НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:39

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Атанас Стоилов, кмет на Аксаково: Работи се по разширяване на труднопроходимите участъци към селата в общината в посока Добрич

Инж. Атанас Стоилов, кмет на Аксаково: Работи се по разширяване на труднопроходимите участъци към селата в общината в посока Добрич

20 Януари 2017 | 10:46 | Агенция "Фокус"
Варна. Работи се по разширяване на труднопроходимите участъци към селата на територията на община Аксаково, които са в посока Добрич. Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Община инж. Аксаково Атанас Стоилов. По думите му към момента няма валежи, вятърът също е утихнал, което дава възможност да се работи по почистването на пътната мрежа. Вода и ток има във всички населени места, пътищата са проходими, но при много лоши зимни условия, каза още инж. Атанас Стоилов. Рано тази сутрин е започнало разширяване на участъците в посока село Орешак, след това ще се продължи към Климентово, Каменар и Долище. Друга мобилна група работи по разширяване на пътя между Крумово, Ботево, Радево, след това Новаково и Зорница.
„На този етап има достъп до всички села, но в голяма част от общината не може да пътува транспорт, който да обслужва населените места. Очакванията са до края на деня или утре пътищата да бъдат разширени“, каза инж. Стоилов. По думите му проблемът в района е силният вятър, като в много от селата има образували се големи преспи, особено в селата, които са в посока Добрич. „Затруднява ни това, че Областно пътно управление остава панорамния път от Аксаковска панорама към Кичево в посока Албена непроходим. По този начин общината се разделя на две части и за да се почистят селата Орешак, Климентово и Кичево, е необходимо техниката, която е базирана в Аксаково, да премине през цяла Варна, да почисти пътя към Кичево, за да може да влезе в другите населени места. Това е огромен разход на средства за общината и по този въпрос ще водя разговори с областния управител. Ситуацията е подобна всяка година“, подчерта кметът на Аксаково инж. Атанас Стоилов.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Автомобил е изтеглен от преспите, след като се е движил с несъобразена скорост по пътя Карлово-София, в района на село Кърнаре

Пловдив: Автомобил е изтеглен от преспите, след като се е движил с несъобразена скорост по пътя Карлово-София, в района на село Кърнаре

18 Януари 2017 | 12:07 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Автомобил е изтеглен от снежните преспи, след като се е движил с несъобразена скорост по път I-6 Карлово-София, в района на село Кърнаре, община Карлово, и е напуснал пътното платно. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Боньо Бонев, кмет на населеното място. По думите му пътният инцидент е станал тази сутрин, когато пътните настилки са били заснежени. Няма пострадали при произшествието.
„Почистени и обработени са пътните настилки в района карловското село Кърнаре. Проходим, почистен и опесъчен е и главния път Карлово-София. Тази сутрин пътят беше занемарен, но вече всичко е в нормални граници. Няма затворени пътища. Остава затворен единствено проходът Троян-Кърнаре“, обясни кметът на селото Боньо Бонев. Той посочи, че снежната покривка в село Кърнаре е около 20 см.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Русе: Път I-5 Русе - Бяла товарните МПС над 12 тона задължително с вериги посока Бяла

Русе: Път I-5 Русе - Бяла товарните МПС над 12 тона задължително с вериги посока Бяла

11 Януари 2017 | 11:05 | Агенция "Фокус"
Русе. Път I-5 Русе - Бяла товарните МПС над 12 тона задължително с вериги посока Бяла. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Атанас Стоилов, кмет на Община Аксаково: Работи се по осигуряване на достъп до всички населени места

Инж. Атанас Стоилов, кмет на Община Аксаково: Работи се по осигуряване на достъп до всички населени места

11 Януари 2017 | 11:02 | Агенция "Фокус"
Варна. Работи се по осигуряване на достъп до всички населени места в община Аксаково. Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна кметът инж. Атанас Стоилов. По думите му ситуацията е затруднена в една част от общината. Между Аксаково – Игнатиево – Слънчево – Припек – Доброглед е проходимо. Отворени са и подходите към автомагистрала „Хемус“ и към стария път Варна – София. Отворен е пътят към село Изворско, работи се в посока село Зорница. Пътят за село Любен Каравелово е отворен, работи се към Засмяно. „Машини пробиват пътя към Крумово, Ботево, Радево, Новаково. След отваряне на пътя за Добрич до една част от селата ще има достъп. По участъка Новаково-Долище и Долище – Каменар също работят машини. Пътят за Кичево е отворен. За село Осеново също подходът към главния път Кичево – Албена е отворен. Работи се към Орешак и Климентово. Пътят към Генерал Кантарджиево също е отворен“, каза още кметът инж. Атанас Стоилов. Той подчерта, че всички населени места в общината имат ток и вода към момента. Училищата и детските градини в Аксаково и Игнатиево работят. Има издадена заповед само за училищата в селата Любен Каравелово, Изворско и Въглен, тъй като пътищата към тях са затворени. Очакванията са до края на деня достъпът до всички населени места да бъде възстановен, подчерта кметът.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Работи се за овладяване на обстановката на територията на областта

Шумен: Работи се за овладяване на обстановката на територията на областта

11 Януари 2017 | 10:57 | Агенция "Фокус"
Шумен. Работи се за овладяване на обстановката на територията на област Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация - Шумен. Обстановката на територията на област Шумен остава сложна. Отворена за движение е автомагистрала Хемус, като МПС над 12 т. трябва да се движат с вериги. Отворен е и пътят за Търговище. Затворени за движение на всички МПС са пътищата за Русе, Силистра и Ришки проход, затворени са и всички пътища втори и трети клас от републиканската пътна мрежа. Работи се за поетапно разчистване и отваряне на пътищата. Предприети са действия за овладяване на ситуацията във всички общини. Областният управител Донка Иванова разговаря по телефона с всички кметове на общини, които докладваха обстановката и мерките, които вземат за нормализиране на обстановката. По информация от 10.00 ч. няма населени места без ток и вода, навсякъде е доставен хляб и няма бедстващи хора. В община Велики Преслав обстановката е нормална, общинските пътища са проходими. В община Никола Козлево всички общински пътища са проходими, работи се в момента по републиканските пътища Никола Козлево - Пет могили - Векилски и Никола Козлево - Цани Гинчево - Зърнево. В община Нови пазар проблемен е пътят Избул-Върбяне- Войвода до границата с Каолиново и се работи по този участък, останалите пътища за проходими. В община Върбица обстановката е нормална, общинските пътища са почистени и има достъп до всички населени места. В община Каспичан общинските пътища са почистени с изключение на пътя Нови пазар- Плиска, където се работи и от двете посоки за неговото разчистване. В община Венец общинските пътища са затворени, отворен е пътят само до селата Осеновец и Изгрев, в момента работят в посока Черноглавци и Габрица. В община Хитрино общинската пътна мрежа е затворена и се работи по разчистването на пътищата. В община Каолиново има големи навявания, навсякъде пътищата са пробити, но продължават да работят за проходимостта на пътищата. В община Смядово общинските пътища са разчистени и до всички села имат достъп. По-късно през деня ще стане ясно в кои от общините и утре няма да има учебен процес.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимира Анастасова, кмет на Долни чифлик: Утежнена е обстановката в общината, няма достъп до 5 населени места

Красимира Анастасова, кмет на Долни чифлик: Утежнена е обстановката в общината, няма достъп до 5 населени места

11 Януари 2017 | 10:52 | Агенция "Фокус"
Долни чифлик. Утежнена е обстановката в община Долни чифлик. Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Община Долни чифлик Красимира Анастасова. 5 села в общината – Кривини, Солник, Бърдарево, Голица и Булаир, са без ток и вода. В момента машини на военните помагат да се пробие пътят до тези села. „Наши машини чистиха до полунощ, но аварираха. На места снегът достига до 1,5 метра. Ситуацията е много сериозна“, допълни кметът. Тя каза още, че е направена организация за почистване, като рано тази сутрин е започнало почистването на основните пътни артерии, но за момента до тези пет села достъп няма. Красимира Анастасова отбеляза, че до вчера достъпът до всички населени места е бил осигурен и пътищата са били опесъчени, но снощи обстановката се е влошила заради силен вятър и снеговалеж. Учебният процес на територията на общината е преустановен със заповед на кмета. До края на седмицата няма да работят и детските градини. „При необходимост имаме готовност да организираме сборни групи в детските градини“, каза още кметът Красимира Анастасова. Към момента на територията на общината няма обявено бедствено положение.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Отворен за движение на всички МПС–та е пътят Бургас - Петолъчката

Бургас: Отворен за движение на всички МПС–та е пътят Бургас - Петолъчката

11 Януари 2017 | 10:50 | Агенция "Фокус"
Бургас. Отворен за движение на всички МПС–та е пътят Бургас - Петолъчката, Айтоски проход също е отворен, но с ограничение за тежкотоварни автомобили над 12 т, отворен е и Ришки проход, където ограничението е за автомобили над 3.5 тона, съобщиха от Областна администрация Бургас. Бургас - Слънчев бряг - Варна е отворен за движение за автомобили под 12 т., но в обратната посока от Слънчев бряг за Бургас все още е затворен, извършва се почистване. Няма подадени сигнали за бедстващи хора в област Бургас на телефон 112 към 10.00 часа.
По-рано днес по информация от Областно пътно управление в Бургас съобщиха, че отворени за движение са пътните отсечки Бургас-Малко Търново, Бургас – Царево, Бургас-Средец-Елхово, но с ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т.
154 машини на снегопочистващите фирми чистиха пътищата от репубиканската мрежа тази нощ. 2860,00 тона пясък, 1079,00 тона луга,1850,00 тона сол и 21,15 тона калциев двухлорид са използвани само през вчерашния ден.
По последна информация на ЕВН 42 са населените места в региона, частично или цялостно останали без електричество. Авариите са предимно в общините Созопол, Приморско, Камено, Средец, Поморие, Бургас. Всички налични екипи на дружеството работят за отстраняване на проблемите с електрозахранването, но метерологичните условия, и на места трудния достъп, усложняват работата на техниците.
Въпреки многократните апели на институциите, много хора са предприели пътувания, което е довело до закъсване на автомобилите и искания за евакуация. Над 17 са сигналите за бедстващи хора на територията на област Бургас постъпили през нощта на телефон 112, на всички тях е реагирано незабавно. Екипи на пожарната, областно пътно управление или съответните общини са евакуирали над 54 души. Към настоящия момент няма сигнали за бедстващи хора или такива, които се нуждаят от медицинска помощ.
Пристанището в града остава затворено, Летище Бургас приема полети. От БДЖ не съобщават за аварирали влакове, движението се извършва по направление, възможни са закъснения.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Светлин Бонев, областен управител на Търговище: Най-проблемни са третокласната пътна мрежа в Омуртажко и навяванията край село Здравец

Светлин Бонев, областен управител на Търговище: Най-проблемни са третокласната пътна мрежа в Омуртажко и навяванията край село Здравец

11 Януари 2017 | 10:50 | Агенция "Фокус"
Търговище. Най-проблемни са третокласната пътна мрежа в Омуртажко и навяванията по пътя Търговище - Попово край село Здравец. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Шумен Светлин Бонев, областен управител на Търговище. По думите му пътищата първи клас в областта са проходими, пуснато е движението и на камиони, но с вериги. При село Бистра роторен снегорин е пробил пътя, за Разград се пътува по обходен маршрут и вторият вариант е през Бистра. Роторен снегорин ще продължи да работи по разчистването на старите навявания преди село Здравец, заяви Бонев. „Там ще работят по възможност с роторна машина от Попово“, каза той. Остава тежка обстановката в Омуртаг, като днес отново с АТС са правени доставки до селата. Верижна машина оказва съдействие на ВиК в село Кънево. „Там спасяват екип, който е бил на авария, 50 часа помпирът не е сменян, помпите са замръзнали, заради нарушено подаване на електричество и верижна машина ще окаже съдействие“, каза Бонев. Спрял е снеговалежът, продължава да се разчиства новият сняг, той изрази надежда в рамките на деня да се справят. По думите му обстановката е нормална при тежки зимни условия. Сутринта две места в община Антоново са били без ток - Старчище и Таймище, аварийни групи работят по възстановяването на ел. захранването.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Проблеми с електроенергията и водата има в няколко населени места в общината

Бургас: Проблеми с електроенергията и водата има в няколко населени места в общината

11 Януари 2017 | 10:43 | Агенция "Фокус"
Бургас. Все още съществуват проблеми с енергоснабдяването и водоподаването в някои от селата в община Бургас, съобщиха от Община Бургас. Към 9.00 часа сутринта без ток и вода са Рибарското селище Ченгене скеле и село Извор. Проблеми с тока имат и 24 къщи в село Димчево, а село Маринка е без вода. Екипи на EVN и ВиК отстраняват авариите.
Остава затворена отсечката Меден рудник – Твърдица. В момента трасето се обработва от снегорини. Снощи, въпреки забраната, два автомобила са влезли в забранения участък и са закъсали. Двама от пътниците – двойка младежи, са били прибрани в дома на кмета на Твърдица. Преди минути беше отворена отсечката Твърдица – Маринка.
Автобусите на „Бургасбус“ се движат нормално спрямо зимните условия. Градските линии са обезпечени изцяло. Към момента е спряно превозването на пътници към Българово, където снегът е над 1 метър, Драганово и Брястовец. Пътят към Българово е затворен и в отбивката от автомагистрала Тракия, и от страната на пътя Ветрен – Айтос.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Възстановено е движението по път III-293 Добрич- Крушари за леки до 3.5 тона

Добрич: Възстановено е движението по път III-293 Добрич- Крушари за леки до 3.5 тона

11 Януари 2017 | 10:40 | Агенция "Фокус"
Добрич. Възстановено е движението по път III-293 Добрич- Крушари за леки до 3.5 тона. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Айтоски проход е отворен за МПС до 12 тона

Бургас: Айтоски проход е отворен за МПС до 12 тона

11 Януари 2017 | 10:39 | Агенция "Фокус"
Бургас. Айтоски проход е отворен за МПС до 12 тона. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Осигурен е достъп до всички населени места в общината, доставката на стоки от първа необходимост се извършва без проблеми

Кюстендил: Осигурен е достъп до всички населени места в общината, доставката на стоки от първа необходимост се извършва без проблеми

11 Януари 2017 | 10:35 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Осигурен е достъп до всички населени места в Кюстендил, доставката на стоки от първа необходимост се извършва без проблеми. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Ивайло Чалъков, експерт „Управление на кризи” към Община Кюстендил. по думите му след снощния снеговалеж е извършено почистване на общинската пътна мрежа, съгласно изготвения оперативен план за пътно поддържане. Остава да се почистят махленските пътища в селата, които са ангажимент на кметовете и на кметските наместници. „До всички населени места има достъп, доставчиците на хляб и на стоки от първа необходимост извършват зареждане на магазините в селата”, каза Ивайло Чалъков. На територията на общината няма бедстващи хора. Не са подавани сигнали за населени места без електрозахранване.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Силистра: Възстановено е движението на МПС до 12 т по път I-7 от Силистра до границата с област Шумен и по път II-71 от Силистра до границата с област Добрич

Силистра: Възстановено е движението на МПС до 12 т по път I-7 от Силистра до границата с област Шумен и по път II-71 от Силистра до границата с област Добрич

11 Януари 2017 | 10:18 | Агенция "Фокус"
Силистра. Силистра: Възстановено е движението на МПС до 12 т по път I-7 от Силистра до границата с област Шумен и по път II-71 от Силистра до границата с област Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Хасково: Обстановката в областта остава сложна, навсякъде снегът е на преспи, които трудно се пробиват и се налага включване на роторни снегорини

Хасково: Обстановката в областта остава сложна, навсякъде снегът е на преспи, които трудно се пробиват и се налага включване на роторни снегорини

11 Януари 2017 | 10:17 | Агенция "Фокус"
Хасково. Обстановката в областта остава сложна. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково. Новият снеговалеж на места надхвърля 50 см. Най-много сняг падна през нощта в село Елена-там новата покривка е 70 см. Във Вълче поле в родопската част на областта е 60 см, в Сакар в района на Изворово около 30 см. В село Орешец покривката надхвърля 55 см, в Меричлери – 30 см, а в Стамболово – 40 см. Средно за областта новият сняг е половин метър, най-малко е в Любимец - 25 см. Важно е да се знае, че навсякъде снегът е на преспи, които трудно се пробиват и се налага включване на роторни снегорини.
„Пътищата в областта са проходими при зимни условия, има отделни участъци с временни ограничения. Най-важното е, че няма бедстващи хора, до всички населени места има достъп за снабдяване със стоки и за оказване на медицинска помощ“, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Държа да подчертая, че при поредната ми обиколка в областта рано сутринта установих, че хората са се вслушали в съветите ни и не пътуват, освен ако не е наложително. Благодаря на всички за разбирането, което проявяват. Обстановката наистина е сложна и уверявам Ви институциите и службите правят всичко възможно, за да се справят със ситуацията“, допълни той.
За първи път през този период на обилен снеговалеж имаме проблеми с електрозахранването. В община Димитровград има 4 населени места без ток: това са селата Райново, Злато поле, Долно Белево и Брод.
В община Хасково от снощи без ток са 6 села- Стойково, Подкрепа, Родопи, Динево, Стамболийски и Любеново. „В момента се работи на място за отстраняване на авариите по мрежата. В постоянна връзка съм с EVN и ме уверяват, че до няколко часа електроподаването ще бъде възстановено“, съобщи Станислав Дечев.
В община Харманли е затворена отсечката Харманли- Остър камък –Ефрем. По пътя Харманли- Симеоновград вече е възстановено движението. Вечерта там имаше аварирал камион, но сега е отстранен от платното.
Всички пътищата в община Хасково са отворени, рано тази сутрин по пътя за Узунджово имаше аварирал лек автомобил, но към този час вече е изтеглен и пътят е отворен. Пътят за Симеоновград е проходим, там са разбивани огромни преспи, но сега движението е нормално за зимните условия и сериозната снежна покривка от 45 см за Симеоновградско.
По пътя Тополовград – Харманли и Тополовград-Радовец движението е преустановено за всички МПС. Всички автомобили в Тополовградско трябва да са с вериги. В района на Сакар няма бедстващи хора и няма недостъпни места, електрозахранването и водоподаването не са прекъснати.
Пътят Ивайловград - Крумовград е затворен за всички МСП, заради сериозна снежна покривка и големи снегонавявания. Пътят Ивайловград - Любимец е отворен само за леки автомобили.
В останалите общини в област Хасково няма аварии, инциденти и специални ограничения. ВиК Хасково работи с екипите на енергодружеството за отстраняване на аварии на помпени станции, които захранват Хасково, Ивайловград и Минерални бани и уверяват, че до сериозни проблеми с водозахранването няма да се стигне.
Според метеоролозите в ранния следобед ще започне да вали нов сняг. Очаква се в южната част на областта да натрупа доста, в Хасково се очакват нови 10 сантиметра.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път ІІ-55 Велико Търново – Гурково

Велико Търново: Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път ІІ-55 Велико Търново – Гурково

11 Януари 2017 | 10:10 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път ІІ-55 Велико Търново – Гурково (проход „Републиката“). Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Временно движението се осъществява само в изпреварващата лента при км 31 по АМ „Хемус“ поради пътнотранспортно произшествие

София: Временно движението се осъществява само в изпреварващата лента при км 31 по АМ „Хемус“ поради пътнотранспортно произшествие

11 Януари 2017 | 10:08 | Агенция "Фокус"
София. Временно движението се осъществява само в изпреварващата лента при км 31 по АМ „Хемус“ (София - Ботевград) поради пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Отпадат ограниченията за моторни превозни средства над 12 тона по пътя Кюстендил – ГККП „Гюешево“

Кюстендил: Отпадат ограниченията за моторни превозни средства над 12 тона по пътя Кюстендил – ГККП „Гюешево“

11 Януари 2017 | 09:58 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Отпадат ограниченията за моторни превозни средства над 12 тона по пътя Кюстендил – ГККП „Гюешево“. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил дежурният в Областно пътно управление – Кюстендил. Поради сложни планински и атмосферни условия е ограничено движението на моторни превозни средства между селата Уши и Трекляно. Ограничението е валидно за зимния сезон, до 31 март 2017 година. Продължава почистването и опесъчаването на републиканските пътища. Извършва се почистване и на пътя в Осоговска планина.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Обстановката в община Генерал Тошево остава тежка, 50 души са били евакуирани през последното денонощие

Добрич: Обстановката в община Генерал Тошево остава тежка, 50 души са били евакуирани през последното денонощие

11 Януари 2017 | 09:56 | Агенция "Фокус"
Добрич. Обстановката в община Генерал Тошево остава тежка, съобщиха от Общината, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Всички пътища са затворени за движение. Метеорологичните условия се подобряват и отново започва координирани действия по почистване на републиканската и общинската пътни мрежи на територията на общината. Приоритетно се работи по отваряне на републикански път II 29 Добрич – Ген. Тошево – Кардам, който последно е бил затворен снощи. По всички постъпили сигнали в Кризисния щаб през последното денонощие са предприети действия. Евакуирани са повече от 50 бедстващи, закъсали на територията на общината, като 20 от тях са настанени да пренощуват в Генерал Тошево. Към момента няма бедстващи лица извън населените места. Прекъснати са електрозахранването и водоподаването в голяма част от населените места. Дежурни екипи на „Енерго-Про“ и ВиК полагат усилия да възстановят електрозахранването и водоподаването в рамките на деня. Кризисният щаб за пореден път апелира да не се предприемат пътувания. При крайна неотложност гражданите могат да подават сигнали на телефон 112 и 05731/ 22 83. Информация за състоянието и проходимостта на пътната мрежа на територията на общината ще бъде публикувана на сайта на общината веднага, след като има промяна в общата обстановка. Остава в сила и обявеното бедствено положение в Община Добричка.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габрово: Остава усложнена зимната обстановка на територията на общината, основните усилия са насочени към почистване на пътищата към селата

Габрово: Остава усложнена зимната обстановка на територията на общината, основните усилия са насочени към почистване на пътищата към селата

11 Януари 2017 | 09:53 | Агенция "Фокус"
Габрово. Остава усложнена зимната обстановка на територията на община Габрово след обилния и продължителен снеговалеж, съобщават от пресцентъра на Общината. Височината на снежната покривка в градската част е над 60 см, а по високите места, поради навявания, достига над метър. Тази нощ приоритетно са уширявани основните улици в града. Придвиждането в стръмните участъци все още е затруднено. Продължава почиствнето на градската улична мрежа с всички налични изправни машини. Основните усилия са насочени към почистване на пътищата към селата, след което ще продължи почистването на вътрешните улици. Снегопочистването на пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци се извършва от машини на Обласно Пътно управление. Общински пътнически транспорт обслужва със закъснение вътрешните градски линии.
Актуална информация за обслужването на вътрешноградските линии може да бъде получена на телефон 066 80 69 49, в интервала от 04.00 до 22.00 часа, а за междуселищните и междуградските линии – на телефон 066 80 55 66, в интервала от 06.00 до 20.00 часа.
Към настоящия момента няма населени места без електрозахранване на територията на общината.
Възстановено е движението през проход „Шипка, като е забранено движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория 4 до 31 март 2017 г.
Обстановката на Узана също е усложнена, има снегонавявания. Височината на снежната покривка там е 115 см, температурата на въздуха – минус 17°. Пътят до Узана, както и пътните артерии между базите се почистват. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги.
До момента на телефоните на Общински съвет по сигурност не са получени сигнали за бедстващи хора. В критична ситуация гражданите могат да потърсят помощ на тел. 112.
Поради затрудненото движение в стръмните участъци на града, намалените от натрупания сняг габарити на улиците, както и предвид усложняващата се зимна се обстановка, Община Габрово апелира гражданите да ограничат ползването на лични превозни средства, освен ако не е крайно необходимо.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: Проходим при зимни условия е пътят през прохода „Петрохан“, остава забраната за движение на автомобили на 12 тона

Монтана: Проходим при зимни условия е пътят през прохода „Петрохан“, остава забраната за движение на автомобили на 12 тона

11 Януари 2017 | 09:42 | Агенция "Фокус"
Монтана. Проходим при зимни условия е пътят през прохода „Петрохан“, там снежната покривка достига до 40 см, съобщиха от ОПУ - Монтана за Радио „Фокус“ – Видин. Остава забраната за преминаване през „Петрохан“ на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Почистен, обработен е пътят I-1 Монтана – Видин. Трафикът по този път е натоварен, пътуват предимно тежкотоварни автомобили в посока от и за Дунав мост 2. По път III-112 Монтана - Славотин - Добри дол е ограничено движение за всички МПС поради снегопочистване.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Адриан Петров, зам.-областен управител на Смолян: Нормална при зимни условия е обстановката в областта, остават въведените ограничения за движение

Адриан Петров, зам.-областен управител на Смолян: Нормална при зимни условия е обстановката в областта, остават въведените ограничения за движение

11 Януари 2017 | 09:37 | Агенция "Фокус"
Смолян. Нормална при зимни условия е обстановката в Смолянска област. Това съобщи за Радио „Фокус” – Смолян зам.-областният управител Адриан Петров. Няма затворени пътища, но към момента остават въведените ограничения за движението в областта да се извършва с вериги. „Тази нощ успяхме да се справим с обилния снеговалеж и овладяхме ситуацията. В момента няма валежи и очаквам до средата на деня да отпаднат въведените ограничения, макар че отново се очакват снеговалежи”, каза Петров. По думите му няма сигнали за бедстващи хора на територията на областта, няма и населени места без електрозахранване.
Даниела БОЙКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Видин: Проходима е третокласната пътна мрежа в областта

Видин: Проходима е третокласната пътна мрежа в областта

11 Януари 2017 | 09:24 | Агенция "Фокус"
Видин. Проходима е третокласната пътна мрежа във Видинска област, пътищата се почистват и обработват. Това каза за Радио „Фокус” – Видин дежурният служител в Областно пътно управление – Видин. Той посочи, че 21 машини са излезли рано тази сутрин да почистват пътищата по републиканската пътна мрежа. Трафикът по главен път Е-79 е натоварен, пътуват предимно тежкотоварни камиони, най-много камиони в посока за София се движат между Видин и Дунавци. Патрул на ОДМВР отбиваше към 9.00 часа сутринта ТИР-овете на изхода на Видин в посока към София. Проходими са пътищата към трите гранични пункта във Видинска област – „Дунав мост 2”, „Връшка чука” и „Брегово”. Подходите към „Дунав мост 2” са почистени и опесъчени. Във Видин улиците са почистени и обработени, повече автомобили се движат в централната градска част и по булевард „Панония”.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Пътищата в общината са проходими при тежки зимни условия

Стара Загора: Пътищата в общината са проходими при тежки зимни условия

11 Януари 2017 | 09:22 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Затворен е пътят Стара Загора – Хрищени. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Два тира и няколко коли са закъсали на Хрищенско шосе и са блокирали движението. В момента се работи по изтеглянето им и отварянето на пътя – съобщи зам.-кметът Йордан Николов. 4 високопроходими машини в момента преминават, за да извозят хората, пътуващи от Хрищени за Стара Загора. До два часа пътят ще бъде почистен и отворен. Проправя се маршрут и през с. Колена, откъдето да минат градските автобуси, уточни зам-кметът.
Затворен е и пътят Оряховица- Братя Кунчеви. Направлението се обслужва от градските автобуси по път II-66 - за Нова Загора.
Пътищата в община Стара Загора са проходими при тежки зимни условия. Необходимо е водачите да се съобразяват с тях.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по път III-112 Монтана - Добри дол

Монтана: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по път III-112 Монтана - Добри дол

11 Януари 2017 | 09:19 | Агенция "Фокус"
Монтана. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по път III-112 Монтана - Добри дол. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Движението на автомобили до 12 тона е възстановено през проход "Обзорски"

Бургас: Движението на автомобили до 12 тона е възстановено през проход "Обзорски"

11 Януари 2017 | 09:18 | Агенция "Фокус"
Бургас. Движението на автомобили до 12 тона е възстановено през проход "Обзорски". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Отпадат ограниченията  за движение на МПС над 12 т в посока София по път I-3 Велико Търново - Коритна и по път I-4 Плевен - Ботевград

АПИ: Отпадат ограниченията за движение на МПС над 12 т в посока София по път I-3 Велико Търново - Коритна и по път I-4 Плевен - Ботевград

11 Януари 2017 | 09:16 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Отпадат ограниченията за движение на МПС над 12 т в посока София по път I-3 Велико Търново - Коритна и по път I-4 Плевен - Ботевград. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Път II-55 Нова Загора - Гурково е отворен за всички МПС

Сливен: Път II-55 Нова Загора - Гурково е отворен за всички МПС

11 Януари 2017 | 09:16 | Агенция "Фокус"
Сливен. Път II-55 Нова Загора - Гурково е отворен за всички МПС. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Русе: Възстановено е движението на автомобили до 3,5 тона по път II-21 Русе - Силистра

Русе: Възстановено е движението на автомобили до 3,5 тона по път II-21 Русе - Силистра

11 Януари 2017 | 09:14 | Агенция "Фокус"
Русе. Възстановено е движението на автомобили до 3,5 тона по път II-21 Русе - Силистра. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Отпадат ограниченията на МПС над 12 тона по път I-1 Видин - София и по път I-6 Перник - Кюстендил - ГККП "Гюешево"

АПИ: Отпадат ограниченията на МПС над 12 тона по път I-1 Видин - София и по път I-6 Перник - Кюстендил - ГККП "Гюешево"

11 Януари 2017 | 09:10 | Агенция "Фокус"
София. Отпадат ограниченията на МПС над 12 тона по път I-1 Видин - София и по път I-6 Перник - Кюстендил - ГККП "Гюешево". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Видин: Отпадат ограниченията по път I-1 Видин - Монтана на територията на областта

Видин: Отпадат ограниченията по път I-1 Видин - Монтана на територията на областта

11 Януари 2017 | 09:09 | Агенция "Фокус"
Видин. Отпадат ограниченията по път I-1 Видин - Монтана на територията на област Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Отпадат ограниченията на АМ "Хемус" на територията на областта

Варна: Отпадат ограниченията на АМ "Хемус" на територията на областта

11 Януари 2017 | 09:08 | Агенция "Фокус"
Варна. Отпадат ограниченията на АМ "Хемус" на територията на област Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя за ГКПП – Гюешево

Кюстендил: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя за ГКПП – Гюешево

11 Януари 2017 | 09:07 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя за ГКПП – Гюешево. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил дежурният в Областно пътно управление – Кюстендил. Екипите работят по почистването на пътя за граничния пункт, очаква се до няколко часа временното ограничение да отпадне. Остава затворена пътната отсечка от Рилски манастир до Кирилова поляна. Пътят остава затворен до 16 януари. Пътят Бобов дол - Жедна е отворен за моторни превозни средства до 3.5 тона. Без ограничения се извършва движението по автомагистрала „Струма” и път Е-79. Пътните настилки навсякъде са заснежени и хлъзгави.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ямбол: Снегопочистваща техника разширява пътят Елхово - Граничен пункт Лесово, за да бъдат пуснати тежкотоварните автомобили

Ямбол: Снегопочистваща техника разширява пътят Елхово - Граничен пункт Лесово, за да бъдат пуснати тежкотоварните автомобили

11 Януари 2017 | 09:02 | Агенция "Фокус"
Ямбол. Снегопочистваща техника разширява пътят Елхово - Граничен пункт Лесово, за да бъдат пуснати тежкотоварните автомобили, предаде кореспондентът на Радио „Фокус“ – Сливен. Пътищата са трудно проходими. Единственият път за Бургас остава Ямбол – Елхово - Блярово - Средец. Ограниченията за пътуване през Войника и Стефан Караджово за Бургас остават, затворен е и пътят от пътен възел "Петолъчката" за Бургас. На автомагистрала "Тракия" от пътен възел "Зимница" до Бургас движението е спряно за всички превозни средства.
Дора ЯНУЗОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: 42 машини на Областно пътно управление обработват републиканските пътища в региона

Варна: 42 машини на Областно пътно управление обработват републиканските пътища в региона

11 Януари 2017 | 08:57 | Агенция "Фокус"
Варна. 42 машини на Областно пътно управление – Варна обработват републиканските пътища в региона. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Областно пътно управление. Към този момент са отворени пътищата Варна – Кичево, автомагистрала „Хемус“ – за автомобили до 3.5 тона, старият път Варна – София до Повеляново, като е въведено ограничение за движение на моторни превозни средства до 12 тона. Отворен е също участъкът от Неофит Рилски до Девня, но е въведено ограничение за движение на моторни превозни средства до 3.5 тона. Отворени за движение са още пътят Девня – Дъбравино и Суворово – Девня.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стоян Пасев, областен управител на Варна: 10 автомобила са изтеглени от пътищата в региона през изминалата нощ

Стоян Пасев, областен управител на Варна: 10 автомобила са изтеглени от пътищата в региона през изминалата нощ

11 Януари 2017 | 08:54 | Агенция "Фокус"
Варна. 10 автомобила са изтеглени от пътищата във Варненско през изминалата нощ. Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна областният управител Стоян Пасев. Той допълни, че 5 населени места в областта са без електрозахранване, като в село Голица екипите вече са отстранили аварията и електрозахранването е възстановено. Работата продължава с помощта на военна техника, каза още областният управител. През денонощието е работено и по сигнал за гражданин, който се е нуждаел от спешна помощ след инсулт. Линейката е пристигнала на адрес, но е имало пострадал медик, заради което се е наложило пристигането на втора линейка. Пациентът е настанен в болница „Света Марина“ във Варна.
Областният управител посочи още, че основните булеварди във Варна са почистени. Изцяло отворен е и пътят Варна – кв. „Виница“.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ловеч: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в участъка Ботевград - Ябланица в посока Ябланица на АМ "Хемус"

Ловеч: Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в участъка Ботевград - Ябланица в посока Ябланица на АМ "Хемус"

11 Януари 2017 | 08:54 | Агенция "Фокус"
София. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в участъка Ботевград - Ябланица в посока Ябланица на АМ "Хемус". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габрово: Ограничено е движението на автомобили над 12 тона на територията на областта

Габрово: Ограничено е движението на автомобили над 12 тона на територията на областта

11 Януари 2017 | 08:42 | Агенция "Фокус"
Габрово. Заснежени, но обработени, са пътните настилки на територията на област Габрово. Това съобщи за Радио „Фокус” - Велико Търново дежурният в Областно пътно управление – Габрово. Времето в цялата област е облачно. Температурата на въздуха е от минус 14 градуса до минус 8 градуса. През прохода "Шипка" се преминава без проблеми. Там е забранено движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31 март 2017 г.
Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област. Не са регистрирани и пътни инциденти в областта. 31 броя машини на Областно пътно управление извършват почистване и опесъчаване на територията на областта.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Няма затворени пътни участъци в община Казанлък

Стара Загора: Няма затворени пътни участъци в община Казанлък

11 Януари 2017 | 08:39 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Няма затворени пътни участъци в община Казанлък. Почистени са пътните настилки в община Казанлък, каза за Радио „Фокус“ директорът на Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ Николай Чалъков. Той поясни, че от 2 часа през нощта екипи на предприятието работят по почистване на пътищата и към момента няма затворени пътни участъци. Автобусите от градския транспорт се придвижват свободно и превозват пътници от селата към града и обратно.
Почистени са главни улици в централната част на града и в кварталите и в момента се почистват и по-второстепенни. Свободен е достъпът от и до важни административни сгради, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, Бърза помощ, Поликлиника, до детските и учебни заведения.
Близо 120 души работници на Общинското предприятие почистват тротоарите и пространствата около спирките.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Път I-2 Шумен - Варна е отворен за движение на автомобили до 3.5 тона

АПИ: Път I-2 Шумен - Варна е отворен за движение на автомобили до 3.5 тона

11 Януари 2017 | 08:32 | Агенция "Фокус"
Варна. Път I-2 Шумен - Варна е отворен за движение на автомобили до 3.5 тона. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Затворени за тежкотоварни автомобили над 12 тона са високопланинските проходи „Предел“ и „Папаз чаир“

Благоевград: Затворени за тежкотоварни автомобили над 12 тона са високопланинските проходи „Предел“ и „Папаз чаир“

11 Януари 2017 | 08:32 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Затворени за тежкотоварни автомобили над 12 тона са високопланинските проходи „Предел“ и „Папаз чаир“. Нормално интензивен е трафикът по главен път Е-79 и второкласен път 19 Симитли - Гоце Делчев. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин дежурният служител в Областно пътно управление - Благоевград. Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона на третокласен път 197 Гоце Делчев - Сатовча - Доспат, само в посока Сатовча - Доспат, поради почистване на пътя; както и на третокласен път 198 в района на Попови ливади от село Катунци до Гоце Делчев. От Областно пътно управление отправят апел към водачите на превозни средства да шофират внимателно като се съобразяват с метеорологичната обстановка.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път I-9 Варна - Бургас в участъците Бургас - Сарафово - Поморие и Варна - Старо Оряхово

АПИ: Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път I-9 Варна - Бургас в участъците Бургас - Сарафово - Поморие и Варна - Старо Оряхово

11 Януари 2017 | 08:29 | Агенция "Фокус"
Бургас. Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път I-9 Варна - Бургас в участъците Бургас - Сарафово - Поморие (само в посока Поморие) и Варна - Старо Оряхово. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Затворен за движение на всички МПС път І-6 от границата с област Стара Загора – Сливен и второкласния път Гурково – Нова Загора

Сливен: Затворен за движение на всички МПС път І-6 от границата с област Стара Загора – Сливен и второкласния път Гурково – Нова Загора

11 Януари 2017 | 08:28 | Агенция "Фокус"
Сливен. Заснежени, заледени, но обработени са пътищата в област Сливен, съобщи за Радио "Фокус" - Сливен дежурният в Областно „Пътно управление“. Сняг продължава да вали в района на Твърдица и Котел, там духа и силен вятър. Въведени са ограниченията за движение в областта. Забранено е движението на автомобили над 10 тона през Котленски и Твърдишки проход. Там продължава да се чисти и опесъчава. Остава целогодишното ограничение за прохода „Вратник“ – забранено движение за камиони над 10 тона. Затворен за движение на всички МПС път І-6 от границата с област Стара Загора – Сливен и второкласния път ІІ-55 Гурково – Нова Загора. Ограничено е движението за всички автомобили поради обилен снеговалеж по пътя Тича - Омуртаг (Котленски проход). По пътя Кипилово-разклона за Твърдишки проход е ограничено движението на камиони над 10т. Третокласния път Конаре-Твърдица е затворен за всички МПС. Отворени за всички автомобили и камиони са пътищата: Сливен - Нова Загора, Ямбол - Сливен, Нова - Загора - Гурково и Нова Загора - Раднево. Настилката на магистрала „Тракия“, на територията на област Сливен е мокра и движението се извършва нормално, при зимни условия. 52 машини чистят и опесъчават пътищата в област Сливен, 8 са били на магистралата. В Сливен и Нова Загора е слънчево, в Твърдица и Котел вали сняг. Температурите в областта са от минус 13 до минус 6 градуса.
Стела ЙОВЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Затворен за движение е проходът „Хаинбоаз“

Стара Загора: Затворен за движение е проходът „Хаинбоаз“

11 Януари 2017 | 08:25 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Затворен за движение е проходът „Хаинбоаз“, каза за Радио „Фокус“ дежурният в Областно пътно управление - Стара Загора. Сняг вали в прохода, пътните настилки в момента се обработват от екипи и техника на управлението. Очаква се до края на деня да бъде отворен.
Отворен е проходът „Шипка“, след като в ранните часове на деня бе затворен. Вали сняг, температурите са минус 16 градуса.
На автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ на територията на област Стара Загора времето е облачно, пътните настилки са заснежени и се обработват, движението е без ограничения.
В режим на непрекъснато почистване са пътищата в област Стара Загора.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Проходът Троян - Кърнаре е затворен за движение на всички моторни превозни средства

Пловдив: Проходът Троян - Кърнаре е затворен за движение на всички моторни превозни средства

11 Януари 2017 | 08:23 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Моторните превозни средства до 7 тона трябва да се движат задължително с вериги. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурен в Областно пътно управление. По думите му ограничения за автомобили над 3.5 тона и движение с вериги е въведено по пътищата Гълъбово – Бяла черква, Храбрино – Лилково, Югово – Лъки – Здравец, Лъки – Белица. Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на Пловдивска област, с изключение па път II-64 Пловдив - Карлово, път I-8 Пазарджик - Пловдив - Хасково и АМ „Тракия“. Проходът Троян - Кърнаре е затворен за движение на всички моторни превозни средства. „Всички основни пътни артерии са почистени и са нормално проходими при зимни условия“, каза още дежурният. Не са получавани сигнали за сериозни пътнотранспортни произшествия или снегонавявания. Сняг вали в района на Карлово и Кърнаре. Трафикът в Пловдивска област е интензивен към този час на деня. Без затруднения се осъществява движението по пловдивския участък на АМ „Тракия“.
Пътищата на територията на град Пловдив също са почистени и проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри в резултат на обработката с препарати против замръзване. Трафикът е интензивен, като колони от автомобили има по главните градски булеварди, особено в централната част. Светофарните уредби работят безпроблемно. Вътрешнокварталните улици остават непочистени, като по пътните настилки се е образувал лед. Тротоарите са непроходими, в много от районите и по главните булеварди не работеше уличното осветление в ранните часове. Жители на пловдивския квартал „Прослав“ съобщиха, че придвижването на пешеходците е почти невъзможно, като не са почистени пространствата около спирките на градския транспорт, както и пасарелката, свързваща двете части на квартала. Призовават се водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост, а пешеходците да вървят бавно и по възможност на разстояние от платната за движение на автомобилите.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Заледени са пътните настилки по усойните места в областта

Пазарджик: Заледени са пътните настилки по усойните места в областта

11 Януари 2017 | 08:13 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Пътните настилки в област Пазарджик са заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени, съобщи за Радио „Фокус” – Пазарджик дежурният в Областно пътно управление - Пазарджик. В областта няма затворени за движение пътни отсечки. Снежната покривка е от около 20 см в равнинната част до над 60 см на места в Родопите. Отворени за товарни автомобили са главните пътища. Ограничено е движението на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета по пътищата Пещера - Батак - Доспат и Велинград - Юндола.
Теодора ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Всички пътища в областта, с изключение на автомагистрала „Хемус“, са затворени за движение, 5 села в община Долни чифлик са без ток

Варна: Всички пътища в областта, с изключение на автомагистрала „Хемус“, са затворени за движение, 5 села в община Долни чифлик са без ток

11 Януари 2017 | 08:08 | Агенция "Фокус"
Варна. Всички пътища във Варненска област са затворени за движение, с изключение на автомагистрала „Хемус“, която е отворена за движение на автомобили до 3.5 тона, както и пътищата Варна – Кичево и Варна – Повеляново, отворени за автомобили до 12 тона. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна оперативният дежурен при Областна администрация. Пристанището във Варна е затворено за всички кораби заради силен вятър. Без ток са 5 села в община Долни чифлик – Кривини, Солник, Бърдарево, Голица и Булаир. В 7.20 часа тази сутрин за общината е тръгнала техника на военните, съвместно с екипи на електроразпределителното дружество, за да се работи по отстраняване на повредата. Днес ще се работи и по направлението Калиманци – Николаевка – Дръндар също с помощта на военната техника. В момента на терен има 42 снегопочистващи машини.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Възстановено е движението през проход "Шипка"

АПИ: Възстановено е движението през проход "Шипка"

11 Януари 2017 | 08:07 | Агенция "Фокус"
София. Възстановено е движението през проход "Шипка". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31 март 2017 г.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Търговище: Товарните автомобили над 12 тона да се движат задължително с вериги по път I-4 Търговище - Антоново

Търговище: Товарните автомобили над 12 тона да се движат задължително с вериги по път I-4 Търговище - Антоново

11 Януари 2017 | 08:05 | Агенция "Фокус"
Търговище. Товарните автомобили над 12 тона да се движат задължително с вериги по път I-4 Търговище - Антоново в област Търговище. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Движението в участъка Шумен - Варна на АМ "Хемус" е възстановено за автомобили до 3.5 тона

АПИ: Движението в участъка Шумен - Варна на АМ "Хемус" е възстановено за автомобили до 3.5 тона

11 Януари 2017 | 08:04 | Агенция "Фокус"
София. Движението в участъка Шумен - Варна на АМ "Хемус" е възстановено за автомобили до 3.5 тона. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Актуална пътна обстановка към 7.00 часа

Актуална пътна обстановка към 7.00 часа

11 Януари 2017 | 08:03 | Агенция "Фокус"
София. Информация за състоянието на републиканските пътища към 07:00 часа, предоставена от Агенция „Пътна инфраструктура“.
Температурите са в интервала от - 18 до + 1 С°.
Времето над страната е облачно. Вятър духа в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Разград, Силистра, Смолян, Стара Загора, Търговище, Шумен, Ямбол.
Сняг вали в област Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен, както и в района на Карлово и Кърнаре /обл. Пловдив/, Котел и Твърдица /обл. Сливен/, Вакарел, Витиня - Ботевград, Бучин проход, Самоковски път /обл. София/, проход „Шипка“ и проход „Република“, Раднево и Гълъбово /обл. Стара Загора/
Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени.
Ограничена видимост до 100 метра поради мъгла има в област Стара Загора

Ограничения за движение по области:
Състояние на автомагистралите:
АМ „Тракия“: Област Бургас: Ограничено е движението на всички МПС на територията на Област Бургас. Област Ямбол: Затворена за движение на МПС е АМ ”Тракия” от п.в.Зимница до Бургас. Влошените метеорологични условия – бурен северен вятър и ниските температури – създават условия за снегонавявания.
АМ „Хемус“: Затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки, за област София, поради снегопочистване; област Шумен: отворена за МПС до 3.5 т.; област Варна: ограничава се движението за всички МПС, поради обилен снеговалеж.
АМ „Струма“: Отворена за всички МПС.
АМ „Марица“: Отворена за всички МПС.
АМ „Черно море“: Затворено за всички МПС.
АМ „Люлин“: Отворена за всички МПС.

Въведени ограничения по основните пътни направления:
1. Проходи:
- „Върбишки” - затворен за всички МПС;
- „Златишки” - затворен за всички МПС;
- „Айтоски” - затворен за всички МПС;
- „Котленски” - затворен за всички МПС;
- „Обзорски” - затворен за всички МПС;
- „Републиката” - затворен за всички МПС;
- „Ришки” - затворен за всички МПС;
- „Троянски” - затворен за всички МПС;
- „Вратник” - забранен за МПС над 10 т;
- „Дюлински” - забранен за МПС над 3,5 т;
- „Пампорово” - забранен за МПС над 3,5 т. задължително с вериги;
- „Петрохан” - забранен за МПС над 12 т;
- „Печинско” - всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;
- „Превала” - всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;
- „Предел”- ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета.
- „Рожен” - всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;
- „Рожен” – всички МПС с вериги, над 12 т. без ремаркета и полуремаркета;
- „Твърдишки” - забранен за МПС над 10 т;
- „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

Състояние на републиканската пътна мрежа:
Ограничения в движението на МПС по първокласната пътна мрежа:
- път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция: Ограничено е движението на МПС над 12 т. за областите Видин, Монтана, Враца, София – поради почистване на АМ Хемус.
- път І-2 Граница Румъния-Русе-Цар Калоян-Разград-Шумен-Девня-Варна:
област Шумен – ограничено е движението на МПС за всички МПС; област Варна: Ветрино до Варна от км 158+000 до км 198+800 – забранено за движение на МПС над 12 т.; област Разград – затваря се за движение на всички МПС и в двете посоки. Път І-2 на територията на Област Русе – затваря се за движение на МПС с обща маса над 3.5 т. и в двете посоки.
- път І-3 Гара Бяла-Плевен-Луковит-Коритна-Ябланица-Ботевград: Път І-3 на територията на Област Ловеч – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки. Път І-3 на територията на Област Плевен – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки. Път І-3 на територията на Област В.Търново – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки.
- път І-4 Коритна-Български Извор-Микре-Севлиево-В. Търново-Омуртаг-Търговище-Шумен: Път І-4 на територията на Област Ловеч – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки; Път I-4 на територията на Област Габрово – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки. Път І-4 на територията на Област Търговище – МПС над 12 т задължително с вериги. Път І-4 на територията на Област В. Търново – затваря се за движение за всички МПС в двете посоки. Път І-4 на територията на Област Шумен – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т в посока София.
- път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-Стара Загора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция: ОПУ Кърджали: от граница Кърджали до граница Хасково ограничено е движението на МПС над 12 т. – за почистване. Път І-5 на територията на Област Русе – затваря се за движение на МПС с обща маса над 12 т. и в двете посоки.; ОПУ Хасково: Ограничава движението на товарни автомобили над 12 т.
- път І-6 Граница Македония-Гърляно-Кюстендил-Перник-София-Пирдоп-Карлово-Сливен-Карнобат-Бургас: ОПУ Бургас: от Петолъчката-Бургас забранено за всички автомобили.; ОПУ Пловдив: Ограничено движение по път I-6 Антон-Калофер за МПС над 12 т, поради силен снеговалеж и намалена видимост. Автомобилите да се изтеглят по път II-64 Карлово-Пловдив, а за обход да се използва А1 АМ Тракия; ОПУ София: ограничено движение на МПС над 12 т.; ОПУ Ямбол: за всички МПС е затворен път І-6 участък от км 421+100 до км 428+200 - Петолъчката – Лозенец – граница с ОПУ – Бургас. (Обходен път: Петолъчката – Окоп – Елхово-Болярово-Средец); ОПУ Сливен: Затворен за движение на всички МПС път І-6 /Гран.Ст.Загора-гр.Сливен/ км 352+400 до км 388+000 и път ІІ-55 /Гурково-Н.Загора/ от км 72+150 до км 86+000. ОПУ Кюстендил: Ограничение на МПС над 12 т. по I-6 Перник Кюстендил ГККП Гюешево в двете посоки, поради силен снеговалеж. Област Перник: Ограничение на МПС над 12 т. по I-6 Перник Кюстендил ГККП Гюешево в двете посоки, поради силен снеговалеж; ОПУ Стара Загора: В участъка Мъглиж-Гурково затворен за всички МПС.
- път І-7 Граница Румъния-Силистра-Дулово-Преслав-Върбишки проход-Петолъчката-Елхово-Лесово-граница Турция: ОПУ Шумен: Движението по път I-7 Силистра-граница Бургас е затворен за всички МПС.; ОПУ Силистра: ограничено е движението за всички МПС от Силистра до граница ОПУ Шумен. ОПУ Ямбол: от п.в. „Петолъчката“-ГКПП „Лесово“ – ограничава се движението на МПС над 12 т.
- път І-8 Граница Сърбия-Драгоман-София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-граница Турция: ОПУ София: Отворен за всички МПС
- път І-9 граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция: ОПУ Варна: ограничено е движението за всички МПС; ОПУ Бургас: Бургас-Слънчев бряг – ограничено движение за всички МПС; I-9 Бургас – Малко Търново ограничение над 12 т.; I-9 Варна-Сл. Бряг затворен за всички автомобили. Област Добрич: Каварна-Дуранкулак отворен за МПС до 12 т.

Състояние на републиканската пътна мрежа II и III клас:
ОПУ-Благоевград:
Път III-197 Гоце Делчев-Сатовча-Доспат-Борино-Тешел-Настан-Девин от км 27+700 до км 41+900 само в посока от Сатовча-Доспат, /между Сатовча и границата с област Смолян/ във връзка със снегопочистване, се забранява движението на товарни МПС с тегло над 12 т; път III-198 в района на Попови Ливади от с. Катунци до Гоце Делчев – връзка със снегопочистване, се забранява движението на товарни МПС с тегло над 12 т.
ОПУ-Бургас: Ограничение на всички МПС по третокласната пътна мрежа.
Участъка Провадия-Руен – затворен МПС над 12 т.; Ограничава се движението за всички МПС по път II-53 Ямбол-Средец, поради влошени зимни условия.; път II-79 ограничение на товарни автомобили над 12 т.; път II-99 Царево-М Търново ограничение до 3,5 т и задължително с вериги.
ОПУ-Варна: ограничено е движението по цялата пътна мрежа за всички МПС на територията на област Варна
ОПУ-Велико Търново: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-4 Севлиево-В. Търново и път II-55 Дебелец-Гурково; път ІІІ-403 Царевец-Г.Студена 3.5 т.; път ІІІ-403 Крамолин-Коевци-отворен за МПС до 3.5 т.; път ІІІ-405 Козловец-Свищов – отворен за МПС до 3,5 тона; път ІІІ-407 Царевец-Павел – отворен до 12т.; път ІІІ-407 Свищов-Совата – движение на МПС до 12 т.; път III-504 Ресен-Ст. Стамболово – ограничено е движението, поради силен снеговалеж. Обходен маршрут: Ресен-Самоводене-П. Каравелово-Ст. Стамболово.
ОПУ-Видин:
Път III-112 Монтана-Славотин-Добри дол – ограничено движение за всички МПС поради снегопочистване;
Път III-121 между с. Шишенци и разклона за с. Бориловец, ограничено движението, поради снегопочистване; път III-122 Негованци-Ново село – ограничено движение, поради снегопочистване и снегонавяване. Обходен маршрут: път II-12 Видин-Брегово-Ново село.път III-140 Кула-Грамада от км 0+000 до км 14+000 – затворен за всички МПС, поради снегонавявания. път III-1401 Раковица-Киряево – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1411 Буковец-Церова вода – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1412 Церова Вода-Раковица – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1413 Синаковци-Божурица – ограничено движението, поради снегопочистване.
ОПУ-Враца: няма ограничение.
ОПУ-Габрово: няма.
ОПУ-Добрич: ограничено е движението по цялата пътна мрежа за всички МПС на територията на област Добрич.
ОПУ-Кюстендил:
Път ІІІ-107 Рила-Рилски манастир в участъка след Рилски манастир от Бачкова чешма до Кирилова поляна – ограничено движение, поради снегонавяване. Срок до 09:00 часа на 16.01.2017 год.; път III-602 (о.п. Кюстендил-Радомир)-Коняво-Горна Козница-Мала Фуча-Бобов дол в участъка Таваличево-Горна Козница, движение в една лента поради бурен вятър, снегонавявания и образували се преспи. Срок до 10:00 часа на 10.01.2017 г.; път III 623 Бобов дол-Жедна от 15+200 до км 15+700, отворен за МПС до 3.5 т.; път III-6012 Долно Уйно-Горно Уйно-Долни Кортен-Горни Кортен-Трекляно в участъка отклонение с. Уши-с. Трекляно“ от км 15+890 до км 21+000 ограничено движение през зимния сезон поради сложни планински и атмосферни условия. Сигнализиран е с пътни знаци. Срок до 31.03.2017 г; път ІІІ-6222 Смоличано-Пелатиково от км 10+000 до км 14+000 е ограничено движението за товарни автомобили, поради пропадане на част от пътното тяло при км 10+650, км 11+720, км 12+830 и км 13+360. Сигнализирано с пътни знаци.Срок 31.03.2017 г.
ОПУ-Кърджали:
Ограничение на всички МПС по третокласната пътна мрежа.
Въведени ограничения за движение на МПС с тегло над 12т. по следните пътища:
- път II-58 (Конуш - Черноочене) - Комунига - Тополово – Асеновград от км 0+000 до км 25+047;
- път II-59 сп. Джебел - Момчилград - Звездел - Крумовград - Ивайловград - Славеево - граница Гърция от км 7+000 км 55+845;
- път III-508 сп. Джебел - п.в. Кирково) - Джебел - Рогозче - Фотиново - (Бенковски - Подкова) от км 0+000 до км 32+823;
- път III-591 Крумовград - Ковил - Джанка - Поточница - Студен кладенец - Рабово – Пчелари от км 0+000 до км 24+900;
- път III-592 (Момчилград-Крумовград) - Подкова - Кукуряк - Токачка – Крумовград от км 0+000 до км 67+558;
- Път III-593 (Крумовград - Ивайловград) - Падало - Орешари - Маджари - Долно Ботево от км 0+000 до км 18+000;
- път III-5009 (Конуш - Черноочене) - Зорница - Бели пласт - Стремци - Рани лист -(Черноочене-Кърджали) от км 5+000 до км 26+080;
- път III-5072 (Чифлик - Мост) - Перперек - Кокиче - Миладиново - Рудина - Сестринско - Поповец -Зимовина - Лясковец - (Силен - Долно Ботево) от км 0+000 до км 16+000;
- път III-5073 (Мургово - Горна крепост) - Археологически комплекс "Перперикон" от км 0+000 до км 1+207;
- път III-5082 Джебел - Папрат - Мишевско - Църквица - Синчец - (Ардино - Бойно) от км 0+0000 до км 19+974;
- път III-5084 (Джебел - Рогозче) - Мрежичко - Устрен – Припек от км 0+000 до км 11+400;
- път III-5901 Момчилград - Раван - Нановица - Гургулица - Зорница от км 0+000 до км 27+400;
- път III-5902 (Момчилград - Звездел) - п.к. Звездел - п.к. Голяма чинка - (Токачка - Крумовград) от км 0+000 до 16+668;
- път III-5904 Крумовград - Дъскари - Голямо Каменяне - Аврен - граница Гърция от км 0+000 до км 26+174;
- път III-5906 (Крумовград - Ивайловград) - Железино - Гугутка - Бял градец - Казак -п.к. Черничево - (Голямо Каменяне - Аврен) от км 21+520 до км 49+750;
- път III-8653 (Ардино - Бойно) Кобиляне - Брезен - Боровица – Сполука от км 0+000 до км 22+500;
- път III-8672 (Бенковски - Подкова) – Кирково от км 0+000 до км 1+921;
- път III-8673 (Златоград - Бенковски) - Добринци - Генерал Гешево - (Устрен - Припек) от км 0+0000 до км 11+700.

Въведени ограничение за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по следните пътища:
- път III-8632 Баните - Стояново - п.к. Стояново от км 7+720 до км 14+498;
- път III- 8652 (П.к. Стояново - Ардино) - Бял извор - Падина - Неделино - (Мадан - Златоград) от км 0+000 до км 8+620.
ОПУ-Ловеч:
Ограничение на всички МПС по третокласната пътна мрежа.
Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-4 Ябланица-В. Търново и път I-3 Ботевград-Русе.
Път II-358 Шипково-Рибарица от км 13+125 до км 32+800 – ограничено движение за всички МПС, поради лоши метеорологични условия. Срок до 16.01.2017 г.; път III-401 Микре-Соколово-Ловеч – отворен за МПС до 12 т., поради снегопочистване; път III-3011 Горско Сливово-Крамолин от км 13+500 до км 16+850 ограничено движение по поради почистване. Обходен маршрут: Летница-Левски-Градище-Върбовка-Сухиндол; път III-3013 Деветаки-Брестово – затворен за всички МПС, поради снегопочистване.
ОПУ-Монтана:
Път III-112 Монтана-Славотин-Добри дол – ограничено движение за МПС над 12 т, поради снегопочистване
ОПУ-Пазарджик
Път II-37 Пещера-Батак-Доспат – движението на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета е ограничено; Път II-84 Велинград-Юндола – ограничено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 т. поради снегопочистване;
ОПУ-Перник:
Път ІІІ-623 ограничено движение на МПС до 3,5т. Мламолово-Бобов дол-Жедна-Извор-Лобош-Земен-Враня стена-Габрешевци (в участъка за ОПУ-Перник от граница), поради снегонавяване в област Кюстендил;
ОПУ-Плевен:
Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-3
Път II-11 Крушовене-граница Враца-Плевен-Ловеч – ограничено движението поради снегонавявания; път-306 Кнежа-Салановци – затворен за движение поради силни снегонавявания; път III-3402 Въчитрън-гр. Ловеч затворен за движение поради снегонавявания;
ОПУ-Пловдив: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на Област Пловдив с изключение па път II-64 Пловдив-Карлово, път I-8 Пазарджик-Пловдив-Хасково и АМ Тракия; път II-56 Павел баня - Зелениково ограничено движение за МПС над 7,0 т. МПС до 7,0 т. да се движат задължително с вериги.; път III-8604 Гълъбово-Бяла черква и път III 862 Храбрино-Лилково, път-III 861 Югово-Лъки-Здравец; път III 8611 Лъки-Белица ограничение е до 3,5 т с вериги.
ОПУ-Разград:
Път II-23 граница Рус-Кубрат-Исперих-граница Силистра – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път II-49 Търговище-Разград-Кубрат-граница Силистра – забранено е движението на МПС над 3,5 т.;
Път II-51 граница Търговище-Чудомир-Лозница – път I-2 – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път III-204 път І-2-Разград-Благоево-Попово – забранено е движението на МПС над 3.5 т;
Път III-205 път І-2-Разград-Исперих – граница Силистра – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-206 път І-2-Пороище-Студенец-Лозница – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-702 граница Шумен-Подайва-Исперих – ограничено движение за всички МПС
Път ІІІ-2001 граница Русе-Глоджево-път ІІ-49 – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-2002 път І-2-Костанденец-гран. Търговище – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-2003 път І-2-Дряновец-граница Русе – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път IIІ-2004 Балкански-ІІІ-204 /Благоево/ /от с. Балкански до път III-204/ –ограничено движение за всички МПС;
Път ІІІ-2005 път І-2-Самуил-Хърсово-Здравец-ІІІ-702 /Подайва/ – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-2102 граница Русе-Юпер-Бисерци- пътІІ-49 – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-2302 граница Русе-Просторно- път ІІ-49 – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-2304 път ІІ-23-резид. Воден-Острово-ІІІ-4902 – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път IIІ-2305 път ІІ-23-Яким Груево-Конево-граница Силистра от с. Конево към граница със Силистра – ограничено движение за всички МПС;
Път ІІІ-2306 път ІІ-23-Печеница-Къпиновци-ІІІ-702 – забранено е движението на МПС над 12 т.
Път ІІІ-4902 път ІІ-49-Побит камък-Завет – ІІІ-205/Веселец/ – забранено е движението на МПС над 12 т.:
Път ІІІ-4904 път ІІ-49-ж.п.гара-/Разград-Дянково/ – забранено е движението на МПС над 12 т.;
Път ІІІ-7002 граница Шумен-Г. вода-Хърсово – Г. извор – ограничено движение за всички МПС;
ОПУ-Русе: ограничава се движението за всички МПС по третокласната пътна мрежа в област Русе
Път II-21 Русе-Силистра – затворен за всички МПС; път II-23 Русе-Кубрат – отворен за МПС до 3.5 т.; път II-51 Бяла-Попово – МПС над 12 т. задължително с вериги; път II-52 Пиргово-Стълпище – отворен за МПС до 12 т.; II-54 Бяла-Свищов - Движение на МПС над 12 т. с вериги; път III-202 Щръклево-Нисово-Кацелово-Проходим, движение на МПС до 12 т.; път III-2001 Русе-Писанец-Ветово-Глоджево-Проходим, отворен за движение на МПС до 12 т.; път-III-2003 Дряновец-Сеново-Глоджево-Проходим, движение на МПС до 12 т. Извършва се снегопочистване и уширяване.; път III-2102 Сливо поле-Черешово – ограничено движение за всички МПС; път III-2302 Червена вода-Семерджиево-Ветово-Сеново-Проходим, движение на МПС до 12 т.; път III-5201 Новград-Джулюница-Движение на МПС над 12 т. с вериги.; път III-5001 /Русе-Бяла/-Две Могили-Широково-Острица-Кацелово-Проходим, движение на МПС до 12 т.
ОПУ-Силистра: ограничава се движението за всички МПС на територията на област Силистра.
Път II-23 Исперих-Окорш-Дулово – отворен за МПС до 3,5 т.
Път II-49 Кубрат-Старо Село – отворен за МПС до 3,5 т.
ОПУ-Сливен:
Път II-48 Тича-Омуртаг /Котленски проход/– ограничено движението за всички МПС поради обилен снеговалеж; Път-484 Кипилово-разклон за път II-53 /Твърдишки проход/ - ограничено е движението на МПС над 10т.; път III-5007 Конаре-Твърдица – затворен за всички МПС.
Път II-66 Сливен-Нова Загора – отворен за всички МПС.
Отворени за над 12 т са пътищата: път II-53 Ямбол-Сливен, път II-55 Нова-Загора-Гурково, път III-554 Нова Загора-Раднево.
ОПУ-София: няма ограничения.
ОПУ-Смолян:
В област Смолян, всички МПС да са с вериги, а товарните МПС без ремаркета и полуремаркета.
Път II-37 Доспат-Батак – ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета; път III-197 Доспат-Тешел – ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета; път III-866 Стойките-Девин-Михалково – ограничено е движението на МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета.
ОПУ-Стара Загора: без ограничения.
ОПУ-Търговище: Ограничено е движението за всички МПС по третокласната пътна пътна мрежа. Движението по втори клас пътна мрежа в област Търговище до 12 т само с вериги.
Път II-49 Давидово-Бистра – затворен за почистване; път II-51 Дралфа-Чудомир – затворен за почистване; път II-74 Търговище-Дралфа – затворен поради навяване
Път III-204 Разград-Попово отворен за движение на МПС до 3.5 т.
ОПУ-Хасково:
Временно движението по републиканските пътища на територията на Община Топловград за МПС над 3.50 тона е задължително с вериги.
Път II-55 Главан-Младиново – движението на МПС задължително с вериги; път II-76 Харманли-Тополовград – ограничено е движението на МПС над 12 т.; път III-507 Хасково-Кърджали през Мост – ограничено е движението на МПС над 12 т.; път III-5507 Студена-Радовец-Временно е ограничено движението за всички МПС поради обилен снеговалеж и снегонавявания за снегопочистване; път 5509 Щит-Маточина – ограничено е движението за всички МПС поради силен снеговалеж и снегонавявания.
ОПУ-Шумен: ограничено е движението на всички МПС по пътища втори и трети клас на територията на ОПУ-Шумен
Път II-74 Велики Преслав-Имренчево за всички МПС поради обилен снеговалеж
Третокласни пътища 7301 Ивански-Янково,7302 Смядово - Велики Преслав, 7304 Риш- Върбица отворени за движение без ограничения; Път III- 731 Радко Димитриево Друмево затворен за движение,извършва се – ротор.
Третокласни пътища: път III-701, път III-7003, път-2075, път 7005, път-2006, път-2007 проходими без ограничения.
Път III-207 Векилски-граница ОПУ Силистра; път III-2073 Векилски-Никола Козлево непроходими.
Третокласни пътища път III-2082, път III-7002 път III-7004, проходими без ограничения.
Третокласни пътища път III-702 Пристое Духовец, път III-703 Пристое-Ц. Брод -Шумен непроходими извършва се с ротор.
ОПУ-Ямбол:
Път II-53 гр. Ямбол-Войника от км 154+000 до км 184+800 – затворен за движение за всички МПС поради снегонавяване и ограничена видимост
Път II-79 от км 0+000 до 38+700 Eлхово-Болярово-граница с ОПУ Бургас – ограничено движение за МПС над 12 т.
Път ІІІ-707 Воденичене-Александрово от км 12+000 до км 44+200 – ограничено движение за МПС над 12 т;
Път III-5308 Калчево-Стефан Караджово от км 0+000 до км 39+300 - затворен за движение за всички МПС поради снегонавяване и ограничена видимост;
Път III-7072 Недялско- к-ще с път III-5305 – затворен за движение за всички МПС поради снегонавяване и ограничена видимост
Път ІІІ–7008 с. Малък Манастир – с. Голям Манастир от км 16+000 до км 22+000 затворен за движение за всички МПС поради снегонавяване и ограничена видимост
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Земетресение от 6,7 по Рихтер в Егейско море отне живота на двама души на гръцкия остров Кос. 21 юли 2017 г.
Земетресение от 6,7 по Рихтер в Егейско море отне живота на двама души на гръцки...

ВИДЕО
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Варшавската реч на Доналд Тръмп
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.