НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:36

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Атанас Стоилов, кмет на Аксаково: Работи се по разширяване на труднопроходимите участъци към селата в общината в посока Добрич

Инж. Атанас Стоилов, кмет на Аксаково: Работи се по разширяване на труднопроходимите участъци към селата в общината в посока Добрич

20 Януари 2017 | 10:46 | Агенция "Фокус"
Варна. Работи се по разширяване на труднопроходимите участъци към селата на територията на община Аксаково, които са в посока Добрич. Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Община инж. Аксаково Атанас Стоилов. По думите му към момента няма валежи, вятърът също е утихнал, което дава възможност да се работи по почистването на пътната мрежа. Вода и ток има във всички населени места, пътищата са проходими, но при много лоши зимни условия, каза още инж. Атанас Стоилов. Рано тази сутрин е започнало разширяване на участъците в посока село Орешак, след това ще се продължи към Климентово, Каменар и Долище. Друга мобилна група работи по разширяване на пътя между Крумово, Ботево, Радево, след това Новаково и Зорница.
„На този етап има достъп до всички села, но в голяма част от общината не може да пътува транспорт, който да обслужва населените места. Очакванията са до края на деня или утре пътищата да бъдат разширени“, каза инж. Стоилов. По думите му проблемът в района е силният вятър, като в много от селата има образували се големи преспи, особено в селата, които са в посока Добрич. „Затруднява ни това, че Областно пътно управление остава панорамния път от Аксаковска панорама към Кичево в посока Албена непроходим. По този начин общината се разделя на две части и за да се почистят селата Орешак, Климентово и Кичево, е необходимо техниката, която е базирана в Аксаково, да премине през цяла Варна, да почисти пътя към Кичево, за да може да влезе в другите населени места. Това е огромен разход на средства за общината и по този въпрос ще водя разговори с областния управител. Ситуацията е подобна всяка година“, подчерта кметът на Аксаково инж. Атанас Стоилов.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Атанас Стоилов, кмет на Община Аксаково: Затворен за движение е пътят Аксаковска Панорама – Кичево

Атанас Стоилов, кмет на Община Аксаково: Затворен за движение е пътят Аксаковска Панорама – Кичево

18 Януари 2017 | 13:39 | Агенция "Фокус"
Аксаково. Затворен за движение е пътят Аксаковска Панорама – Кичево. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Община Аксаково Атанас Стоилов. „Пътищата на територията на общината са проходими, но при тежки зимни условия. Има силен вятър и слабо снегонавяване, но няма затворени пътища засега. Пътят от Аксаковска Панорама нагоре към Добрич е затворен за автомобили над 12 т. Проблем имаме с това, че отново е затворен пътят, който е от Аксаковска Панорама, панорамния път към Кичево, и по този начин много трудно се осъществява почистването на общината, в частта, която е към Кичево. За да стигнат почистващите машини до Киево – Орешак – Осеново, преминават през Варна и по този начин губят 3 – 4 часа“, обясни ситуацията Атанас Стоилов. По думите му очакванията са за по-добра обща картина до края на деня, тъй като прогнозата за времето очертава вятърът да стихне. „Надяваме се абсолютно всичко да бъде възстановено, както беше преди един ден. Проблеми с водоподаването имаше само в град Игнатиево, но от вчера аварията е отстранена. На този етап няма сигнали от населените места за проблеми. Спрели сме автобусите, оставили сме ги да вървят само по пътя Аксаково – Игнатиево – Слънчево, където има повече хора на работа. Горе по селата са спорни защото е проблематично и наистина по пътя, който е след Аксаковска Панорама има доста по-силен вятър и доста повече сняг вали“, каза още кметът.
Деница НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Автомобил е изтеглен от преспите, след като се е движил с несъобразена скорост по пътя Карлово-София, в района на село Кърнаре

Пловдив: Автомобил е изтеглен от преспите, след като се е движил с несъобразена скорост по пътя Карлово-София, в района на село Кърнаре

18 Януари 2017 | 12:07 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Автомобил е изтеглен от снежните преспи, след като се е движил с несъобразена скорост по път I-6 Карлово-София, в района на село Кърнаре, община Карлово, и е напуснал пътното платно. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Боньо Бонев, кмет на населеното място. По думите му пътният инцидент е станал тази сутрин, когато пътните настилки са били заснежени. Няма пострадали при произшествието.
„Почистени и обработени са пътните настилки в района карловското село Кърнаре. Проходим, почистен и опесъчен е и главния път Карлово-София. Тази сутрин пътят беше занемарен, но вече всичко е в нормални граници. Няма затворени пътища. Остава затворен единствено проходът Троян-Кърнаре“, обясни кметът на селото Боньо Бонев. Той посочи, че снежната покривка в село Кърнаре е около 20 см.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Русе: Път I-5 Русе - Бяла товарните МПС над 12 тона задължително с вериги посока Бяла

Русе: Път I-5 Русе - Бяла товарните МПС над 12 тона задължително с вериги посока Бяла

11 Януари 2017 | 11:05 | Агенция "Фокус"
Русе. Път I-5 Русе - Бяла товарните МПС над 12 тона задължително с вериги посока Бяла. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Работи се за овладяване на обстановката на територията на областта

Шумен: Работи се за овладяване на обстановката на територията на областта

11 Януари 2017 | 10:57 | Агенция "Фокус"
Шумен. Работи се за овладяване на обстановката на територията на област Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация - Шумен. Обстановката на територията на област Шумен остава сложна. Отворена за движение е автомагистрала Хемус, като МПС над 12 т. трябва да се движат с вериги. Отворен е и пътят за Търговище. Затворени за движение на всички МПС са пътищата за Русе, Силистра и Ришки проход, затворени са и всички пътища втори и трети клас от републиканската пътна мрежа. Работи се за поетапно разчистване и отваряне на пътищата. Предприети са действия за овладяване на ситуацията във всички общини. Областният управител Донка Иванова разговаря по телефона с всички кметове на общини, които докладваха обстановката и мерките, които вземат за нормализиране на обстановката. По информация от 10.00 ч. няма населени места без ток и вода, навсякъде е доставен хляб и няма бедстващи хора. В община Велики Преслав обстановката е нормална, общинските пътища са проходими. В община Никола Козлево всички общински пътища са проходими, работи се в момента по републиканските пътища Никола Козлево - Пет могили - Векилски и Никола Козлево - Цани Гинчево - Зърнево. В община Нови пазар проблемен е пътят Избул-Върбяне- Войвода до границата с Каолиново и се работи по този участък, останалите пътища за проходими. В община Върбица обстановката е нормална, общинските пътища са почистени и има достъп до всички населени места. В община Каспичан общинските пътища са почистени с изключение на пътя Нови пазар- Плиска, където се работи и от двете посоки за неговото разчистване. В община Венец общинските пътища са затворени, отворен е пътят само до селата Осеновец и Изгрев, в момента работят в посока Черноглавци и Габрица. В община Хитрино общинската пътна мрежа е затворена и се работи по разчистването на пътищата. В община Каолиново има големи навявания, навсякъде пътищата са пробити, но продължават да работят за проходимостта на пътищата. В община Смядово общинските пътища са разчистени и до всички села имат достъп. По-късно през деня ще стане ясно в кои от общините и утре няма да има учебен процес.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимира Анастасова, кмет на Долни чифлик: Утежнена е обстановката в общината, няма достъп до 5 населени места

Красимира Анастасова, кмет на Долни чифлик: Утежнена е обстановката в общината, няма достъп до 5 населени места

11 Януари 2017 | 10:52 | Агенция "Фокус"
Долни чифлик. Утежнена е обстановката в община Долни чифлик. Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Община Долни чифлик Красимира Анастасова. 5 села в общината – Кривини, Солник, Бърдарево, Голица и Булаир, са без ток и вода. В момента машини на военните помагат да се пробие пътят до тези села. „Наши машини чистиха до полунощ, но аварираха. На места снегът достига до 1,5 метра. Ситуацията е много сериозна“, допълни кметът. Тя каза още, че е направена организация за почистване, като рано тази сутрин е започнало почистването на основните пътни артерии, но за момента до тези пет села достъп няма. Красимира Анастасова отбеляза, че до вчера достъпът до всички населени места е бил осигурен и пътищата са били опесъчени, но снощи обстановката се е влошила заради силен вятър и снеговалеж. Учебният процес на територията на общината е преустановен със заповед на кмета. До края на седмицата няма да работят и детските градини. „При необходимост имаме готовност да организираме сборни групи в детските градини“, каза още кметът Красимира Анастасова. Към момента на територията на общината няма обявено бедствено положение.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Отворен за движение на всички МПС–та е пътят Бургас - Петолъчката

Бургас: Отворен за движение на всички МПС–та е пътят Бургас - Петолъчката

11 Януари 2017 | 10:50 | Агенция "Фокус"
Бургас. Отворен за движение на всички МПС–та е пътят Бургас - Петолъчката, Айтоски проход също е отворен, но с ограничение за тежкотоварни автомобили над 12 т, отворен е и Ришки проход, където ограничението е за автомобили над 3.5 тона, съобщиха от Областна администрация Бургас. Бургас - Слънчев бряг - Варна е отворен за движение за автомобили под 12 т., но в обратната посока от Слънчев бряг за Бургас все още е затворен, извършва се почистване. Няма подадени сигнали за бедстващи хора в област Бургас на телефон 112 към 10.00 часа.
По-рано днес по информация от Областно пътно управление в Бургас съобщиха, че отворени за движение са пътните отсечки Бургас-Малко Търново, Бургас – Царево, Бургас-Средец-Елхово, но с ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т.
154 машини на снегопочистващите фирми чистиха пътищата от репубиканската мрежа тази нощ. 2860,00 тона пясък, 1079,00 тона луга,1850,00 тона сол и 21,15 тона калциев двухлорид са използвани само през вчерашния ден.
По последна информация на ЕВН 42 са населените места в региона, частично или цялостно останали без електричество. Авариите са предимно в общините Созопол, Приморско, Камено, Средец, Поморие, Бургас. Всички налични екипи на дружеството работят за отстраняване на проблемите с електрозахранването, но метерологичните условия, и на места трудния достъп, усложняват работата на техниците.
Въпреки многократните апели на институциите, много хора са предприели пътувания, което е довело до закъсване на автомобилите и искания за евакуация. Над 17 са сигналите за бедстващи хора на територията на област Бургас постъпили през нощта на телефон 112, на всички тях е реагирано незабавно. Екипи на пожарната, областно пътно управление или съответните общини са евакуирали над 54 души. Към настоящия момент няма сигнали за бедстващи хора или такива, които се нуждаят от медицинска помощ.
Пристанището в града остава затворено, Летище Бургас приема полети. От БДЖ не съобщават за аварирали влакове, движението се извършва по направление, възможни са закъснения.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Светлин Бонев, областен управител на Търговище: Най-проблемни са третокласната пътна мрежа в Омуртажко и навяванията край село Здравец

Светлин Бонев, областен управител на Търговище: Най-проблемни са третокласната пътна мрежа в Омуртажко и навяванията край село Здравец

11 Януари 2017 | 10:50 | Агенция "Фокус"
Търговище. Най-проблемни са третокласната пътна мрежа в Омуртажко и навяванията по пътя Търговище - Попово край село Здравец. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Шумен Светлин Бонев, областен управител на Търговище. По думите му пътищата първи клас в областта са проходими, пуснато е движението и на камиони, но с вериги. При село Бистра роторен снегорин е пробил пътя, за Разград се пътува по обходен маршрут и вторият вариант е през Бистра. Роторен снегорин ще продължи да работи по разчистването на старите навявания преди село Здравец, заяви Бонев. „Там ще работят по възможност с роторна машина от Попово“, каза той. Остава тежка обстановката в Омуртаг, като днес отново с АТС са правени доставки до селата. Верижна машина оказва съдействие на ВиК в село Кънево. „Там спасяват екип, който е бил на авария, 50 часа помпирът не е сменян, помпите са замръзнали, заради нарушено подаване на електричество и верижна машина ще окаже съдействие“, каза Бонев. Спрял е снеговалежът, продължава да се разчиства новият сняг, той изрази надежда в рамките на деня да се справят. По думите му обстановката е нормална при тежки зимни условия. Сутринта две места в община Антоново са били без ток - Старчище и Таймище, аварийни групи работят по възстановяването на ел. захранването.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Проблеми с електроенергията и водата има в няколко населени места в общината

Бургас: Проблеми с електроенергията и водата има в няколко населени места в общината

11 Януари 2017 | 10:43 | Агенция "Фокус"
Бургас. Все още съществуват проблеми с енергоснабдяването и водоподаването в някои от селата в община Бургас, съобщиха от Община Бургас. Към 9.00 часа сутринта без ток и вода са Рибарското селище Ченгене скеле и село Извор. Проблеми с тока имат и 24 къщи в село Димчево, а село Маринка е без вода. Екипи на EVN и ВиК отстраняват авариите.
Остава затворена отсечката Меден рудник – Твърдица. В момента трасето се обработва от снегорини. Снощи, въпреки забраната, два автомобила са влезли в забранения участък и са закъсали. Двама от пътниците – двойка младежи, са били прибрани в дома на кмета на Твърдица. Преди минути беше отворена отсечката Твърдица – Маринка.
Автобусите на „Бургасбус“ се движат нормално спрямо зимните условия. Градските линии са обезпечени изцяло. Към момента е спряно превозването на пътници към Българово, където снегът е над 1 метър, Драганово и Брястовец. Пътят към Българово е затворен и в отбивката от автомагистрала Тракия, и от страната на пътя Ветрен – Айтос.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Възстановено е движението по път III-293 Добрич- Крушари за леки до 3.5 тона

Добрич: Възстановено е движението по път III-293 Добрич- Крушари за леки до 3.5 тона

11 Януари 2017 | 10:40 | Агенция "Фокус"
Добрич. Възстановено е движението по път III-293 Добрич- Крушари за леки до 3.5 тона. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Айтоски проход е отворен за МПС до 12 тона

Бургас: Айтоски проход е отворен за МПС до 12 тона

11 Януари 2017 | 10:39 | Агенция "Фокус"
Бургас. Айтоски проход е отворен за МПС до 12 тона. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Осигурен е достъп до всички населени места в общината, доставката на стоки от първа необходимост се извършва без проблеми

Кюстендил: Осигурен е достъп до всички населени места в общината, доставката на стоки от първа необходимост се извършва без проблеми

11 Януари 2017 | 10:35 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Осигурен е достъп до всички населени места в Кюстендил, доставката на стоки от първа необходимост се извършва без проблеми. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Ивайло Чалъков, експерт „Управление на кризи” към Община Кюстендил. по думите му след снощния снеговалеж е извършено почистване на общинската пътна мрежа, съгласно изготвения оперативен план за пътно поддържане. Остава да се почистят махленските пътища в селата, които са ангажимент на кметовете и на кметските наместници. „До всички населени места има достъп, доставчиците на хляб и на стоки от първа необходимост извършват зареждане на магазините в селата”, каза Ивайло Чалъков. На територията на общината няма бедстващи хора. Не са подавани сигнали за населени места без електрозахранване.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Силистра: Възстановено е движението на МПС до 12 т по път I-7 от Силистра до границата с област Шумен и по път II-71 от Силистра до границата с област Добрич

Силистра: Възстановено е движението на МПС до 12 т по път I-7 от Силистра до границата с област Шумен и по път II-71 от Силистра до границата с област Добрич

11 Януари 2017 | 10:18 | Агенция "Фокус"
Силистра. Силистра: Възстановено е движението на МПС до 12 т по път I-7 от Силистра до границата с област Шумен и по път II-71 от Силистра до границата с област Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Хасково: Обстановката в областта остава сложна, навсякъде снегът е на преспи, които трудно се пробиват и се налага включване на роторни снегорини

Хасково: Обстановката в областта остава сложна, навсякъде снегът е на преспи, които трудно се пробиват и се налага включване на роторни снегорини

11 Януари 2017 | 10:17 | Агенция "Фокус"
Хасково. Обстановката в областта остава сложна. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково. Новият снеговалеж на места надхвърля 50 см. Най-много сняг падна през нощта в село Елена-там новата покривка е 70 см. Във Вълче поле в родопската част на областта е 60 см, в Сакар в района на Изворово около 30 см. В село Орешец покривката надхвърля 55 см, в Меричлери – 30 см, а в Стамболово – 40 см. Средно за областта новият сняг е половин метър, най-малко е в Любимец - 25 см. Важно е да се знае, че навсякъде снегът е на преспи, които трудно се пробиват и се налага включване на роторни снегорини.
„Пътищата в областта са проходими при зимни условия, има отделни участъци с временни ограничения. Най-важното е, че няма бедстващи хора, до всички населени места има достъп за снабдяване със стоки и за оказване на медицинска помощ“, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Държа да подчертая, че при поредната ми обиколка в областта рано сутринта установих, че хората са се вслушали в съветите ни и не пътуват, освен ако не е наложително. Благодаря на всички за разбирането, което проявяват. Обстановката наистина е сложна и уверявам Ви институциите и службите правят всичко възможно, за да се справят със ситуацията“, допълни той.
За първи път през този период на обилен снеговалеж имаме проблеми с електрозахранването. В община Димитровград има 4 населени места без ток: това са селата Райново, Злато поле, Долно Белево и Брод.
В община Хасково от снощи без ток са 6 села- Стойково, Подкрепа, Родопи, Динево, Стамболийски и Любеново. „В момента се работи на място за отстраняване на авариите по мрежата. В постоянна връзка съм с EVN и ме уверяват, че до няколко часа електроподаването ще бъде възстановено“, съобщи Станислав Дечев.
В община Харманли е затворена отсечката Харманли- Остър камък –Ефрем. По пътя Харманли- Симеоновград вече е възстановено движението. Вечерта там имаше аварирал камион, но сега е отстранен от платното.
Всички пътищата в община Хасково са отворени, рано тази сутрин по пътя за Узунджово имаше аварирал лек автомобил, но към този час вече е изтеглен и пътят е отворен. Пътят за Симеоновград е проходим, там са разбивани огромни преспи, но сега движението е нормално за зимните условия и сериозната снежна покривка от 45 см за Симеоновградско.
По пътя Тополовград – Харманли и Тополовград-Радовец движението е преустановено за всички МПС. Всички автомобили в Тополовградско трябва да са с вериги. В района на Сакар няма бедстващи хора и няма недостъпни места, електрозахранването и водоподаването не са прекъснати.
Пътят Ивайловград - Крумовград е затворен за всички МСП, заради сериозна снежна покривка и големи снегонавявания. Пътят Ивайловград - Любимец е отворен само за леки автомобили.
В останалите общини в област Хасково няма аварии, инциденти и специални ограничения. ВиК Хасково работи с екипите на енергодружеството за отстраняване на аварии на помпени станции, които захранват Хасково, Ивайловград и Минерални бани и уверяват, че до сериозни проблеми с водозахранването няма да се стигне.
Според метеоролозите в ранния следобед ще започне да вали нов сняг. Очаква се в южната част на областта да натрупа доста, в Хасково се очакват нови 10 сантиметра.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път ІІ-55 Велико Търново – Гурково

Велико Търново: Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път ІІ-55 Велико Търново – Гурково

11 Януари 2017 | 10:10 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път ІІ-55 Велико Търново – Гурково (проход „Републиката“). Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Временно движението се осъществява само в изпреварващата лента при км 31 по АМ „Хемус“ поради пътнотранспортно произшествие

София: Временно движението се осъществява само в изпреварващата лента при км 31 по АМ „Хемус“ поради пътнотранспортно произшествие

11 Януари 2017 | 10:08 | Агенция "Фокус"
София. Временно движението се осъществява само в изпреварващата лента при км 31 по АМ „Хемус“ (София - Ботевград) поради пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Отпадат ограниченията за моторни превозни средства над 12 тона по пътя Кюстендил – ГККП „Гюешево“

Кюстендил: Отпадат ограниченията за моторни превозни средства над 12 тона по пътя Кюстендил – ГККП „Гюешево“

11 Януари 2017 | 09:58 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Отпадат ограниченията за моторни превозни средства над 12 тона по пътя Кюстендил – ГККП „Гюешево“. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил дежурният в Областно пътно управление – Кюстендил. Поради сложни планински и атмосферни условия е ограничено движението на моторни превозни средства между селата Уши и Трекляно. Ограничението е валидно за зимния сезон, до 31 март 2017 година. Продължава почистването и опесъчаването на републиканските пътища. Извършва се почистване и на пътя в Осоговска планина.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Обстановката в община Генерал Тошево остава тежка, 50 души са били евакуирани през последното денонощие

Добрич: Обстановката в община Генерал Тошево остава тежка, 50 души са били евакуирани през последното денонощие

11 Януари 2017 | 09:56 | Агенция "Фокус"
Добрич. Обстановката в община Генерал Тошево остава тежка, съобщиха от Общината, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Всички пътища са затворени за движение. Метеорологичните условия се подобряват и отново започва координирани действия по почистване на републиканската и общинската пътни мрежи на територията на общината. Приоритетно се работи по отваряне на републикански път II 29 Добрич – Ген. Тошево – Кардам, който последно е бил затворен снощи. По всички постъпили сигнали в Кризисния щаб през последното денонощие са предприети действия. Евакуирани са повече от 50 бедстващи, закъсали на територията на общината, като 20 от тях са настанени да пренощуват в Генерал Тошево. Към момента няма бедстващи лица извън населените места. Прекъснати са електрозахранването и водоподаването в голяма част от населените места. Дежурни екипи на „Енерго-Про“ и ВиК полагат усилия да възстановят електрозахранването и водоподаването в рамките на деня. Кризисният щаб за пореден път апелира да не се предприемат пътувания. При крайна неотложност гражданите могат да подават сигнали на телефон 112 и 05731/ 22 83. Информация за състоянието и проходимостта на пътната мрежа на територията на общината ще бъде публикувана на сайта на общината веднага, след като има промяна в общата обстановка. Остава в сила и обявеното бедствено положение в Община Добричка.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габрово: Остава усложнена зимната обстановка на територията на общината, основните усилия са насочени към почистване на пътищата към селата

Габрово: Остава усложнена зимната обстановка на територията на общината, основните усилия са насочени към почистване на пътищата към селата

11 Януари 2017 | 09:53 | Агенция "Фокус"
Габрово. Остава усложнена зимната обстановка на територията на община Габрово след обилния и продължителен снеговалеж, съобщават от пресцентъра на Общината. Височината на снежната покривка в градската част е над 60 см, а по високите места, поради навявания, достига над метър. Тази нощ приоритетно са уширявани основните улици в града. Придвиждането в стръмните участъци все още е затруднено. Продължава почиствнето на градската улична мрежа с всички налични изправни машини. Основните усилия са насочени към почистване на пътищата към селата, след което ще продължи почистването на вътрешните улици. Снегопочистването на пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци се извършва от машини на Обласно Пътно управление. Общински пътнически транспорт обслужва със закъснение вътрешните градски линии.
Актуална информация за обслужването на вътрешноградските линии може да бъде получена на телефон 066 80 69 49, в интервала от 04.00 до 22.00 часа, а за междуселищните и междуградските линии – на телефон 066 80 55 66, в интервала от 06.00 до 20.00 часа.
Към настоящия момента няма населени места без електрозахранване на територията на общината.
Възстановено е движението през проход „Шипка, като е забранено движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория 4 до 31 март 2017 г.
Обстановката на Узана също е усложнена, има снегонавявания. Височината на снежната покривка там е 115 см, температурата на въздуха – минус 17°. Пътят до Узана, както и пътните артерии между базите се почистват. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги.
До момента на телефоните на Общински съвет по сигурност не са получени сигнали за бедстващи хора. В критична ситуация гражданите могат да потърсят помощ на тел. 112.
Поради затрудненото движение в стръмните участъци на града, намалените от натрупания сняг габарити на улиците, както и предвид усложняващата се зимна се обстановка, Община Габрово апелира гражданите да ограничат ползването на лични превозни средства, освен ако не е крайно необходимо.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: Проходим при зимни условия е пътят през прохода „Петрохан“, остава забраната за движение на автомобили на 12 тона

Монтана: Проходим при зимни условия е пътят през прохода „Петрохан“, остава забраната за движение на автомобили на 12 тона

11 Януари 2017 | 09:42 | Агенция "Фокус"
Монтана. Проходим при зимни условия е пътят през прохода „Петрохан“, там снежната покривка достига до 40 см, съобщиха от ОПУ - Монтана за Радио „Фокус“ – Видин. Остава забраната за преминаване през „Петрохан“ на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Почистен, обработен е пътят I-1 Монтана – Видин. Трафикът по този път е натоварен, пътуват предимно тежкотоварни автомобили в посока от и за Дунав мост 2. По път III-112 Монтана - Славотин - Добри дол е ограничено движение за всички МПС поради снегопочистване.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Адриан Петров, зам.-областен управител на Смолян: Нормална при зимни условия е обстановката в областта, остават въведените ограничения за движение

Адриан Петров, зам.-областен управител на Смолян: Нормална при зимни условия е обстановката в областта, остават въведените ограничения за движение

11 Януари 2017 | 09:37 | Агенция "Фокус"
Смолян. Нормална при зимни условия е обстановката в Смолянска област. Това съобщи за Радио „Фокус” – Смолян зам.-областният управител Адриан Петров. Няма затворени пътища, но към момента остават въведените ограничения за движението в областта да се извършва с вериги. „Тази нощ успяхме да се справим с обилния снеговалеж и овладяхме ситуацията. В момента няма валежи и очаквам до средата на деня да отпаднат въведените ограничения, макар че отново се очакват снеговалежи”, каза Петров. По думите му няма сигнали за бедстващи хора на територията на областта, няма и населени места без електрозахранване.
Даниела БОЙКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Илия Илиев: Всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Кърджали са проходими, няма населени места без ток и вода

Илия Илиев: Всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Кърджали са проходими, няма населени места без ток и вода

11 Януари 2017 | 09:26 | Агенция "Фокус"
София. Всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Кърджали са проходими при зимни условия. Има ограничение за камионите над 12 тона за цялата област, съобщи за Радио „Фокус“ областният управител на Кърджали Илия Илиев. „Към този час няма населени места без ток и вода. Няма бедстващи хора на територията на областта. Има създадена организация, от електроразпределителното дружество имат готовност с 20-30 допълнителни екипи, които да реагират при прекъсване на тока някъде. Пътищата също се обработват и почистват“, увери още Илиев.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Видин: Проходима е третокласната пътна мрежа в областта

Видин: Проходима е третокласната пътна мрежа в областта

11 Януари 2017 | 09:24 | Агенция "Фокус"
Видин. Проходима е третокласната пътна мрежа във Видинска област, пътищата се почистват и обработват. Това каза за Радио „Фокус” – Видин дежурният служител в Областно пътно управление – Видин. Той посочи, че 21 машини са излезли рано тази сутрин да почистват пътищата по републиканската пътна мрежа. Трафикът по главен път Е-79 е натоварен, пътуват предимно тежкотоварни камиони, най-много камиони в посока за София се движат между Видин и Дунавци. Патрул на ОДМВР отбиваше към 9.00 часа сутринта ТИР-овете на изхода на Видин в посока към София. Проходими са пътищата към трите гранични пункта във Видинска област – „Дунав мост 2”, „Връшка чука” и „Брегово”. Подходите към „Дунав мост 2” са почистени и опесъчени. Във Видин улиците са почистени и обработени, повече автомобили се движат в централната градска част и по булевард „Панония”.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Пътищата в общината са проходими при тежки зимни условия

Стара Загора: Пътищата в общината са проходими при тежки зимни условия

11 Януари 2017 | 09:22 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Затворен е пътят Стара Загора – Хрищени. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Два тира и няколко коли са закъсали на Хрищенско шосе и са блокирали движението. В момента се работи по изтеглянето им и отварянето на пътя – съобщи зам.-кметът Йордан Николов. 4 високопроходими машини в момента преминават, за да извозят хората, пътуващи от Хрищени за Стара Загора. До два часа пътят ще бъде почистен и отворен. Проправя се маршрут и през с. Колена, откъдето да минат градските автобуси, уточни зам-кметът.
Затворен е и пътят Оряховица- Братя Кунчеви. Направлението се обслужва от градските автобуси по път II-66 - за Нова Загора.
Пътищата в община Стара Загора са проходими при тежки зимни условия. Необходимо е водачите да се съобразяват с тях.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по път III-112 Монтана - Добри дол

Монтана: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по път III-112 Монтана - Добри дол

11 Януари 2017 | 09:19 | Агенция "Фокус"
Монтана. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по път III-112 Монтана - Добри дол. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Движението на автомобили до 12 тона е възстановено през проход "Обзорски"

Бургас: Движението на автомобили до 12 тона е възстановено през проход "Обзорски"

11 Януари 2017 | 09:18 | Агенция "Фокус"
Бургас. Движението на автомобили до 12 тона е възстановено през проход "Обзорски". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Отпадат ограниченията  за движение на МПС над 12 т в посока София по път I-3 Велико Търново - Коритна и по път I-4 Плевен - Ботевград

АПИ: Отпадат ограниченията за движение на МПС над 12 т в посока София по път I-3 Велико Търново - Коритна и по път I-4 Плевен - Ботевград

11 Януари 2017 | 09:16 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Отпадат ограниченията за движение на МПС над 12 т в посока София по път I-3 Велико Търново - Коритна и по път I-4 Плевен - Ботевград. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Път II-55 Нова Загора - Гурково е отворен за всички МПС

Сливен: Път II-55 Нова Загора - Гурково е отворен за всички МПС

11 Януари 2017 | 09:16 | Агенция "Фокус"
Сливен. Път II-55 Нова Загора - Гурково е отворен за всички МПС. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Русе: Възстановено е движението на автомобили до 3,5 тона по път II-21 Русе - Силистра

Русе: Възстановено е движението на автомобили до 3,5 тона по път II-21 Русе - Силистра

11 Януари 2017 | 09:14 | Агенция "Фокус"
Русе. Възстановено е движението на автомобили до 3,5 тона по път II-21 Русе - Силистра. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Отпадат ограниченията на МПС над 12 тона по път I-1 Видин - София и по път I-6 Перник - Кюстендил - ГККП "Гюешево"

АПИ: Отпадат ограниченията на МПС над 12 тона по път I-1 Видин - София и по път I-6 Перник - Кюстендил - ГККП "Гюешево"

11 Януари 2017 | 09:10 | Агенция "Фокус"
София. Отпадат ограниченията на МПС над 12 тона по път I-1 Видин - София и по път I-6 Перник - Кюстендил - ГККП "Гюешево". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Видин: Отпадат ограниченията по път I-1 Видин - Монтана на територията на областта

Видин: Отпадат ограниченията по път I-1 Видин - Монтана на територията на областта

11 Януари 2017 | 09:09 | Агенция "Фокус"
Видин. Отпадат ограниченията по път I-1 Видин - Монтана на територията на област Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Отпадат ограниченията на АМ "Хемус" на територията на областта

Варна: Отпадат ограниченията на АМ "Хемус" на територията на областта

11 Януари 2017 | 09:08 | Агенция "Фокус"
Варна. Отпадат ограниченията на АМ "Хемус" на територията на област Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя за ГКПП – Гюешево

Кюстендил: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя за ГКПП – Гюешево

11 Януари 2017 | 09:07 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя за ГКПП – Гюешево. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил дежурният в Областно пътно управление – Кюстендил. Екипите работят по почистването на пътя за граничния пункт, очаква се до няколко часа временното ограничение да отпадне. Остава затворена пътната отсечка от Рилски манастир до Кирилова поляна. Пътят остава затворен до 16 януари. Пътят Бобов дол - Жедна е отворен за моторни превозни средства до 3.5 тона. Без ограничения се извършва движението по автомагистрала „Струма” и път Е-79. Пътните настилки навсякъде са заснежени и хлъзгави.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ямбол: Снегопочистваща техника разширява пътят Елхово - Граничен пункт Лесово, за да бъдат пуснати тежкотоварните автомобили

Ямбол: Снегопочистваща техника разширява пътят Елхово - Граничен пункт Лесово, за да бъдат пуснати тежкотоварните автомобили

11 Януари 2017 | 09:02 | Агенция "Фокус"
Ямбол. Снегопочистваща техника разширява пътят Елхово - Граничен пункт Лесово, за да бъдат пуснати тежкотоварните автомобили, предаде кореспондентът на Радио „Фокус“ – Сливен. Пътищата са трудно проходими. Единственият път за Бургас остава Ямбол – Елхово - Блярово - Средец. Ограниченията за пътуване през Войника и Стефан Караджово за Бургас остават, затворен е и пътят от пътен възел "Петолъчката" за Бургас. На автомагистрала "Тракия" от пътен възел "Зимница" до Бургас движението е спряно за всички превозни средства.
Дора ЯНУЗОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: 42 машини на Областно пътно управление обработват републиканските пътища в региона

Варна: 42 машини на Областно пътно управление обработват републиканските пътища в региона

11 Януари 2017 | 08:57 | Агенция "Фокус"
Варна. 42 машини на Областно пътно управление – Варна обработват републиканските пътища в региона. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Областно пътно управление. Към този момент са отворени пътищата Варна – Кичево, автомагистрала „Хемус“ – за автомобили до 3.5 тона, старият път Варна – София до Повеляново, като е въведено ограничение за движение на моторни превозни средства до 12 тона. Отворен е също участъкът от Неофит Рилски до Девня, но е въведено ограничение за движение на моторни превозни средства до 3.5 тона. Отворени за движение са още пътят Девня – Дъбравино и Суворово – Девня.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стоян Пасев, областен управител на Варна: 10 автомобила са изтеглени от пътищата в региона през изминалата нощ

Стоян Пасев, областен управител на Варна: 10 автомобила са изтеглени от пътищата в региона през изминалата нощ

11 Януари 2017 | 08:54 | Агенция "Фокус"
Варна. 10 автомобила са изтеглени от пътищата във Варненско през изминалата нощ. Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна областният управител Стоян Пасев. Той допълни, че 5 населени места в областта са без електрозахранване, като в село Голица екипите вече са отстранили аварията и електрозахранването е възстановено. Работата продължава с помощта на военна техника, каза още областният управител. През денонощието е работено и по сигнал за гражданин, който се е нуждаел от спешна помощ след инсулт. Линейката е пристигнала на адрес, но е имало пострадал медик, заради което се е наложило пристигането на втора линейка. Пациентът е настанен в болница „Света Марина“ във Варна.
Областният управител посочи още, че основните булеварди във Варна са почистени. Изцяло отворен е и пътят Варна – кв. „Виница“.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ловеч: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в участъка Ботевград - Ябланица в посока Ябланица на АМ "Хемус"

Ловеч: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в участъка Ботевград - Ябланица в посока Ябланица на АМ "Хемус"

11 Януари 2017 | 08:54 | Агенция "Фокус"
София. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в участъка Ботевград - Ябланица в посока Ябланица на АМ "Хемус". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габрово: Ограничено е движението на автомобили над 12 тона на територията на областта

Габрово: Ограничено е движението на автомобили над 12 тона на територията на областта

11 Януари 2017 | 08:42 | Агенция "Фокус"
Габрово. Заснежени, но обработени, са пътните настилки на територията на област Габрово. Това съобщи за Радио „Фокус” - Велико Търново дежурният в Областно пътно управление – Габрово. Времето в цялата област е облачно. Температурата на въздуха е от минус 14 градуса до минус 8 градуса. През прохода "Шипка" се преминава без проблеми. Там е забранено движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31 март 2017 г.
Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област. Не са регистрирани и пътни инциденти в областта. 31 броя машини на Областно пътно управление извършват почистване и опесъчаване на територията на областта.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Няма затворени пътни участъци в община Казанлък

Стара Загора: Няма затворени пътни участъци в община Казанлък

11 Януари 2017 | 08:39 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Няма затворени пътни участъци в община Казанлък. Почистени са пътните настилки в община Казанлък, каза за Радио „Фокус“ директорът на Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ Николай Чалъков. Той поясни, че от 2 часа през нощта екипи на предприятието работят по почистване на пътищата и към момента няма затворени пътни участъци. Автобусите от градския транспорт се придвижват свободно и превозват пътници от селата към града и обратно.
Почистени са главни улици в централната част на града и в кварталите и в момента се почистват и по-второстепенни. Свободен е достъпът от и до важни административни сгради, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, Бърза помощ, Поликлиника, до детските и учебни заведения.
Близо 120 души работници на Общинското предприятие почистват тротоарите и пространствата около спирките.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Път I-2 Шумен - Варна е отворен за движение на автомобили до 3.5 тона

АПИ: Път I-2 Шумен - Варна е отворен за движение на автомобили до 3.5 тона

11 Януари 2017 | 08:32 | Агенция "Фокус"
Варна. Път I-2 Шумен - Варна е отворен за движение на автомобили до 3.5 тона. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Затворени за тежкотоварни автомобили над 12 тона са високопланинските проходи „Предел“ и „Папаз чаир“

Благоевград: Затворени за тежкотоварни автомобили над 12 тона са високопланинските проходи „Предел“ и „Папаз чаир“

11 Януари 2017 | 08:32 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Затворени за тежкотоварни автомобили над 12 тона са високопланинските проходи „Предел“ и „Папаз чаир“. Нормално интензивен е трафикът по главен път Е-79 и второкласен път 19 Симитли - Гоце Делчев. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин дежурният служител в Областно пътно управление - Благоевград. Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона на третокласен път 197 Гоце Делчев - Сатовча - Доспат, само в посока Сатовча - Доспат, поради почистване на пътя; както и на третокласен път 198 в района на Попови ливади от село Катунци до Гоце Делчев. От Областно пътно управление отправят апел към водачите на превозни средства да шофират внимателно като се съобразяват с метеорологичната обстановка.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път I-9 Варна - Бургас в участъците Бургас - Сарафово - Поморие и Варна - Старо Оряхово

АПИ: Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път I-9 Варна - Бургас в участъците Бургас - Сарафово - Поморие и Варна - Старо Оряхово

11 Януари 2017 | 08:29 | Агенция "Фокус"
Бургас. Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път I-9 Варна - Бургас в участъците Бургас - Сарафово - Поморие (само в посока Поморие) и Варна - Старо Оряхово. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Затворен за движение на всички МПС път І-6 от границата с област Стара Загора – Сливен и второкласния път Гурково – Нова Загора

Сливен: Затворен за движение на всички МПС път І-6 от границата с област Стара Загора – Сливен и второкласния път Гурково – Нова Загора

11 Януари 2017 | 08:28 | Агенция "Фокус"
Сливен. Заснежени, заледени, но обработени са пътищата в област Сливен, съобщи за Радио "Фокус" - Сливен дежурният в Областно „Пътно управление“. Сняг продължава да вали в района на Твърдица и Котел, там духа и силен вятър. Въведени са ограниченията за движение в областта. Забранено е движението на автомобили над 10 тона през Котленски и Твърдишки проход. Там продължава да се чисти и опесъчава. Остава целогодишното ограничение за прохода „Вратник“ – забранено движение за камиони над 10 тона. Затворен за движение на всички МПС път І-6 от границата с област Стара Загора – Сливен и второкласния път ІІ-55 Гурково – Нова Загора. Ограничено е движението за всички автомобили поради обилен снеговалеж по пътя Тича - Омуртаг (Котленски проход). По пътя Кипилово-разклона за Твърдишки проход е ограничено движението на камиони над 10т. Третокласния път Конаре-Твърдица е затворен за всички МПС. Отворени за всички автомобили и камиони са пътищата: Сливен - Нова Загора, Ямбол - Сливен, Нова - Загора - Гурково и Нова Загора - Раднево. Настилката на магистрала „Тракия“, на територията на област Сливен е мокра и движението се извършва нормално, при зимни условия. 52 машини чистят и опесъчават пътищата в област Сливен, 8 са били на магистралата. В Сливен и Нова Загора е слънчево, в Твърдица и Котел вали сняг. Температурите в областта са от минус 13 до минус 6 градуса.
Стела ЙОВЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Затворен за движение е проходът „Хаинбоаз“

Стара Загора: Затворен за движение е проходът „Хаинбоаз“

11 Януари 2017 | 08:25 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Затворен за движение е проходът „Хаинбоаз“, каза за Радио „Фокус“ дежурният в Областно пътно управление - Стара Загора. Сняг вали в прохода, пътните настилки в момента се обработват от екипи и техника на управлението. Очаква се до края на деня да бъде отворен.
Отворен е проходът „Шипка“, след като в ранните часове на деня бе затворен. Вали сняг, температурите са минус 16 градуса.
На автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ на територията на област Стара Загора времето е облачно, пътните настилки са заснежени и се обработват, движението е без ограничения.
В режим на непрекъснато почистване са пътищата в област Стара Загора.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Проходът Троян - Кърнаре е затворен за движение на всички моторни превозни средства

Пловдив: Проходът Троян - Кърнаре е затворен за движение на всички моторни превозни средства

11 Януари 2017 | 08:23 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Моторните превозни средства до 7 тона трябва да се движат задължително с вериги. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурен в Областно пътно управление. По думите му ограничения за автомобили над 3.5 тона и движение с вериги е въведено по пътищата Гълъбово – Бяла черква, Храбрино – Лилково, Югово – Лъки – Здравец, Лъки – Белица. Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на Пловдивска област, с изключение па път II-64 Пловдив - Карлово, път I-8 Пазарджик - Пловдив - Хасково и АМ „Тракия“. Проходът Троян - Кърнаре е затворен за движение на всички моторни превозни средства. „Всички основни пътни артерии са почистени и са нормално проходими при зимни условия“, каза още дежурният. Не са получавани сигнали за сериозни пътнотранспортни произшествия или снегонавявания. Сняг вали в района на Карлово и Кърнаре. Трафикът в Пловдивска област е интензивен към този час на деня. Без затруднения се осъществява движението по пловдивския участък на АМ „Тракия“.
Пътищата на територията на град Пловдив също са почистени и проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри в резултат на обработката с препарати против замръзване. Трафикът е интензивен, като колони от автомобили има по главните градски булеварди, особено в централната част. Светофарните уредби работят безпроблемно. Вътрешнокварталните улици остават непочистени, като по пътните настилки се е образувал лед. Тротоарите са непроходими, в много от районите и по главните булеварди не работеше уличното осветление в ранните часове. Жители на пловдивския квартал „Прослав“ съобщиха, че придвижването на пешеходците е почти невъзможно, като не са почистени пространствата около спирките на градския транспорт, както и пасарелката, свързваща двете части на квартала. Призовават се водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост, а пешеходците да вървят бавно и по възможност на разстояние от платната за движение на автомобилите.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Заледени са пътните настилки по усойните места в областта

Пазарджик: Заледени са пътните настилки по усойните места в областта

11 Януари 2017 | 08:13 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Пътните настилки в област Пазарджик са заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени, съобщи за Радио „Фокус” – Пазарджик дежурният в Областно пътно управление - Пазарджик. В областта няма затворени за движение пътни отсечки. Снежната покривка е от около 20 см в равнинната част до над 60 см на места в Родопите. Отворени за товарни автомобили са главните пътища. Ограничено е движението на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета по пътищата Пещера - Батак - Доспат и Велинград - Юндола.
Теодора ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Всички пътища в областта, с изключение на автомагистрала „Хемус“, са затворени за движение, 5 села в община Долни чифлик са без ток

Варна: Всички пътища в областта, с изключение на автомагистрала „Хемус“, са затворени за движение, 5 села в община Долни чифлик са без ток

11 Януари 2017 | 08:08 | Агенция "Фокус"
Варна. Всички пътища във Варненска област са затворени за движение, с изключение на автомагистрала „Хемус“, която е отворена за движение на автомобили до 3.5 тона, както и пътищата Варна – Кичево и Варна – Повеляново, отворени за автомобили до 12 тона. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна оперативният дежурен при Областна администрация. Пристанището във Варна е затворено за всички кораби заради силен вятър. Без ток са 5 села в община Долни чифлик – Кривини, Солник, Бърдарево, Голица и Булаир. В 7.20 часа тази сутрин за общината е тръгнала техника на военните, съвместно с екипи на електроразпределителното дружество, за да се работи по отстраняване на повредата. Днес ще се работи и по направлението Калиманци – Николаевка – Дръндар също с помощта на военната техника. В момента на терен има 42 снегопочистващи машини.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Възстановено е движението през проход "Шипка"

АПИ: Възстановено е движението през проход "Шипка"

11 Януари 2017 | 08:07 | Агенция "Фокус"
София. Възстановено е движението през проход "Шипка". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31 март 2017 г.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Търговище: Товарните автомобили над 12 тона да се движат задължително с вериги по път I-4 Търговище - Антоново

Търговище: Товарните автомобили над 12 тона да се движат задължително с вериги по път I-4 Търговище - Антоново

11 Януари 2017 | 08:05 | Агенция "Фокус"
Търговище. Товарните автомобили над 12 тона да се движат задължително с вериги по път I-4 Търговище - Антоново в област Търговище. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Движението в участъка Шумен - Варна на АМ "Хемус" е възстановено за автомобили до 3.5 тона

АПИ: Движението в участъка Шумен - Варна на АМ "Хемус" е възстановено за автомобили до 3.5 тона

11 Януари 2017 | 08:04 | Агенция "Фокус"
София. Движението в участъка Шумен - Варна на АМ "Хемус" е възстановено за автомобили до 3.5 тона. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Земетресение от 6,7 по Рихтер в Егейско море отне живота на двама души на гръцкия остров Кос. 21 юли 2017 г.
Земетресение от 6,7 по Рихтер в Егейско море отне живота на двама души на гръцки...

ВИДЕО
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.