79 Елхово - Болярово - Голямо Крушево на територията на областта поради снегонавяване

Ямбол: Ограничено е движението на МПС над 12 т по път II-79 Елхово - Болярово - Голямо Крушево на територията на областта поради снегонавяване

10 Януари 2017 | 19:01 | Агенция "Фокус"
Ямбол. Ограничено е движението на МПС над 12 т по път II-79 Елхово - Болярово - Голямо Крушево на територията на област Ямбол поради снегонавяване. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Над 120 машини за снегопочистване работят на територията на София

Над 120 машини за снегопочистване работят на територията на София

10 Януари 2017 | 18:52 | Агенция "Фокус"
София. Над 120 машини за снегопочистване работят на територията на София във връзка с продължаващия снеговалеж и ниските температури. Валежите от сняг продължават и на места се образуват снегонавявания. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Приоритетно се извършва поредната обработка по улици и булеварди, по които се движи градския транспорт и опасни, стръмни пътни участъци във всички райони на града. Натоварено е движението и това затруднява работата на снегопочистващата техника.
Градският транспорт към момента се движи при зимни условия. Възстановен е пълният маршрут на автобусна линия № 49 до кв.“Клисура“ в Банкя. Единствено автобусите по линия № 93 се движат до площада в кв.“Драгалевци“, без да достигат до станцията Лифт – Драгалевци.
На места са се образували снегонавявания като в някои райони като Панчарево, между Околовръстен път – Лозен.
От Столична община се обръщат към всички шофьори и пешеходци с молба да бъдат внимателни. Движението се извършва при зимни условия, възможно е някъде да има заледявания.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Над 100 машини работят по републиканската пътна мрежа във Варненски регион, шест са групите на Военноморските сили за реагиране при зимна обстановка (ОБЗОР)

Над 100 машини работят по републиканската пътна мрежа във Варненски регион, шест са групите на Военноморските сили за реагиране при зимна обстановка (ОБЗОР)

10 Януари 2017 | 18:48 | Агенция "Фокус"
В. Над 100 машини работят по републиканската пътна мрежа във Варненски регион, шест са групите за реагиране на Военноморските сили (ВМС) при зимна обстановка. Това стана ясно от проведена пресконференция по повод очакваното ново влошаване на времето. На събитието присъстваха областният управител на Варна Стоян Пасев, контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили, комисар Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна, Румен Илиев, директор на Областно пътно управление – Варна.
Според анализа на Стоян Пасев за изминалите няколко дни, съпроводени с тежки метеорологични условия, по време на зимното бедствие са изведени четири родилки от населени места в бедстващи райони, като една от тях е родила преди да стигне до болнично заведение. С грамота на областния управител ще бъде награден багеристът, който е спасил родилката.
По време на зимното бедствие са евакуирани общо 36 души в областта. По данни на Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна броят им е по-малко от тези, евакуирани на 30 декември миналата година. По думите му по време на влошената обстановка екипите са реагирали на общо 83 броя произшествия, като 51 от тях могат да се свържат с усложнената зимна обстановка.
От над 100-те машини, които работят по републиканската пътна мрежа във Варненски регион -92 машини работят на републиканската пътна мрежа на територията на Варненска област, а 25 машини поддържат автомагистрала „Хемус“. Тези цифри обяви директорът на Областно пътно управление – Варна Румен Илиев.
За справяне със зимната обстановка са се активизирали и шест групи за реагиране на Военноморските сили. Контраадмирал Митко Петев обясни, че от тях са използвани три, като за всеки отделен случай и за всяка задача се пуска искане от областния управител, разрешава се от началника на отбраната, като действията се ръководят от командира на Военноморските сили чрез оперативната служба.
Тази нощ и утре се очаква ново влошаване на метеорологичната обстановка. Институциите обявиха, че са в готовност да я посрещнат, като авариралата техника е заменена с нова. Заради очакваното лошо време в много от училищата във Варна утрешният ден е обявен за неучебен. 11 януари е неучебен ден и за училищата в много от общините на територията на областта.
Деница НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Ограничава се движението на всички МПС по път I-2 Разград – Шумен

АПИ: Ограничава се движението на всички МПС по път I-2 Разград – Шумен

10 Януари 2017 | 18:32 | Агенция "Фокус"
Разград. Ограничава се движението на всички МПС по път I-2 Разград – Шумен, поради ограничение в съседните области. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Път I-6 е затворен за всички МПС в участъка Мъглиж – Гурково.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ловеч: Възстановено е движението по път I-3 Златна Панега - Коритна

Ловеч: Възстановено е движението по път I-3 Златна Панега - Коритна

10 Януари 2017 | 18:11 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Възстановено е движението по път I-3 Златна Панега - Коритна, където по-рано днес беше ограничено поради пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Недялко Славов, областен управител на Смолян: Продължава да вали обилен сняг в областта, интензивно се почистват пътищата от републиканската пътна мрежа

Недялко Славов, областен управител на Смолян: Продължава да вали обилен сняг в областта, интензивно се почистват пътищата от републиканската пътна мрежа

10 Януари 2017 | 17:59 | Агенция "Фокус"
Смолян. Продължава да вали обилен сняг в Смолян и областта, интензивно се извършва и почистването на пътищата от републиканската пътна мрежа. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян Недялко Славов – областен управител на Смолян. Към момента няма затворени пътища, но остават в сила въведените ограничения за движението на автомобилите. Всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. По думите му в община Смолян към момента остава обявеното частичното бедствено положение, защото снеговалежът създава проблем по общинската пътна мрежа, за да може да се действа по-мобилизирано, в режим на частично бедствено положение. Няма населени места без електрозахранване и без мобилни връзки. Няма и бедстващи хора.
Даниела БОЙКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Слушател на Радио „Фокус“ съобщи, че проходът Хаинбоаз е затворен и няма да бъде отворен до утре, по информация от полицията

Слушател на Радио „Фокус“ съобщи, че проходът Хаинбоаз е затворен и няма да бъде отворен до утре, по информация от полицията

10 Януари 2017 | 17:51 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Слушател на Радио „Фокус“ съобщи, че проходът Хаинбоаз е затворен и няма да бъде отворен до утре, по информация от полицията. Слушателят пътува с камион и уточни, че са обърнали и пътуват през прохода Шипка, където пътят е заснежен, но се пътува нормално.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министърът в оставка Лиляна Павлова: Ситуацията в страната се усложнява, въвеждат се сериозни ограничения за тежкотоварния трафик

Министърът в оставка Лиляна Павлова: Ситуацията в страната се усложнява, въвеждат се сериозни ограничения за тежкотоварния трафик

10 Януари 2017 | 17:40 | Агенция "Фокус"
София. Ситуацията се усложнява на територията на цялата страна, поради това се въвеждат сериозни ограничения за тежкотоварния трафик. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на брифинг в АПИ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите на Павлова ограничения няма на пътя София - Калотина по главния път София-Култа, по АМ „Люлин – АМ „Струма“ и АМ „Тракия“ от София до Зимница, както АМ „Марица“. По думите ѝ това са единствените пътни направления, отворени за преминаване. „Цялата републиканска пътна мрежа се затваря за тежкотоварния трафик. Очакваме най-рано утре сутринта да можем да отворим направленията“, каза тя. Министър Павлова апелира за спазване на ограниченията и добави ,че няма как да бъде отворено движението. Тя добави, че днес при отварянето на „Хемус“ е имало 6 завъртяни ТИР-ове.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Нида Ахмедов, кмет на Каолиново: Непроходим е участъкът Сини вир-Лятно

Нида Ахмедов, кмет на Каолиново: Непроходим е участъкът Сини вир-Лятно

10 Януари 2017 | 17:02 | Агенция "Фокус"
Шумен. Непроходим е участъкът Сини вир-Лятно на територията на община Каолиново. Там преспите са 3-метрови, за пробиването им е необходим е ротор, съобщи за Радио „Фокус“-Шумен кметът на Каолиново Нида Ахмедов. Той посочи, че достъп до двете села има по обходни пътища. Днес в 13,00 часа е отменено бедственото положение в общината, но сега отново е започнало да навява, което може да усложни обстановката. Няма изолирани населени места, достъп има до всички, но пътищата са все още проходими при тежки зимни условия. Доставят се хляб и стоки от първа необходимост. Няма селища без ток и вода. 11 януари ще бъде неучебен ден за учениците в общината.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Управляващата партия печели изборите в Албания. 26 юни 2017 г.
Управляващата партия печели изборите в Албания. 26 юни 2017 г.

ВИДЕО
Пресечен е канал за трафик на хора през аерогара София
Пресечен е канал за трафик на хора през аерогара София
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.